Mourinho: Dybalából még többet akarok kihozni

Mourinho: Dybalából még többet akarok kihozni

A Monza elleni győzelmével a Roma ideiglenesen a tabella élére állt.

Paulo Dybala nem árulta el, mit mondott neki, amikor lecserélte...

"Tavaly a Juve elleni meccsen, amikor lecserélték, azt mondtam neki, hogy jó játékos. Most ugyanezt mondtam neki, és mindketten nevettünk - mindketten emlékeztünk arra, hogy néhány hónappal ezelőtt még a másik csapatban lőtte a gólokat."

A Roma a javulás jeleit mutatja?

"Talán igen, ami az eredmény kényelmét illeti, de maga a meccs nehezebb volt, mint amit ez sugall. A labdabirtoklásban voltak gondjaink, és változtatnunk kellett a presszingünkön. Érdekes csapat a Monza, biztos vagyok benne, hogy ebben a szezonban még sok pontot fognak gyűjteni, különösen, ha néhány sérült játékosuk visszatér. Most is lőhettek volna néhány gólt."

"De az biztos, hogy a csapat kiegyensúlyozottnak és kényelmesnek tűnt. Most már sok poszton tudom rotálni a játékosokat. Rick Karsdorp csak csere volt, Celik játszott helyette; majd amikor Nicola Zalewski lejött, Leonardo Spinazzola állt be helyette."

A csapat nyugodtnak tűnt, és soha nem aggódott az eredmény miatt. Roger Ibanez önbizalma is nőtt a meccs előrehaladtával.

"Ibanez nagyszerű ütemben fejlődik. Egyetértek az elemzéssel, és örülök, hogy Rogert említette. Ő egy olyan fiú, aki hatalmasat fejlődött az egy évvel ezelőtti önmagához képest. A labdával sokkal nyugodtabb; különböző passzsávokat tud találni és megjátszani, és nem korlátozódik a nyilvánvaló mozdulatokra a teljesítménye. Nagyon jó játékos lett."

"De ha megengedik, beszélek valakiről, akiről ma este senki sem beszél: Tammy Abraham. Ma úgy játszott, ahogy én akartam. Ma ő volt az én Tammym. Minden párharcot megnyert, megtartotta a labdát, lehetőséget biztosított a támadásépítésekre, és lehetőséget adott nekünk hátul, hogy visszaszorítsuk a támadóikat. Mindig csak akkor beszélünk a csatárokról, amikor gólt szereznek, és nyilvánvalóan a ma este Paulo estéje volt, de Tammy elképesztő volt."

Úgy tűnik, Dybala nagyon szerényen, de beilleszkedett a csapatba...

"A többi meccsen időnként nem tudta egészen azt kihozni magából, amit szeretett volna, de soha nem mutatott rossz hozzáállást. Előfordulhat, hogy egy tehetséges játékos segíti a csapatát, de ezzel egy kicsit el is szigetelődik tőle, viszont Paulo egy hatalmas tehetség, aki a csapatért és a csapattal is játszik. Jelenleg, amikor a védekezésről van szó, nagyszerű munkát végez nálunk - és ez nem olyasmi, amire született."

"Amikor ma lejött a pályáról, azt mondta nekem: 'Mester, ha folytatom, megrúgtam volna a harmadikat. Mondtam neki: 'Szerezd meg helyette inkább az Udinese ellen!'. Fontos, hogy egy kicsit menedzseljük őt, mert a múltban nem volt szerencséje a sérülésekkel, és az elmúlt szezonban nem játszott túl sokat. Most már folyamatosan javul és fejlődik."

"Ez nekünk is nagyon jó, de már látom, mi fog történni Katarban... talán az argentin edzőnek meg kellene kínálnia minket egy üveg borral...".

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Mourinho, Monza, Serie A