Mourinho: Inkább kapjak ki egyszer 4:0-ra, mint négyszer 1:0-ra

Mourinho: Inkább kapjak ki egyszer 4:0-ra, mint négyszer 1:0-ra

Súlyos, 4:0-ás vereséget szenvedett a Roma az Udinese otthonában.

"Az én magyarázatom az, hogy ez egy nehéz mérkőzés volt, egy nehéz ellenféllel szemben, amely tudja, hogyan kell játszani ezt a fajta játékot. Az ilyen meccseken nem lehet hátrányba kerülni, különben nagyon jól védekeznek, kontrára mennek, tudják irányítani a tempót, taktikai faultokat követnek el, szóval ha ellenük hátrányba kerülsz, máris bajban vagy. " - mondta Mourinho a DAZN-nek.

"Volt egy nagy lehetőségünk rögtön az elején Paulo Dybalának köszönhetően, aki az eredménytől eltekintve szerintem a legjobb játékos volt a pályán, de utána a kezükben voltunk. Minden alkalommal, amikor az Udinese kontrára indult, mi kapituláltunk."

Az esélyeink egy fejesből és egy potenciális büntetőből álltak, ami amúgy is lehetett volna les, de amikor 4-0-ra kikapsz, nem beszélhetsz a bíróról. Ez az én szabályom.

"Azt mondom, hogy inkább veszítek el egy meccset 4-0-ra, mint négyet 1-0-ra, mert végül is csak három pontot vesztettünk, nem pedig 12-t." 

"Nehéz ezt megemésztenünk, és a szurkolóknak, de ilyen az élet, csütörtökön újabb meccsünk lesz, és megyünk tovább."

"A Romának voltak lehetőségei az egyenlítésre vagy a 2-1-es vezetésre, de nem éltünk velük. Veszélyesek voltak a kontráknál, és volt néhány gól, ami nagy egyéni hibáknak volt köszönhető, de az én csapatomban az egyéni hibákból mindig kollektív hibák lesznek.

"Ez kemény most, de megyünk tovább. Sok csapat van az első 4 hely közelében, mi folytatjuk az utunkat."

Az újságírók megpróbáltak további kérdéseket feltenni Mourinhónak, de ő rövidre akarta zárni a beszélgetést, és vissza akart térni az öltözőbe, hogy a csapatával lehessen.

"Sajnálom, de mennem kell. Ez egy olyan nap, amikor a játékosoknak szükségük van rám. Azt mondtam nekik, amit neked is, jobb egyszer 4-0-ra kikapni, mint négyszer 1-0-ra".

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Mourinho, Udinese, Serie A