Mourinho: Ez most kevés volt a győzelemhez

Mourinho: Ez most kevés volt a győzelemhez

A Roma több helyzetet dolgozott ki a mérkőzésen, azonban gólt szerezni egyik csapatnak sem sikerült végül.

Gondolom más eredményre számítottak ma este - ez mennyiben köszönhető a Roma teljesítményének?

"A játékunkból hiányzott a minőség. Az a csapat, amelyik nyerni akart ma este, nem tett eleget a győzelemért, az a csapat pedig, amelyik nem győzni jött ide, úgy játszott, ahogyan játszani akart. A játékvezető pedig hagyta ezt nekik. Ez egy olyan mérkőzés volt, amelyből hiányzott az igazi minőség."

A csütörtöki, Leicester elleni meccs utáni fáradtság is közrejátszott ebben?

"Abszolút. Mindkettő tényező volt: a múlt heti meccs és a most csütörtöki. Nagyszerű helyzetben vagyunk, de egyben nehéz is: a következő, csütörtöki meccsel együtt elmondhatjuk, hogy 14 meccset játszottunk az európai kupaporondon ebben a szezonban, és ez a bajnokság mellett tényleg nagyon nehéz. A Leicester a Tottenham ellen kilenc játékost pihentetett."

"A helyzet nehéz számunkra, de a célunk ma este továbbra is az volt, hogy megnyerjük a meccset. Megpróbáltuk ezt, elpuskáztunk néhány lehetőséget, majd egyre nehezebbé vált számunkra a játék. Szóval ez rajtunk múlt, nem játszottunk elég jól, de persze rajtuk is, mert olyan játékot játszottak, amilyet akartak. És a játékvezetőn is, aki soha nem aggódott a látvány minősége miatt, és hagyta, hogy ezt tegyék."

Miért hajtotta végre azt a négyes cserét?

"Nyilvánvalóan megpróbáltam több minőséget vinni a játékba, de nem értük el azt a hatást, amire talán gondoltam. A négy beküldött játékos közül azt mondhatom, hogy Lorenzo Pellegrini és Rick Karsdorp pozitív hatással volt a csapatra, míg Tammy Abraham és Nicola Zalewski nem jött be és nem teljesített olyan jól - 30 percre jöttek be, de igazából ebből csak 15 percben vettek részt rendesen a játékban. Volt néhány lehetőségünk a gólszerzésre, de ez most kevés volt."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Mourinho, Bologna, Serie A