Mourinho elégedett a domináns teljesítménnyel

Mourinho elégedett a domináns teljesítménnyel

Nehezen indult a mérkőzés, majd a második félidőben felőrölte az ellenfelét a Roma.

Lorenzo Pellegrini azt mondta, hogy kulcsfontosságúak voltak, amiket a félidőben mondott a csapatnak - hogy ha továbbra is úgy játszanak, ahogy eddig, akkor előbb-utóbb meglesz a gól...

"Kizárt dolog volt, hogy ne nyerjünk ma este. Az első perctől kezdve nyugodt voltam. A csapat nagyon, nagyon jól játszott. Mondtam nekik, hogy a Fiorentina ellen még akkor is aggódtam a játék miatt, amikor 1-0-ra vezettünk és emberelőnyben voltunk - míg ma este, amikor 0-0 volt és 11 a 11 ellen játszottunk, akkor is teljesen nyugodt voltam. A csapat a mérkőzés minden pillanatában domináltunk."

"Talán az emberek azt mondják majd, hogy az elején nem sokat csináltunk, de magasan játszottunk, jól presszionáltunk, és egyáltalán nem adtunk nekik lehetőséget. Volt néhány villanásuk, az egyik 2:0-ás vezetésünknél, de ezt leszámítva teljesen mi irányítottunk."

"Mindent megtettünk, amit kellett: kifárasztottuk őket, sokat futottunk hátul, végrehajtottunk néhányat azokból a tervekből, amiken edzéseken dolgoztunk. Örülök, ha Lorenzo úgy gondolja, hogy én segítettem a játékosoknak félidőben."

Mi a véleménye 2 hónap eltelte után?

"Amikor megérkeztem, boldog voltam: Egy olyan csapathoz jöttem, amelynek remek szurkolói vannak, egy olyan nemzethez, amely valóban nagy szenvedéllyel szereti a játékot. Az olasz emberek különleges kötődést éreznek a klubjaikhoz. Vissza kellett jönnöm, hogy újra érezzem ezt."

"Nem mondhatom, hogy nyugodt voltam, de azt mondhatom, hogy Friedkinék kulcsszava az "idő" volt. Az idő pedig egy kicsit több nyugalmat hoz. De nem akarok túl sok nyugalmat, nem akarok túl sok időt, mert az ellenkezik a természetemmel. Ha az idő azt jelenti, hogy hetedikek vagy nyolcadikok leszünk, akkor azt nem akarom. Fel akarom gyorsítani a folyamatot, ha ez lehetséges."

"Ez egy jó csapat. Ha megnézzük a mai kispadot, akkor nyilvánvalóan szeretnék egy kicsit több minőséget, egy kicsit több tapasztalatot - mert mindig belefutsz olyan pillanatokba, amikor egy csapatnak szüksége van egy kicsit több tapasztalatra, és nem csak akkor, amikor a pályán vannak. Egyértelmű, hogy vannak más csapatok, amelyeknek több lehetőségük van, mint nekünk."

"De szeretek ezekkel a srácokkal dolgozni, és szeretek nagyobb csapatok ellen játszani, és győzelemre játszani. Lehet, hogy néhányat elveszítünk, és lehet, hogy másokkal döntetlent játszunk majd - de nem akarom megváltoztatni a csapat hozzáállását csak azért, mert az egyik nagy csapat ellen játszunk. És így kell előrehaladnunk, apránként."

Bryan Cristante úgy tűnik, hatalmas kiegyensúlyozottságot ad, és igazi vezéregyéniség a középpálya közepén.

"A csapat jól teljesít, és Cristante is jól teljesít. Nehéz játékosként jól teljesíteni, ha a csapatnak nem megy, és lehetetlen, hogy egy játékos jól teljesítsen, ha a csapat nem működik jól."

"Cristante az a fajta játékos, akit kedvelek, aki képes kiegyensúlyozottá tenni a csapatot. Ma egy kicsit mélyebben játszott, mert a Salernitana mindig igyekszik kontrázni. Még Simy nélkül is ezt a játékot játszották, és fontos volt, hogy Cristante ott legyen Mancini és Ibanez előtt."

"Később a meccs folyamán egy kicsit hátrébb hagytuk Pellegrinit és Veretout, így ők tudták felvenni a második labdákat, és tényleg uraltuk a meccset. Miután 2-0-ra elhúztunk, Cristante egy kicsit szabadabb lett, és egy kicsit többet mozgott, hogy segítse a felépíteni a játékot a bal és a jobb oldalon, Veretout pedig egy kicsit feljebb ment. A csapat jól tudta, hogy mit kell csinálni a mérkőzés különböző pillanataiban. Nagyon elégedett voltam."

Egy olyan szezonban, ahol sok csapat ennyire kiegyenlítettnek tűnik, vajon az Önhöz hasonló edzők jelentik a különbséget?

"A játékosok fontosabbak nálunk. Örülök, hogy újra itt lehetek, és hogy egy új edzőgenerációba futhatok bele. Az én korszakomból itt vannak azok is. Várom, hogy Don Claudio Ranieri visszatérjen. Talán Antonio Conténak vannak más elképzelései.. De mi visszatértünk: én, Max Allegri, és Maurizio Sarri.

"Ez nagyszerű nekünk, és talán a következő generációnak is, akiknek pozitív elképzeléseik vannak a játékról. De abszolút a játékosok a fontosabbak."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Mourinho, Salerintana, Serie A