Mourinho: Köszönünk mindent a szurkolóknak

Mourinho: Köszönünk mindent a szurkolóknak

A döntetlen ellenére a szurkolók megtapsolták a csapatot a mérkőzés végén, amikor a játékosok tiszteletkörre indultak.

A negatív eredmény ellenére a szurkolók megtapsoltak a meccs után: épül itt valami?

"Mi voltunk azok, akik köszönetet akartunk mondani a szurkolóknak. Végül is ez egy újabb példa arra, hogy milyen család vagyunk. De a cél az volt, hogy megköszönjük nekik az egész éves támogatást. És ennek mindig csak egy módja van: ha mindent beleadunk, minden alkalommal. Ma ezt is megtettük. A végén, ha tudunk nekik egy trófeát adni és megnyerni az EKL-t, akkor azt mondom, hogy megérdemeljük, de ők tényleg megérdemlik... jobban megérdemlik, mint bárki más."

"Ez a támogatás talán akkor történik meg, amikor a Milan vagy az Inter megnyeri a bajnokságot, de szerintem ez a szenvedély, amit a szurkolók itt tanúsítanak, valami más. Mert amikor nyersz, a család mindig ott van körülötted. De amikor nem nyersz, az már egy másik történet lehet. Ez a klub mindig is - amit eddig nem tudtam, de most már igen - egy nagyon különleges klub volt, nagyon különleges emberekkel."

"Ma este mindent beleadtunk, megpróbáltunk nyerni. Nyilvánvaló, hogy amikor egy olyan csapat ellen játszol, amely hosszú időre 10 emberre fogyatkozott, akkor dominálni fogsz, és esélyeket fogsz teremteni. De nem sikerült 2-1-re alakítanunk a végeredményt."

"Egy ölelés a Venezia, a játékosok, a stáb és a szurkolók felé - remélve, hogy a következő szezon után ismét a Serie A-ban szerepelnek."

A nagyszerű csapatok a részletekre való odafigyeléssel válnak naggyá. Úgy tűnt, hogy a Roma egy védekezési hibával kezdett - ez olyasmi, amin még lehet dolgozni?

"Általában egy koncentrált csapat vagyunk védekezésben, akik nem sok lehetőséget adnak az ellenfélnek - különösen az elmúlt három hónapban. De ezek a dolgok megtörténnek. Utána úgy reagáltunk, hogy megérdemelten nyerhettük volna meg a meccset. Nyilvánvalóan, ahogy mondtam, több esélyed van egy 10 emberre fogyatkozó csapat ellen... de néha nem olyan könnyű, mert mindenkit a labda mögé és a kapujuk elé szorítanak."

"Egyértelmű, hogy csapatként most van néhány problémánk. Egyénileg a kockázat határán játszunk - Pellegrini, Cristante, Tammy, Smalling és Ibanez. Velük a kockázat határán vagyunk. De ezt a kockázatot még egy meccs erejéig vállalnunk kell, aztán gondoljunk a döntőre."

Tiranára tekintve, hogy van Nicolo Zaniolo? Ma este pihent...

"Nem, nem, senki sem pihent. Mindenki, aki ma este nem volt érintett - Mkhitaryan, Zaniolo, Felix - sérült, és nem tudott játszani."

Mi a véleményed Tiranáról?

"Lássuk csak. Először is a Torinóra kell gondolnunk, aztán majd a jövő szerdával foglalkozunk."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Mourinho, Venezia, Serie A