Mourinho elégedett a csapat válaszával a küzdelmes mérkőzésen

Mourinho elégedett a csapat válaszával a küzdelmes mérkőzésen

Hazai pályán döntetlent játszott a Roma a Napolival, ezzel megszakítva a vendégek győzelmi sorozatát.

Milyen volt a mérkőzés - a döntetlen jó eredmény?

"Szerintem nagyszerű mérkőzés volt. Ezt éreztem, bár lehet, hogy önök másképp látták ezt. A meccset övező nyomás miatt az volt az érzésem, hogy ez egy színvonalas mérkőzés volt."

"A 0-0-s döntetlen számomra igazságos eredménynek tűnik, bár lehetett volna 1-0 is a javunkra, és mi ezt igazságosnak éreztük volna, és valószínűleg ők is így gondolták volna. Nagyon kemény meccs volt mindkét fél számára."

"Úgy gondolom, hogy egy magas színvonalú mérkőzés volt, ahol mindkét fél nagy intenzitást és koncentrációt mutatott. Nem volt félelem, de tisztelet mindenképpen volt. A védelem nagyon keményen dolgozott, és a többi játékos is megtette a magáét, hogy a kontráknál lezárják a tereket. Tényleg úgy gondolom, hogy ez egy magas színvonalú verseny volt."

Védekezésben szinte tökéletes volt a csapat- mi változott ma?

"A két hátvéd jobban teljesít, a középpálya közepén Veretout és Cristante közötti adok-kapok is nagyon jól sikerült. Egyikük mindig kényelmesen hozta ki a labdát, mert tudta, hogy a másik fedez mögötte.

"Nyilvánvalóan ezen a meccsen, figyelembe véve, hogy a Napoli hogyan szeret játszani, fontos volt, hogy Zaniolo és Mkhitaryan lezárja a tereket, és ezt jól csinálták. Ma Fabian Ruiz játékmódja miatt és amiatt, hogy mennyire fontos a támadási ritmusukban, Pellegrini egy kicsit mélyebben játszott, és a 4-4-2 helyett a labdabirtoklásból kifolyólag Abraham középen játszott - így a védők a középpályára vitték a labdát, ahol mi nem gyakoroltunk nyomást. Nagyon intenzív meccs volt, és van néhány fáradt játékos, de ez a fáradtság tetszik nekem, mert azt jelenti, hogy keményen dolgoztak."

"A játékban sok átmenet volt - megpróbáltak nagyon közvetlenül Osimhen révén játszani, majd másokat is játékba hozni körülötte. Amikor egy kicsit mélyebben voltunk, akkor Insigne elkezdett központi területeken játszani, és ekkor vált fontossá, hogy Veretout és Cristante lezárja ezt a teret."

"Kemény meccs volt, megvoltak a lehetőségeik és nekünk is. És talán egyedi meccs is volt: mindkét edzőt elküldték a kispadtól."

Miért küldtek el?

"Nem tudom, mert nem voltam elégedett egy döntéssel. Semmi különös, nem mondtam a bírónak, hogy menjen sétálni vagy ilyesmi. Ez egy olyan meccs volt, ahol én és Spalletti is piros lapot kaptunk, de nem hiszem, hogy a játékvezető rosszul teljesített volna."

"Szerintem jól bíráskodott, kiegyensúlyozott volt. Ez egy olyan meccs, ahol senki sem megy haza teljesen boldogan - de mindenki úgy megy haza, hogy úgy érzi, igazságos eredmény született."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Mourinho, Napoli, Serie A