Mourinho: Egy csapat vagyunk!

Mourinho: Egy csapat vagyunk!

A Roma 2:0-ra nyert a Frosinone elleni vasárnap esti bajnokin, melyet követően Mourinho megköszönte a szurkolók támogatását.

A mai meccs némileg a tavalyi szezonbeli Romára emlékeztetett: 1-0-ás vezetés, majd átvettétek a meccs irányítását, és végül nem kaptatok gólt. Te is így gondolod?

"Az első félidőben hagytunk nekik néhány jó lehetőséget, olyan hátvédsorral játszottunk, amelyben egy középpályás és egy olyan srác volt, aki csak néhány hónapja csatlakozott hozzánk. De csapatként feszesek maradtunk, a szélsőhátvédek nagyszerű munkát végeztek védekezésben, és Edoardo Bove, valamint Leo Paredes is nagy munkát vállalt - ők támadó játékosok, de segítettek, amikor nem volt nálunk a labda."

"Csapatként játszottunk, és ez az, amit mindig szeretek látni, egy olyan ellenféllel szemben, amely egyáltalán nem hasonlít egy Serie B-s csapatra. Kiváló csapat, nagyon jól szervezett, minőségi játékosokkal. Le voltam nyűgözve, amikor elemeztem őket, és ma is lenyűgöztek."

Romelu Lukaku már négy gólnál jár öt meccsen, és Lorenzo Pellegrini is visszatért a góllövők közé, bár ő láthatóan fáradtan hagyta el a pályát. Mennyire fontos, hogy a csapatkapitány újra gólt lőtt?

"Azt hittem, hogy én leszek a felelős a gólokért, és majd Lukaku sem lő gólt. Ez legalább egy dolog, amivel nem vádolhatnak engem, mert Romelu folyamatosan gólt szerez. Gólt lő itt, gólt lőtt a Manchester Unitedben, gólt lőtt az Interben - bárhova megy, mindenhol gólt lő. Romelu az Romelu, és szerencsére én nem vagyok olyan edző, aki képes lenne tönkretenni azt, amiben jó."

Mi bosszantott a legjobban az elmúlt napokban? Mit mondtak neked, ami miatt azt mondod, hogy "nem én vagyok a probléma"?

"Ezt a sajtótájékoztatón elmagyaráztam. Nem hiszem, hogy ma újra el kell magyaráznom. Három hónappal ezelőtt én voltam az őrült. Három hónappal ezelőtt mindenki engem akart. Három hónappal ezelőtt az emberek pánikba estek a gondolattól, hogy esetleg elmegyek. Aztán három hónappal később, a szezonkezdet miatt, amely, meg kell mondanom, borzalmasan alakult az eredmények szempontjából, de több tényező miatt, minden megváltozott."

"Az, hogy bosszús vagy, nem probléma. Ma tudtam, hogy - győzelem vagy vereség - a srácok meg fogják mutatni az embereknek, hogy milyenek vagyunk. Barátok vagyunk. Egy csapat vagyunk. Egységesek vagyunk. Nagyon-nagyon boldog vagyok, hogy megnyerték a meccset. Nagyon örülök nekik. Mert amikor úgy veszítesz el egy meccset, mint mi Genovában, az nem könnyű. Kiegyensúlyozottnak kell lenned, és mentálisan erősnek kell lenned ahhoz, hogy aztán újra pályára lépj."

"Ugyanakkor azt kell mondanom, hogy soha nem éreztük, hogy a szurkolók ellenünk lennének. A buszon hihetetlen támogatást éreztünk. Szeretném megköszönni nekik, mert néhány srácra talán más hangulat hatott volna, de a mai hangulatból ítélve olyan volt, mintha Genovában nyertünk volna. Köszönöm nekik ezt."

Genovában a meccs után a pályán voltál a játékosaiddal, ma pedig a bemelegítés során...

"De nem a meccs után."

Mert azt akartad, hogy élvezzék a győzelmet?

"Természetesen. Én már csak ilyen vagyok. Mindig is én voltam a biztos kikötőjük a zűrös vizeken, és amikor jól mennek a dolgok, félreállok, és hagyom, hogy ők fotózkodjanak."

Dan és Ryan Friedkin ma a lelátón ült. Szereted, hogy a tulajdonosok jelen vannak, és támogatnak téged? Nem kérdezem, hogy beszéltetek-e a jövőről, mert szerintem ez a meccs fontosabb volt.

"Folyamatosan a jövőről beszélsz. Nincs szükségem arra, hogy a jövőről beszéljek. Június 30-ig szóló megállapodásom van a Romával, és komolyan veszem a szerződésemet, ahogy azt már elmagyaráztam."

A tulajdonosok támogatását mindenképpen érzed.

"Én nem 'érzem'. Nincs szükségem arra, hogy 'érezzem'. Még csak beszélnem sem kell. Mit is mondhatnék? A tulajdonosok azok a tulajdonosok. És egy edzőnek tiszteletben kell tartania a tulajdonosokat, és nem szabad semmiféle megjegyzést tennie. Én is örülök nekik, mert természetesen nyerni akarnak, és természetesen sajnálják a csütörtöki, genovai borzalmas eredményt. Ma ismét örülni fognak a csapat eredményének."

"Értük dolgozom, a Roma szurkolóiért és a játékosokért. Amikor jól teljesítünk, boldog vagyok."

Mikorra várható, hogy visszatérnek a sérült védők?

"Ma néztem a védelmet, és amikor Bremer megsérült, és Max Allegri behozta Daniele Ruganit, azt gondoltam: 'Szerencsés vagy, Max. Sajnos mi Chris Smalling és Diego Llorente nélkül maradtunk. Várnunk kell. Ők biztosan nem lesznek még játékra alkalmas állapotban csütörtökön."

"Ha egy kisebb csoda történik, akkor lehet, hogy a Cagliari ellleni bajnokira már visszatér valaki. Lássuk csak. Nem akarok túlzottan optimista lenni. Renato Sanches visszatérése is jó lenne, mert amikor Bryan Cristante van hátul, Renato egy erős, energikus játékos, és erre szükségünk van. Várnunk kell. Továbbra is küzdenünk kell azokkal a srácokkal, akikkel rendelkezünk, ahogy ma is tettük."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Mourinho, Frosinone, Ser