Mourinho: Elégedett vagyok a játékunkkal, és a karakterrel

Mourinho: Elégedett vagyok a játékunkkal, és a karakterrel

A Roma szűk, egygólos vereséget szenvedett az év utolsó mérkőzésén a Juventus otthonában.

A Roma ma karakteresen játszott, de úgy tűnt, hogy hiányzik a megfelelő végeredmény.

"Ez így van. Erről beszéltünk a mérkőzés előtt. Valójában többet alkottunk, mint amennyit a Juventus falával szemben elvárnánk. Mert olyanok, mint egy fal, amikor védekeznek. Nagyon kompaktak és nagyon nehéz őket feltörni."

"Az első félidőben, amikor 0-0 volt, mi futballoztunk jobban. Eltaláltuk a kapufát, és két-három veszélyes helyzetet alakítottunk ki. Stratégiailag sok gondot okoztunk a Juventusnak Paulo Dybala és Edoardo Bove balra, Federico Gattitól távolabb helyezkedésével."

"Nem volt sok gól, mert a Juve ellen, ha alacsonyan védekezel, ők is nehezen tudnak lehetőségeket kialakítani."

"A második félidő elején kétszer is irányt változtatott a labda és úgy kaptunk gólt, ahogy én láttam, és akkor nyilván sokkal nehezebbé válik a dolog. Mélyebbre visszaálltak és kialakították a falukat olyan játékosokkal, akik az ilyen forgatókönyvekben jeleskednek. Igazán kár, mert az eredmény egészen másképp is alakulhatott volna."

"Mindenesetre, figyelembe véve, hogy taktikai, stratégiai szinten mire készültünk, nagyon elégedett vagyok a döntéseinkkel és a mutatott karakterrel. De nyilvánvalóan, ha veszítesz, akkor a pontok számítanak."

A 2023-as szezonban az idegenben játszott mérkőzéseken a Roma más csapatnak tűnt - sokkal érzelmesebbnek. Rájöttél már, hogy miért van ez?

"Nyilvánvalóan jobbak vagyunk otthon, de nem hiszem, hogy ez csak ránk igaz. Minden csapat, amelynek nagyszerű hazai közönsége van, tudja, hogy ez különbséget jelent. Amikor a Romáról beszélsz, akkor a Romáról kell beszélni, tisztelettel azért, amit mi, edzők és játékosok teszünk; a munkáért, amit a nehézségeinkkel együtt végzünk."

"Ami az idegenbeli formánkat illeti, én vagyok az első, aki elismeri, hogy hiányzik egy kicsit a karakterünk, és nehezen tudjuk a saját futballunk stílusát érvényesíteni. De valójában ma nem ez volt a helyzet. Nagy bátorsággal játszottunk egy olyan csapat ellen, amely a bajnoki címért küzd, amely az Inter tegnapi eredménye után még motiváltabb volt, és hihetetlenül erős védekezéssel rendelkezik."

"Az első félidőben mi voltunk a jobbak. A gól persze megváltoztatja a dolgokat, de az első félidőben a Juve küzdött. A gól után kisebb volt a pszichológiai nyomás, és kényelmesen érezték magukat, amikor így játszottak. Sok labdát birtokoltunk és sok felépített játékunk volt az utolsó harmadban, anélkül, hogy igazán nagyot alkottunk volna, bár szerintem Paulo lövése a kapu előttről nagyszerű lehetőség volt a gólszerzésre. Ez volt a második félidő. Az első félidőről nem is akarok beszélni."

"Elégedett vagyok a játékunkkal és a karakterünkkel, de csak az eredmény érdekli igazán az embereket."

Kár elveszíteni Evan Ndicka-t, mivel úgy tűnik, hogy sokat fejlődött.

"Pontosan így van."

Január elején új védő érkezik?

"Hadd mondjam el, hogy nagyon-nagyon elégedett vagyok Ndicka és Kristensen fejlődésével. Azt hiszem, talán pont Kristensenen változtatott irányt a labda a gól előtt, és Ndicka talán inkább volt oldalsó helyzetben, mint leshelyzetben, de látva, ahogy ez a két srác fejlődött, nagyon büszke vagyok rájuk edzőként. Persze kár, hogy most elveszítjük Ndickát. Az is büszkeséggel tölt el, hogy Bove idejött és ebben a stadionban játszott azzal a magabiztossággal, amit mutatott."

"Rengeteg olyan dolog van, ami hihetetlenül büszkévé tesz arra a munkára, amit mindannyian együtt végzünk. Ahogy mondtam, az eredmény az, ami számít, és lehetett volna másképp is. Szerintem más eredményt érdemeltünk volna, de az igazság az, hogy 1-0 lett a vége, így három pont a Juventusnak, gratulálok nekik."

De vajon januárban is meglesz a kiszemelt védő?

"Nem tudom. Nem tudnám megmondani. Jelenleg a következő, Cremonese elleni meccsünkre gondolok, amikor szerintem Ndicka és egy új védő nélkül leszünk. A rendelkezésemre álló játékosokkal kell majd beérnünk, de ez egy olyan mérkőzés lesz, amit nyilvánvalóan meg akarunk nyerni."

Mi az elhatározásod 2024-re, hogy bejutsz a Bajnokok Ligájába?

"Boldognak lenni és másokat is boldoggá tenni. Ha sikerül, az valami hihetetlen lesz, ahhoz az állapothoz képest, amiben vagyunk, és azokhoz a korlátozásokhoz képest, amelyekkel rendelkezünk. De ahogy már korábban is mondtam, ha nem álmodsz, soha nem jutsz el sehova. Mi álmodunk és keményen dolgozunk, hogy elérjük."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Mourinho, Juventus, Ser