Mourinho elégedett a csapattal

Mourinho elégedett a csapattal

Még ha nehezen is, de megszerezte a győzelmet a Roma az Udinese ellen hazai pályán.

A Special One a DAZN-nek adott interjút a mérkőzés után, és többek között beszélt a mérkőzés intenzitásáról, Pellegrini váratlan piros lapjáról és annak következményeiről a vasárnapi Lazio elleni derbit illetően.

"Egy vereség után mindig a következő meccs a legnehezebb érzelmileg."- kezdte a portugál szakember.

"Az első 35 perc volt a legszínvonalasabb a szezon eddigi részében. Teljesen kontroll alatt tartottuk a mérkőzést egy védekezésben szervezett csapat ellen. Képesek voltunk alkotni, gólt szerezni és irányítani az összes átlövést és ellentámadást. A kezünkben volt a mérkőzés."

"A második félidőben volt egy reakció részükről, kicsit elvesztettük az irányítást, de megmaradtunk csapatnak. Egy emberrel kevesebbel a pályán sem volt gondunk, egységes volt a csapat. Nehéz volt a mérkőzés, de a pontok megérdemeltek."

Arról, hogy Pellegrini hogyan érzi magát, tekintve, hogy várhatóan kihagyja a derbit:

"Nem ismerem az olasz futball törvényszerűségeit, de szeretném megismerni őket. Ha léteznek, akkor muszáj, hogy játszhasson. Mindent meg kell tennünk azért, hogy játszhasson. Nagyon sok kétségem van a második sárga miatt. Nem tudom megmondani, hogy játszik-e vasárnap, nem ismerem a jogi mechanizmusokat."

Az eddigi, és a jövőbeli munkáját illetően:

"Jelenleg most arra koncentrálok, hogy segítsem a csapat fejlődését és a játékosokat. Szervezeti szinten jól dolgozom, nagyon jó emberekkel, a tapasztalatom és tudásom alapján hozzá tudok tenni a dolgokhoz. De időre és valami pluszra van szükségünk."

Gondolatai a vezetőségről:

"A menedzsmentnek is időre van szüksége. Egy őrült tulajdonos nem törődik a klub jövőjével, erre nagyon sok példa van Európában. Ez a tulajdonosi kör azonban a mával, a holnappal és a holnaputánnal foglalkozik, hogy a klub fenntartható legyen."

"A szurkolóknak kontrollálniuk kell az érzelmeket, az elvárásokat, és tetszik, ahogy ma a csapat mögött álltak. Az edzőközponttól az Olimpicóig el tudtam mondani a játékosoknak, hogy a szurkolók velünk vannak egy vereség után is. Jó nekünk, hogy 5 meccsen 12 pontunk van, így kell folytatnunk."

Calafiori teljesítményéről a Tammy Abrahamnak adott gólpasszát követően:

"Jól játszott, jobban, mint a legutóbbi meccsen, mert több kockázatot vállalt. A legutóbbi meccsen a minimumot csinálta, ma többet tett, és a gól előtt gyönyörűen ment el a szélen."

"Több önbizalma kell, hogy legyen önmagában, a testében, tekintve, hogy annyi problémája volt mindössze 19 évesen. Nem szabad félnie, és nem szabad az első negatív érzés vagy hiba után cserét kérnie. Férfiasabbnak kell lennie."

"Ő egy fantasztikus srác, igazán római szívvel. Ma boldog lesz, én is boldog vagyok vele. De dolgozni kell, és ehhez idő kell."

Forrás: romapress.net

Címkék: AS Roma, Mourinho, Udinese, Serie A