Mourinho: Lesz némi változtatás a Milan elleni kezdőben

Mourinho: Lesz némi változtatás a Milan elleni kezdőben

A portugál tréner megerősítette, hogy a Milan ellen változtatni fog a kezdőn az elmúlt meccsekhez képest.

Vasárnap Stefano Pioli csapata ellen lép pályára a Roma. Nagyjából 18 hónapja vette át a bajban lévő AC Milan irányítását, és most a tabella élén állnak. Ugyanezek a célok itt is? És mit jelent a holnapi meccs a csapat számára, különösen azután, hogy egy hete a Napolival kellett megküzdenie?

"Szeretek a legjobb csapatok ellen játszani, azt hiszem, ezt a hozzáállást sikerült átadnom a játékosaimnak is. Öröm számomra, hogy olyan csapatok ellen játszhatok, amelyek jól teljesítenek, amelyek felettünk vannak a tabellán, és amelyeknek más céljaik vannak a szezonra. Ez csak motivációt ad nekünk, szóval ezzel nincs probléma."

"Igaz, hogy még soha nem találkoztam Piolival a pályafutásom során. Abban a két évben, amikor a Serie A-ban dolgoztam, ő még nem volt edző itt, így a csapataink még soha nem találkoztak egymással. Holnap lesz szerencsém találkozni vele, és egy kicsit megismerkedni vele a meccs előtt és után is."

"Talán a munka, amit ő végez, mutat némi hasonlóságot azzal, amit nekem itt kell tennem. Nyilvánvalóan nagy elismerést érdemel az általa végzett munkáért, bár az az érzésem, hogy talán az egész klubra kiterjedő erőfeszítésről van szó. Messziről nézve legalábbis ez az én meglátásom. Nekem úgy tűnik, hogy a klubnál olyan jó emberek dolgoznak, mint például Paolo Maldini. Egy stabil struktúrát látok, egy olyan csapatot, amely minden egyes átigazolási ablakban fejlődött. Ha összehasonlítjuk azt a csapatot, ami Pioli érkezésekor volt, és azt, ami most van, akkor egészen más. A klub pozitív fejlődésen ment keresztül. A tabella élén állnak, és ott vannak a Bajnokok Ligájában is."

Lehet, hogy a közelmúltban a keretből kimaradt játékosok hamarosan visszatérnek és visszatérnek a keretbe? Vagy a döntés most már végleges?

"Inkább az érdekli, hogy kik nincsenek a keretben, vagy kik lesznek benne? A keret ugyanaz lesz, mint a legutóbbi mérkőzésen - Cristian Volpato kivételével, aki tegnap 90 percet játszott a Primaverában."

"Nyilvánvalóan nem a Primavera eredményei a legfontosabbak számunkra, de ettől függetlenül nem szeretném túlságosan megzavarni azt a csapatot azzal, hogy három-négy játékosukat elviszem, majd nem játszatom őket. Nem akarok túl sokat elvenni a Primaverától. A keret tehát ugyanaz lesz, mint korábban."

Henrikh Mkhitaryan az utóbbi hetekben mintha kicsit leeresztett volna. Mi a helyzet vele, számít továbbra is rá?

"Mindenkire számítok, aki a csapatban van. De csak 11 játékos kezdhet minden mérkőzésen. Sajnos gyakran gondot okoz, hogy 12 játékos ül a kispadon. De a dolgok rendben vannak. Nem tudok mindenkit kezdetni."

"Ami Mkhitaryant illeti, ő jól teljesít. Nem aggódom túlságosan a múltkori játéka miatt, ahol a félidőben lecseréltem. Már nem gyerek, nem 25 éves, és vasárnap játszott a Napoli ellen, majd szerdán Cagliariban újabb 45 percet. Változtattam, mert hátrányba kerültünk, és akkor szükségünk volt egy olyan játékosra, mint Stephan El Shaarawy, aki egy másik játékos, akit nagyon kedvelek."

"Szóval Micki továbbra is teljes bizalmamat élvezi, még akkor is, ha ez a múltkori nem volt a legjobb teljesítménye. Holnap is kezdő lesz? Ezt nem fogom megmondani. De akár kezd, akár nem, semmi sem változik - ő egy fontos játékos számunkra. Daniel Fuzato fontos játékos számunkra, még akkor is, ha még egy percet sem játszott ebben a szezonban. Nagyon bízom benne, és ha játszania kellene, az sem jelentene problémát számunkra. Ugyanez vonatkozik Mickire is. Ő mindenképpen fontos számunkra."

Milyen felállást láthatunk majd a Milan ellen?

