Mourinho: Ez csak a kezdet

Mourinho: Ez csak a kezdet

A portugál mester a Fiorentina elleni sikert csak kezdeti lépésnek véli, sokkal többet vár majd a csapattól a későbbiekben.

Mik az első gondolatai a meccs után?

"Nagyszerű meccs volt, igazi csata, még ha nem is játszottunk nagyszerűen. Jól játszottunk, amikor 11 a 11 ellen voltunk, aztán 10-10 ellen, de emberelőnyben nem ment annyira jól."

"Talán azért, mert azt hittük, hogy könnyű dolgunk lesz. A meccs után azt mondtam Italianonak, hogy ahogy a Fiorentina ma este játszott, egyértelműen nagyszerű edzőjük van. Azt kell mondanom, hogy a játékvezető jól teljesített ma este, és a VAR is elképesztő volt - erre való, hogy kiszúrja az apró hibákat, amelyek döntő hatással lehetnek az eredményre."

"Tetszett a csapatszellem, amit mutattunk, az áldozatvállalás, a kemény munka, amit egy olyan nagyon nehéz meccs után vittünk véghez, mint amilyen a szerdai volt. De ettől függetlenül belefutottunk néhány olyan problémába, amire nem számítottam. Amikor 11 a 10 ellen játszottunk, egy kicsit elvesztettük a szerkezetünket, és a nyomás csökkent - pedig akkor már könnyebb lett volna nyomást gyakorolni. Aztán, amikor 10-10 ellen volt, újra játékban voltunk - Tammy révén volt esélyünk gólt szerezni, majd ezt követően megszereztük a gólokat, és képesek voltunk végigjátszani a mérkőzést."

Ön szerint Eldor Shomurodov és Tammy Abraham a jövőben játszhat majd együtt?

"Határozottan - még most is megvitattuk ezt a lehetőséget, mert nem könnyű a kispadon hagyni egy olyan játékost, aki zsinórban három meccsen szerzett gólt. Shomurodov játszhat a bal oldalon vagy párban Tammyvel.

"A probléma az, hogy jelenleg nem akarok arra gondolni, hogy kettejüket együtt szerepeltessük - jelenleg egyikük sem rendelkezik ugyanazzal az élességgel, mint egy olyan játékos, aki az előszezon kezdete óta velünk edz. Szóval most együtt játszani őket egy kicsit túl kockázatos lenne."

"A Fiorentina megnehezítette az életünket; tudták, mit kell tenniük, amikor náluk volt a labda, és azt is, amikor nem. El kell ismernem Italiano remek munkáját, mert ő akkor csatlakozott a Fiorentinához, amikor én a Romához kerültem, és számomra nehéz hat-hét hét munka alatt igazán átformálni egy csapatot. A Fiorentina tényleg jól játszik. Minden más csapat életét megnehezítik, akikkel találkoznak majd. Nagyszerű szezonjuk lesz, és sok sikert kívánok nekik."

Mi a véleménye Tammy Abrahamról? Miért ő kezdett?

"Azért döntöttem úgy, hogy őt kezdetem, mert mint befejző játékos, jobb ebben a szerepkörben, mint Shomurodov. Eldor inkább egy mozgékony játékos, akiről, amikor bejött, azt gondoltam, hogy azok a terek a védelmük mögött azért vannak, hogy ő támadjon."

"Tammy le akart jönni, de ha nem fáradt volna el, akkor is ugyanezt a cserét hajtottam volna végre néhány perccel később, mert Shomurodov nagyon veszélyes, amikor támadja az üres területeket, míg Tammy inkább a tartásban vesz részt."

"Tudtuk, hogy megpróbálnak majd magasan nyomást gyakorolni ránk, és amikor ez megtörtént, Tammy jól tette, hogy beugrott és segített megtartani a labdát, és ez lehetővé tette, hogy Pellegrini és Mkhitaryan mögé kerüljön, és elkezdje felépíteni a játékot előre."

"Ezen dolgoztunk, de időnként van egy játékterved, aztán a dolgok teljesen másképp alakulnak. Néha ez a mi hibánk, néha pedig az ellenfeleké. Szeretném azt mondani, hogy ezúttal, amikor nem működött, az a Fiorentinán múlt, amely nagyon jól játszott."

Milyen érzés volt a Roma kispadján debütálni?

"A szurkolók előtt akkor debütáltam, amikor Londonban aláírtam a szerződést a Romával, és a hírt közzétették a médiában. Köszönettel tartozom a szurkolóknak azért a napért. Nem tettem értük semmit egyelőre."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Mourinho, Fiorentina, Serie A