Mourinho: Ez a teljesítmény többet érdemelt volna

Mourinho: Ez a teljesítmény többet érdemelt volna

A portugál tréner szerint a Roma vasárnap esti teljesítményével többet érdemelt volna.

Hiába egyenlített a mérkőzés második felében El Shaarawy, a hajrában a hazaiak megszerezték a győztes gólt, ezzel pedig a 3 pontot.

A szezon egyik legjobb teljesítménye volt a mostani. Talán egy kicsit nagyobb koncentrációval a kulcspillanatokban és Giovanni Simeone késői gólja nélkül ez lett volna a szezon eddigi legjobbja. Ugyanezt érezte lent a pálya szélén?

"Már az első perctől kezdve. Osimhen gólja után volt egy 10-15 perces időszak, amikor azt hiszem, kicsit úgy éreztük, hogy 1-0-s hátrányban vagyunk. De utána a csapat mindig kézben tartotta az irányítást, mindig jól játszott; nagyot nyomtunk, visszaszereztük a labdát, és nagyon jól védekeztünk."

"Vannak olyan meccsek, amikor veszítesz, de a végén magabiztosabban távozol, mint előtte: ellentmondásosnak tűnik, de ez az érzésem a mostani meccs után."

"Kétségtelenül mi vagyunk az a csapat, amelyik a legjobban megizzasztotta a Napolit, amelyik a legjobban megijesztette őket - egy olyan stadionban, ahol általában hihetetlen a hangulat, de ma mintha üres lett volna."

"Az eredménytől eltekintve, ami nyilvánvalóan negatív, ma magabiztosabban távozom innen, mint korábban. És ezen túlmenően, látva, hogy a cseréink közül három olyan ifista volt, akik az elmúlt szezonban még a Primaveraban játszottak, és ma mégis eljöttek ide, és úgy játszottak, ahogyan játszottak - ez rendkívül boldoggá és büszkévé tesz."

"Néha a futball igazságtalan, néha az a csapat, amelyik megérdemli a győzelmet, végül veszít. Velünk is előfordult már, hogy úgy nyertünk, hogy nem érdemeltük meg; de ma úgy gondoltam, hogy teljesen megérdemeltük volna a győzelmet. Szóval csalódott vagyok az eredmény miatt, de ezt mondtam a fiúknak: szomorkodjatok, mert ha veszítesz, nem lehet mosolyogni rajta, de vigyétek magatokkal a ma esti hangulatot, és szerdán mindenkit látunk az Olimpicóban a Cremonese elleni mérkőzésen."

Láttuk, hogy sokáig ölelgette Luciano Spallettit... miről beszélgettek?

"A kezdésnél megköszöntem neki a születésnapi ajándékot, amit a meccs előtt kaptam tőle, és elmagyaráztam, miért nem volt még lehetőségem találkozni vele. Egy születésnapi ajándék egy kollégától mindig kellemes meglepetés. A meccs után nem tudom pontosan, mit mondtunk, csak néhány szót váltottunk és megöleltük egymást."

"Megismétlem, amit tegnap mondtam, sőt, még jobban aláhúzom: mert ma láthatták, hogy ez a csapat azon túl, hogy igazán jó csapat, a bajnokok jegyeit viseli magán. És én egy kicsit tudok erről, mert nyolc bajnoki címet nyertem; a kulcspillanatokban ez a jel mutatja az utat. Ma este ez a kis csillag segítette őket, ami azt jelenti, hogy ez kétségtelenül az ő évük lesz."

Mi a helyzet Lorenzo Pellegrinivel? Ma nagyon keményen dolgozott védekezésben, de úgy tűnt, hogy néha nem igazán tudott előre menni és a megfelelő pozíciókba kerülni, hogy befolyásolhassa a játékot a végén...

"Lorenzo az elmúlt két hétben nem edzett a csapattal. Csak tegnap edzett a csapattal, és a meccs előtti szombati edzések nem az intenzitásról szólnak. Feláldozta magát azért, hogy játszhasson, nem volt a legélesebb formában, és ezt láthatták a pályán."

"De egyetértek ezzel, így készültünk a mérkőzésre. Mindig is azt mondtam, hogy ha csak egyszer kell játszanunk egy héten, akkor igazán jó csapat lehetünk, ahogy ma is láthatták. A problémák akkor jelentkeznek, amikor hetente kétszer-háromszor kell játszani, akkor válik nehezebbé a dolog."

"De úgy készültünk a meccsre, hogy úgy gondoltuk, a Napoli egy kicsit jobban fog küzdeni, ha keményen megszorongatjuk őket, mert amikor a Napoli az ellenfél térfelén birtokolja a labdát, akkor a minőségükkel valóban gondot tudnak okozni. Ezzel kapcsolatban vállaltunk némi kockázatot, és a játékosaim nagyon jól döntötték el, hogy mikor mit tegyenek. Matic nagyon jól játszott, de a mögötte állók is: Mancini alapvetően jobbhátvédként játszott, és jó munkát végzett Kvaratshkhelia frusztrálásában, ahogyan Ibanez és Smalling is tette Osimhennel. Osimhent ugyanis nagyon nehéz fogni. Ő egy top játékos, de ha egyszer Angliába megy, akkor kicsit változtatnia kell a hozzáállásán - mert ott meg fogják ölni érte. Itt Olaszországban ez kevésbé probléma."

"De vállaltuk a kockázatot, és a minőségünkhöz képest nagyon-nagyon jól játszottunk. Most a játékosoknak el kell felejteniük a vereséget, és inkább arra kell koncentrálniuk, ahogyan játszottak. Rá kell nézniük a bajnoki tabellára, hogy hol állunk, meg kell nézniük a meccslistát, és rá kell jönniük, hogy játszottunk már Nápolyban, a San Siróban és Torinóban."

"Most egyértelműen egy nehezebb időszak következik - hiszen az Európa Liga és az Olasz Kupa is folytatódik, három meccsünk lesz egy héten. Ha megnézzük, hogyan játszottunk a San Siróban vagy Torinóban az elmúlt szezonban, vagy még mielőtt idejöttem volna, úgy tűnt, hogy mentális vagy taktikai problémáink voltak azokon a meccseken. Most pedig ilyen helyekre jövünk, és így játszunk. Számomra ez olyasmi, amire büszke lehetek, ez csodálatos. Még akkor is, ha nem tudunk pontokat felmutatni."

Mi történt Tammy Abrahammal? Lehet, hogy az ő sérülése azt jelenti, hogy Nicolo Zaniolo visszakerül a csapatba?

"Nem. Először is, nem vagyok biztos benne, hogy sérülés volt-e, vagy csak fáradtság, mind nála, mind Nemanja Maticnál. Ez egy eléggé kimerítő meccs volt mindenkinek, és Nemanja számára is, mivel elég sokszor kellett Di Lorenzóra figyelnie. Ugyanez vonatkozik Tammyra is, szóval nem vagyok biztos abban, hogy a sérülések mértéke súlyos lenne."

"De ilyen játékosokat akarok, olyanokat, akik a Romában akarnak játszani. Olyan játékosokat akarok, akik velünk vannak és a rendelkezésünkre állnak. Ha nem érzed jól magad a családon belül, akkor el kell menned. Megoldást kell találnod. A család azokért van, akik a részesei akarnak lenni."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Mourinho, Napoli, Serie A