Mourinho: Ez a szezon így is fantasztikus

Mourinho: Ez a szezon így is fantasztikus

A Roma tartalékos felállással mindössze 0:0-ás döntetlent ért el Bolognában.

Mourinho a szokásosnál is jobban rotálta a keretét, hiszen az 1-0-ra megnyert első mérkőzés után az Európa Liga elődöntőjére koncentrál, a döntő fontosságú mérkőzés pedig csütörtökön következik idegenben a Bayer Leverkusen ellen.

Amikor megérkezett a DAZN-interjúra, a stúdióban éppen Mady Camara esetét elemezték, amelyért nem rögtön pirosat, csak sárga lapot kapott, és amivel a játékvezetői szakértő, Luca Marelli is egyetértett, hogy a döntés helyes volt.

"Palomino szabálytalansága Dybala ellen, ezt is annyiszor játszották le, mint Camara szabálytalanságát? Igazságos sárga lap volt, a labdára ment, de agresszíven." - mondta Mourinho.

"Büszke vagyok erre a játékra, hiszen hiába jön be egy gyerek az U-15-ös csapatból, vagy valaki a női csapatból, a csapat nem változtat a profizmusán és a taktikai elvein. Ez nagyon büszkévé tesz engem."

"Svilarnak és Missorinak ez volt az első kezdése, míg Tahirovic ritkán játszik, és egy nagyon kemény és jól szervezett Bologna ellen kellett helytállnia, ahol Thiago Motta nagyszerű munkát végzett. Összességében ez egy jó teljesítmény volt."

Az ificsapat tehetségei bevetésre kerültek és nem vallottak szégyent, ami egy dicséretes pontot hozott, tekintve, hogy ebben a szezonban a Juventus, az Inter, a Milan, a Lazio és a Roma sem tudott nyerni a Stadio Dall Ara-ban.

Ezzel ugyan hat pontra lemaradt az első négytől, de ahogy Mourinho már többször is rámutatott, a csapatot a két sorozat kb. a szakadék szélére sodorja a csapatot.

"A szurkolóknak hallgatniuk kell rám. Amikor néhány hétig a második vagy harmadik helyen álltunk a tabellán, mindig azt mondtam, hogy ez a csapat csak meccsről meccsre tud haladni, mert amikor a mérkőzések halmozódtak, nem volt meg az erőforrásunk ahhoz, hogy mindkét sorozatban helytálljunk."

"Igyekeztünk soha nem választani a kettő között, és az elmúlt két-három hónapban ezt mondtam."

Az Európa Liga megnyerése automatikus Bajnokok Ligája-kvalifikációt jelentene, és már csak két meccs választja el a Romát a cél elérésétől.

"Fantasztikus a szezonunk. Az emberek mondhatnak, amit akarnak, és elemezhetik az eredményeket, akár nyerünk, akár nem, akár negyedikek vagy hetedikek leszünk, de számomra ez egy abszolút a végletekig kijátszott szezon volt. Ez fantasztikus számomra. Ismét egy nehéz meccs volt, a döntetlen inkább szolid, mint megszenvedett, Belotti révén óriási lehetőségünk volt gólt szerezni, egy gigantikus büntetőt nem kaptunk, szóval jól sikerült."

Mourinhónak most a Bayer Leverkusen elleni németországi elődöntő visszavágójára kell készülnie, Paulo Dybala ma otthon maradt.

"Wijnaldum felépült, ma 60-65 percet játszhatott, és azért vettem le korábban, mert nem akartam elveszíteni egy cserelehetőséget, amikor Celik megsérült. Celik kétséges csütörtökre, Paulo pedig nagy kétség".

Mourinho az elmúlt hetekben korábbi játékosai, Thiago Motta, Xabi Alonso, Dejan Sztankovics ellen lépett pályára edzőként.

"Ez érzelmekkel teli, azt jelenti, hogy gyorsan telik az idő, hogy ők is úgy nőttek fel, mint a gyerekeim, és nekem is van erőm ennyi év után itt maradni. Tudom, hogy az emberek talán belefáradnak majd belém és Ancelottiba, de mi mindig itt leszünk" - mondta.

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Mour, Bologna, Serie A