Mourinho: Dybala visszaadta nekünk a szikrát

Mourinho: Dybala visszaadta nekünk a szikrát

A Roma csak 1:1-es döntetlenre volt képes a Torinoval szemben hazai pályán, így 1 ponttal zárta a 2022-es évet.

José Mourinho elismerte, hogy bocsánatot kért a játékvezetőtől azt követően, hogy a mérkőzés folyamán a játékvezető felmutatta neki a piros lapot.

Mi történt a kiállításkor?

"A piros lap megérdemelt volt, amit mondtam, az piros lapot indokolt. Beszéltem a játékvezetővel a meccs után, és elnézést kértem, de nem akarok arról beszélni, hogyan bíráskodott. Volt bennem annyi alázat, hogy bocsánatot kérjek a szavakért, amiket használtam, de a meccs közbeni teljesítményének megvitatását mindannyiuknak meghagyom."

Mi volt az, ami nem tetszett a játékvezetőtől?

"Nem szeretnék erről beszélni. A meccsnek vége, és az egyetlen meccs, amit most megnyerhetsz, nem az, ami most ért véget - hanem a következő. Beszéltem a játékvezetővel, és tényleg nem akarom nyilvánosan megvitatni az egészet."

Ha már magáról a meccsről beszélünk...

"Melyikről? A 70. percig volt egy olyan, amelyikben a Roma-szurkolók haza akartak menni. Idegesek voltak és fütyültek. Míg a másik meccsen az utolsó 20 percben többet alkottunk, mint az elmúlt négy-öt meccsen."

"Miért van ez? Egyszerű, ha valaki, mint Dybala nem játszik, akkor nagyon más lesz számunkra. Nem akarok képzeletbeli forgatókönyvekbe bocsátkozni, de hány pontot szereztünk volna az elmúlt hat meccsből, ha Dybala játszott volna? És ebből kettőnél még Pellegrini sem volt velünk. Láthatják, hogy milyen problémáink vannak a játékunkkal, de a szikra ott van ezzel a két játékossal."

"Vannak olyan játékosok, akik küzdenek a kondíciójukért, és akiknek helyre kell állniuk. Egyénileg szólva, van néhány olyan játékos, akinek át kell gondolnia a dolgokat, át kell gondolnia a saját teljesítményét - ahogy én is ezt fogom tenni magammal."

"De mindezek után csak egy olyan egységes csapat, mint amilyenek mi vagyunk, lett volna képes arra, amit ma tettünk. Ha kétszer eltalálod a kapufát, és kihagysz egy büntetőt a hosszabbításban, akkor általában ennyi az egész - de ehelyett mi a végsőkig küzdöttünk. Úgy látom, hogy ez a 20 perc az, ami okot ad a bizakodásra. A reményt, hogy Dybalát, Pellegrinit és mindenki mást együtt láthatunk a pályán - még Tahirovicot is. Már hetek óta mondogatom, hogy készen áll, és ma bejött és jól teljesített. Gratulálok neki a debütálásához."

Hiányzik a csapatból a megfelelő mentalitás?

"A mentalitást a játékosok alakítják ki. Az emberek sokat beszélnek egy klub, a szurkolótábor vagy a város kultúrájáról, de szerintem minden a játékosok által hozott mentalitáson alapul."

Andrea Belotti volt ma a kijelölt büntetőrúgó?

"Nem."

Ki volt?

"Nem fogom megmondani, de nem Belotti volt az. Soha nem az a kérdés, hogy hibázol-e, hanem az, ha nem állsz ki és nem adsz ki magadból mindent, amire képes vagy. Belottinak volt bátorsága odamenni és elvégezni a büntetőt, legalább neki volt bátorsága hozzá."

 

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Mourinho, Torino, Serie A