Mourinho: Ez nem futball!

Mourinho: Ez nem futball!

A portugál szakember egyértelműen dühös volt a Genoa elleni mérkőzés lefújását követően, miután csapata csak döntetlent ért el hazai pályán.

A Genoa az utolsó 25 percet emberhátrányban játszotta, és már úgy tűnt, hogy kihúzzák döntetlennel, amikor a 90. percben Nicolo Zaniolo bevette Sirigu kapuját. Azonban a fordulat csak ezt követően jött, mert a játékvezető szabálytalanság miatt érvénytelenítette a gólt, és a vége előtt még Zaniolót is kiállította.

"Nem akarom kommentálni az esetet. A meccset kommentálhatom, de a gólt nem, az azt követő reakciót a pirosat sem." - mondta Mourinho a DAZN-nek.

"Inkább elkerülöm ezt. A meccsről beszélhetünk, de erről inkább nem beszélek."

Bár az interjút minden bizonnyal ezzel a megközelítéssel kezdte, Mourinho később visszatért ehhez, és elszabadultak a hagyományosabb kirohanásai a játékvezetőkkel szemben.

"A Genoa kétségbeesetten játszik a pontokért, hogy biztosítsa a bentmaradását, ezért csúnyán játszanak, és képesek voltak elérni azt, amit akartak. Ez nem kritika, mert ha én lennék a helyükben, valószínűleg ugyanezt tettem volna." - folytatta Mourinho.

"Nehéz egy ilyen csapat ellen játszani. Próbáltuk széthúzni a játékot a szélen, de minden alkalommal, amikor a labda Maitland-Nileshoz és Karsdorphoz került, nem volt mélység, a játékosok elszigetelődtek."

"Próbáltunk néhány pozíciót váltani, háromszögeket létrehozni a jobb és a bal oldalon, olyan helyzetekbe kerültünk, ahol a megfelelő keresztpasszból gólt szerezhettünk volna, de mindig rossz volt a befejezés."

"Amikor emberelőnybe kerültünk, sajnos akkor sem sokat változott a játék képe. Az a csapat, amelyik többet tesz a győzelemért, általában az a csapat, amelyik megérdemli a győzelmet, de a Genoa dicséretet érdemel, mert a döntetlenre játszott, és megkapta, amit akart."

Stephan El Shaarawy a kispadról érkezett Felix Afena-Gyannal, és határozott tempó- és intenzitásváltozást idézett elő csapatban.

"Ma először éreztem úgy, hogy vannak olyan lehetőségek a padról, amelyek segíthetnek megnyerni a meccset. Nem nyertünk, de Felixszel, El Shaarawyval és másokkal láttuk a megfelelő mentalitást, és hogy esélyt teremtsünk a győzelemre."

"Nem kaptunk gólt, a gólt, amit szereztünk érvénytelenítették, és nem akarom megítélni azt az esetet, mert sokféleképpen alakulhatott volna."

Mourinho ezen a ponton elengedte korábbi visszafogottságát, és elemezte a mérkőzés döntő pillanatát, Abraham Vasquez elleni esetet is.

"Ha a játékvezető jól döntött, akkor a mi sportágunk, amely sok évvel ezelőtt azzá a sportággá vált, amit az emberek szeretnek, akkor ez megváltozott. Ez egy másik sportág, ez nem futball."

"Ha ez egy szabálytalanság, akkor ez már nem futball, máshogy kell neveznünk. Más elnevezésre van szükségünk, mert ez egy más sportág."

"Ha a játékvezető hibázott, és nem adta meg a gólt, akkor ő lesz az első, aki felháborodik, hogy tévedett, míg a Roma számára ez egy déjà vu, hiszen ez már sokszor megtörtént velünk ebben a szezonban."

"Van egy harmadik lehetőség is, mégpedig az, hogy a Roma "kicsinek" számít a hatalmasok szemében. Ezt itt hagyom, hiszen az a Mourinho, aki hét hónapja érkezett ide, más profillal rendelkezik, mint korábban."

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Mourinho, Genoa, Serie A