"Nem lesz ugyanaz, de nem is fog sokat változni. Megnézhetjük az AC Milant, és mondhatjuk, hogy Romagnoli talán játszik, Kjaer pedig talán nem. Bennacer vagy Kessie vagy Tonali játszhat. Zlatan vagy Giroud játszhat. Krunic vagy Brahim játszhatna, szóval náluk sokkal nagyonn a merítési lehetőség. Nálunk ez sokkal egyszerűbb. Egyet vagy kettőt tudok cserélni, nem ötöt vagy hatot."

Hogy van Leonardo Spinazzola?

"Jól van, minden rendben van vele. A szakember, aki megműtötte, két napig itt volt, hogy ellenőrizze, hogy minden rendben van-e, az orvosi csapattal és a többi szakemberünkkel együtt megvizsgálták őt. Minden nagyon jól halad, nem volt semmilyen visszaesés."

"Azt azonban nem szeretném megmondani, hogy mikor játszhat újra. Nem akarok kockázatot vállalni, de eddig nem volt semmi probléma Spinazzola rehabilitációjával."

Az elmúlt négy mérkőzésen a Roma négy gólt lőtt és csak kettőt kapott. Mi változott a hozzáállásban?

"Szeretnénk minél több gólt lőni és minél kevesebbet kapni. Tehát ha a kapott gólok számát nézzük, négy meccsen kettőt kaptunk, ez egy jó statisztika. Négy kapott gól négy meccsen, az már kevésbé, még akkor is, ha a Juventus ellen mi is szereztünk egy gólt, amit a játékvezető érvénytelenített. A lényeg, hogy játsszunk, küzdjünk, próbáljunk meg minden meccset megnyerni. Ehhez megfelelő egyensúlyra van szükséged, és jól kell védekezned. Könnyű ezt mondani, de igaz, a győzelemhez gólt kell szerezni és nem szabad kapni. Ehhez jól szervezett védekezésre van szükség. És ebben a tekintetben apránként javulunk."

Holnap nyerni kell mind a bajnoki tabella miatt, mind pedig azért, hogy végre legyőzzön a csapat egy nagy riválist?

"Mindig győznöd kell. Nem csak a Milan ellen, hanem a Cagliari, a Milan és a Venezia ellen is. Mindig győznöd kell. És ez az, amit mi akarunk. A Napoli ellen láthatták ezt az akaratot. Az utolsó pillanatokig, az utolsó sarokrúgásig meg akartuk nyerni azt a meccset."

"Nekünk a szurkolók nagyon fontosak. A Verona és a Lazio elleni vereségek, majd a szégyenteljes norvégiai eredmény után is eljöttek a szurkolók a stadionba. Természetesen ez a klub iránti szenvedélyüknek köszönhető, de szerintem annak a hozzáállásnak is, amit a csapattól látnak, miközben nézik. És ez az, ami nem fog változni."

A Serie A-ban úgy tűnik, hogy sok gólt kapnak a mély keresztpasszokból, ahol a védők elveszítik az emberüket. Hogyan lehet ez ellen védekezni a saját térfélen belül? Holnap lehet, hogy Zlatan Ibrahimovic is pályára lép..

"Mindenekelőtt nem hagyhatsz helyet középen, ilyenkor ha nem jönnek be a keresztpasszok, akkor kizárt, hogy gólt lehessen szerezni a területen belül."

"Bármelyik csapatnak nagyon nehéz 90 percen keresztül irányítani a játékot. Nagyon nehéz. Talán néhány különböző bajnokságban igen, de nem hiszem, hogy a Serie A közéjük tartozik. Mindig van egy olyan időszak minden meccsen, amikor be kell állni mélyebbre és be kell ásni magunkat, az ellenfél minősége miatt."

"A Milannak ebben az esetben két olyan csatára van Ibra és Olivier Giroud személyében, akiket fizikailag nagyon nehéz fogni mind a mezőnyben, mind a terekben."

A Roma ebben a szezonban eddig kapott 10 góljából ötöt az első félidő utáni 15 percben kapott. Ez csak véletlen egybeesés?

"Azt is mondhatnánk, hogy nagyon jól kezdjük a meccseket, és nem kapunk gólt a meccsek elején. De Ti mindig nagyon jók vagytok abban, hogy minden helyzetnek a negatív értelmezését találjátok meg."

"Edzőként mindig frusztráló, ha egy félidő első öt percében kapunk gólt. De megtörténhet. De mit is mondhatnék? Csak gratulálni tudok nektek, srácok, mert mindig remekül megtaláljátok a legnegatívabb értelmezést."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Mourinho, Milan