Mourinho: Hihetetlen csapatszellemmel nyertünk

Mourinho: Hihetetlen csapatszellemmel nyertünk

A Roma Solbakken az első félidő hajrájában szerzett találatával legyőzte a masszív Hellas Veronát a Serie A vasárnap esti mérkőzésén.

Láttuk, hogy a végén beszélt a csapathoz. Mit mondott a fiúknak?

"Gratuláltam mindenkinek, aki itt volt ma a meccsen, és részese volt a győzelemnek. Ez most mindannyiuknak szólt, minden egyes játékosnak. Azt hiszem, csak Paulo Dybala és Ebrima Darboe hiányzott Tammyval együtt, aki kórházba került. Mindenki ott volt, aki ezen az estén megjelent. Hihetetlen csapatszellemmel és áldozatkészséggel nyertek, miközben nagyon jól játszottak a Verona ellen, amelynek játékstílusa miatt nagyon nehéz felépíteni a játékot."

"Ez egy olyan győzelem volt, amit a srácok teljesen megérdemeltek. Mindannyian nagy áldozatokat hoztak. Öten-hatan játszottak Ausztriában, Rick Karsdorp több mint két hónapja nem játszott, Leonardo Spinazzola sérülésből tért vissza, Edoardo Bove tavaly még műfüves pályán játszott, Andrea Belotti pedig nagyon régóta nem játszott, és csak gyors csereként szerepelt bizonyos meccseken, Ola Solbakken most tanulja a taktikánkat, mint csapat, és kondicionálisan is nehéz helyzetben volt, Stephan El Shaarawy nem játszott egymás után több meccsen, és most már négy vagy öt meccsnél tart, így ő is kimeríti az erőforrásait, Nicola Zalewski játszott jobbhátvédként, balhátvédként és ma támadásban a jobb szélen. Ez a csapat nem kapja meg azt a dicséretet, amit megérdemelne."

Az érkezett játékosok lenyűgözték Önt? Belotti nagyszerű meccset játszott.

"Nagyon jó meccse volt. Azzal a sok kemény munkával, amit beletett, megérdemelt volna egy gólt."

A Salzburg ellen is megérdemelt volna egyet.

"Így van, de Lorenzo Montipo hihetetlen védést mutatott be akkor, amikor a második góllal eldönthette volna a meccset. Nem is lehetnék boldogabb a játékosokkal és a csapattal. Csak azt sajnálom, hogy az emberek nem adják meg nekik az elismerést azért a kemény munkáért, amit nagyon nehéz körülmények között végzünk. Az emberek vagy nem értik, vagy nem akarják megérteni. Ezért vagyok nagyon hálás a játékosoknak."

A stadionban lévő szurkolókra gondol? Ez volt a 23. telt ház a Stadio Olimpicóban.

"Ez attól függ, hogy milyen fajta telt házról van szó. Ha olyan, mint a Bodo meccs, akkor a stadion önmagában is megnyerheti a meccset. Ha olyan teltház van, mint ma... Tényleg szégyen, hogy amikor egy fiatal játékos egy rendkívüli játék után elveszíti a labdát, három-négy fújolást kap."

"Az emberek nem értik meg, hogy mekkora dolgot csinálunk. Mondtam a Roma TV-nek, hogy amikor az emberek megnézik a jobbhátvédünket, nincs ott Maicon. Roma-szurkolóként minden nap Bove dicséretét zengném, mert ő sokkal jobban szurkol, mint ők. Amikor megérkeztem, egy lépésre volt attól, hogy egy Serie C-s klubhoz kerüljön, most pedig a Roma kezdőjátékosa."

"Persze a média nem segít, mert mindenki más fenomenális, mi pedig vagy azért nyerünk, mert szerencsénk van, vagy mert pontrúgásból gólt szereztünk. Én már egy kicsit öregszem, már 60 éves vagyok, és nincs szükségem arra, hogy engem dicsérjenek, de a srácoknak igen. Ők azok, akik ma nyertek, a Kanyar egy kis segítségével. Mindenki más elégedetten mehet haza. Én nem vagyok senki, engem lehet kritizálni, engem kell kritizálni, mert én vagyok az edző. Elnézést kérek a helyzetemért, mert nem csak edző vagyok. Meg kell védenem a játékosaimat, akik többet érdemelnek."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Mourinho, Hellas Verona, Serie A