Mourinho: Domináltuk a meccset

Mourinho: Domináltuk a meccset

Hiába alakított ki rengeteg helyzetet, végül gólt nem sikerült szereznie, így az Atalanta győztesen távozott Rómából.

Az este egyébként is rosszul indult a Roma számára, mivel Paulo Dybala a bemelegítéskor kisebb izomprobléma miatt nem tudta vállalni a játékot.

"Rosszul sült el, mert egy olyan meccset veszítettünk el, amelyet a játékunkat figyelembe véve simán meg kellett volna nyernünk" - mondta Mourinho a meccs után.

"Ha elképzeljük ezt a dominanciát, amit az utolsó harmadban mutattunk, a sok kialakított lehetőséggel, akkor következtethetünk arra, hogy Paulóval a pályán talán másképp alakult volna."

"Ennek ellenére, akik játszottak, elég jól csinálták ahhoz, hogy megnyerjük a meccset, de sajnos nem szereztünk gólt, és ezért vesztettünk."

"Nem kellemes üres kézzel távozni, de jó volt a teljesítmény, és a csapatszellem. Itthon nem domináltuk 90 percen keresztül a Monzát vagy a Cremonesét, viszont az Atalantát igen."

Mourinho egy sérüléssel kapcsolatos frissítést is adott Lorenzo Pellegriniről.

"Pellegrini a végéig folytatni akarta, mint egy igazi csapatkapitány, de érezte, hogy a hajlítóizma megfeszül. Meglátjuk, hogy 15 nap elég lesz-e ahhoz, hogy Lorenzo és Paulo teljesen felépüljön."

Tammy Abrahamnak legalább két tiszta lehetősége volt, amit nem tudott kihasználni, de egy gólvonali tisztázást is végrehajtott, hogy megakadályozza Zeki Celik öngólját.

"Tammy egy rendkívüli srác, aki jól akarja csinálni, és szenved, ha nem megy neki jól. Volt egy kisebb sérülése, voltak meccsei, amelyek nem sikerültek jól, ez nem egy jó pillanat számára. A csatárok ilyenek, átmennek ezeken az időszakokon. De nulla kritika, továbbra is jó srác és nagyszerű szakember, nem nyaralni van itt, tanulni és fejlődni akar. El fog jutni odáig."

Mourinho nem fogta vissza magát a kritikával Daniele Chiffi játékvezető felé, aminek a vége piros lap, és kiállítás lett.

"Nagyon egyértelmű büntető volt. Utána megkérdeztem a játékvezetőt, hogy miért, és kértem, hogy tisztázza nekem, hogy miért maradt el a büntető. Meg kell változtatnom a játékosaimnak adott tanácsaimat, azt kell mondanom nekik, hogy ne próbáljanak talpon maradni, ne játsszák meg a labdát, ne bohóckodjanak, ahogy sokan teszik ebben a bajnokságban, akik úgy merülnek, mintha egy uszodában lennének, mert nyilvánvalóan így kapnak büntetőt."

Chiffi megerősítette ezt?

"Nem volt egyértelmű velem."

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Mourinho, Atalanta, Serie A