Mourinho: Jól teljesített a csapat

Mourinho: Jól teljesített a csapat

A Roma Ibanez és Abraham korai góljainak köszönhetően 2:0-ra legyőzte az Empolit hazai pályán.

A portugál szakember a mérkőzés után a DAZN-nek nyilatkozott, és kiemelte Tammy Abraham eltökéltségét, hogy a nehéz szezonkezdet után visszatérjen régi önmagához.

"Volt egy kis időszak, amikor voltak kétségeim, aggodalmaim - nem a minőségével, hanem vele kapcsolatban. Most még ha nem is szerez gólt, a hozzájárulása, amit beletesz a csapatmunkába, az nagyon fontos. A második félidőben mindent tökéletesen csinált."

"Ma este remekül összejátszott Dybalával. Láthatóan jól érzi magát." - tette hozzá Mourinho.

"Ma este a lehető legjobb felállásban játszottunk. Láthattuk, hogy ez a csapat ma este 30 percet játszott, ami teljesen tökéletes volt. Utána egy kicsit visszaestünk az intenzitás tekintetében. Hogy miért? Azt hiszem, ez a mi természetünk."

"Paulónak voltak problémái, Lorenzo óriási erőfeszítéssel és áldozatvállalással játszott. Boldog vagyok, mert a korlátaink ellenére játszunk, és elvégezzük a munkát."

"A közönség és a média talán nem veszi észre, de ha ez a csapat a Cremonese ellen játszott volna, akkor az Olasz Kupa elődöntőjében lennénk. Mindig keményen dolgozunk, nem számít, hogy mi történik."

"Ma a mérkőzés előtt azt mondtam, hogy szomorúsággal és frusztrációval teli hátizsákkal kell pályára lépnünk. Mert ez csak rólunk szól. Csak mi. Az igazság az, hogy mi mindent megteszünk. Mindig."

"Belotti? Ő egy olyan játékos, aki későn érkezett, két sérüléssel a hátán. Most jó fizikai állapotban van. Nekem úgy tűnik, hogy a legutóbbi meccsen jól teljesített. És ez túlmutat a gólján, amit szerzett. Nagyszerű munkát végzett, szinte Tammy munkájához hasonlóan. Növekszik a bizalmam iránta. Mindenesetre csak tizenegy játékossal tudunk játszani. A többi csapatnak hihetetlen játékosai lehetnek a kispadon. A 30 másodperc játékidő jobb, mint a nulla. Én meccseket akarok nyerni."

"Smalling? Nem tudok semmit sem tenni, hogy meggyőzzem őt. Napról napra gondolkodom. Decemberben elmehettem volna, de maradtam."

Forrás: romapress.net

Címkék: AS Roma, Mourinho, Empoli, Serie A