Mourinho dühös a korai büntető miatt

Mourinho dühös a korai büntető miatt

A Roma korán hátrányba került egy VAR segítségével megítélt büntető miatt, majd Bonaventura duplázta meg a hazaiak előnyét.

Úgy tűnt, hogy a Fiorentinának több energiája volt ezen a meccsen. Ez az egyetlen magyarázat erre a vereségre?

"A magyarázat... már több meccs óta várunk magyarázatra, és nem kaptunk. Ma két magyarázat is van. Az egyik, hogy a csütörtöki, Európa Konferencia Liga-meccs után nem volt meg a szükséges energiánk, sem mentálisan, sem fizikailag. Mindig is tudtuk, hogy ez azért különbség lesz egy olyan csapathoz képest, amelyik egy hete erre a mérkőzésre készül."

"De szeretnék magyarázatot kapni a büntetőre is, ami először nem volt szabálytalanság, és a játékvezető, aki ott volt, nem is ítélt büntetőt. Ezt írta felül végül Luca Banti úr..."

"Ha ma a három pontról beszélünk, akkor itt megállhatunk. Azt mondom, hogy Banti büntetőjén túl a Fiorentina ma este erősebb volt nálunk, más energiával és sebességgel játszottak, és sokkal koncentráltabbnak tűntek. Megérdemelték a győzelmet."

"De a probléma az, hogy nem csak a mai három pontról beszélünk, hanem a Venezia, a Bologna és sok-sok más epizódról, ahol nem adtak magyarázatot. Hol van most Banti úr? Coverciano? Milánóban? Nem tudom, hol van a VAR, de miért hívnak ki egy olyan játékvezetőt, mint Guida, aki 10 méterre volt tőle és személyesen látta, hogy nem büntető volt, hogy nézze meg még egyszer? Miért? Ezekre szeretnénk válaszokat, de nem kapjuk meg."

"Igen, olyan döntőbe jutottunk, amely mentálisan és érzelmileg is megviselte az embert, és ezt nehéz gyorsan magunk mögött hagyni egy olyan városban, mint Róma, és egy olyan klubnál, mint a Roma."

Hogy lehet, hogy a csapat olyan félénken kezdte ezt a meccset - miközben a Fiorentina sokkal nagyobb sebességgel lépett pályára? Ők vertikálisan játszottak, ahol mi horizontálisan, és Zalewskiből alig láttunk valamit...

"Ez nagyon egyszerű. Zalewski, az általad említett játékos, 12 hónappal ezelőtt valószínűleg a Primavera kispadján ült. Tizenkét hónappal később most ott tart, hogy nyolc-kilenc meccset játszott egymás után, beleértve egy nemzetközi sorozat negyed- és elődöntőjét is."

"Ez a különbség a vertikális és a horizontális játékban van abban a 14 extra 90 perces meccsben, amit ebben a szezonban játszottunk. Tizennégyel több, mint az a csapat, amellyel ma találkoztunk, akik egész héten erre a meccsre készültek."

"Ha figyelembe vesszük, hogy a játékosok meccsenként körülbelül 10 kilométert futnak, akkor 14 meccsen ez tényleg kezd összeadódni. Tehát ez a különbség, szóval a kis különbség intenzitásban és a koncentrációban van. Ez nagyon egyszerű."

"Köszönöm a dicséretet - tudjuk, hogy csapatként tisztelnek minket a Roma-szurkolók, de tiszteletet akarunk Bantitól is, hiszen ő az irodájában ülve sok-sok olyan ponttól fosztotta meg ezeket a srácokat, amit megérdemeltek volna."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Mourinho, Fiorentina, Serie A