Mourinho: Csalódott vagyok az eredmény miatt

Mourinho: Csalódott vagyok az eredmény miatt

A portugál tréner csalódott az eredmény miatt, de nem a mutatott játék miatt.

"Egy teljesen ártatlan szituációból, rögzített labdából kaptunk gólt. Nehéz olyan csapatok ellen játszani, akik ebben a stílusban játszanak, a fizikalitásukkal és az intenzitásukkal nagyon megnehezítik a csapat dolgát." - mondta Mourinho a DAZN-nek.

"Szerintem jól játszottunk, nem könnyű ellenük lehetőséget teremteni, nem könnyű egyérintős futballt játszani egy olyan rossz pályán, amihez képest a Stadio Olimpico a Romában olyan, mint egy kifutó. Ígérem, ezek után nem fogom többé szidni a Stadio Olimpico gyepét."

"Olyan játékosaink voltak, mint Paredes, aki pár héttel ezelőttig még 15 percet sem tudott játszani, egy teljesen új védelemmel, ezért nagyon tetszett a csapat teljesítménye. Nehéz ennél jobbat nyújtani ez ellen a Toro ellen."

"Nagyon nehéz volt számunkra, és szerintem nekik is nagyon nehéz volt. Amikor az utolsó percekben kapunk egy gólt, az olyan érzés, mintha két pontot veszítettünk volna, de tisztelem az ellenfelet, tudom, hogy nekik volt egy hetük felkészülni, míg nekünk hétközben kupameccsünk volt."

"Szomorú vagyok az eredmény miatt, de nem vagyok szomorú amiatt, amit a srácoktól láttam."

Furcsa helyzet volt, tekintve, hogy Duvan Zapata a múlt hónapban a Roma csapatához készült, és annak a lépésnek a sikertelensége miatt szerződtették helyette Lukakut a Chelsea-től.

"Lukaku egy fantasztikus játékos, nincs mit mondani. Nyilván más csapatokban is vannak nagyszerű csatárok, de nagyon elégedett vagyok vele, Belottival és Azmounnal, amint formába lendül. Nagyon elégedett vagyok ezekkel a játékosokkal."

Mourinho ma este taktikai változtatásokat eszközölt, Stephan El Shaarawy-t a 3-5-2-2 helyett 3-4-2-1-es felállásban állította be, gyakorlatilag a torinóiak rendszerét tükrözve.

"Három támadóbb játékossal játszani nem könnyű számunkra, a rendelkezésünkre álló játékosokkal. Három 'igazi' csatárunk van, és mindhármukat kedvelem. Sardar Azmoun jelenleg nincs olyan állapotban, hogy ezen a szinten játszhasson." - magyarázta Mourinho.

"Paulo Dybala mellett csak Lorenzo Pellegrini - aki csak a kispadra fért be - vagy El Shaarawy játszhat. Ez egy olyan csapat, amelyben több a középpályás, mint a csatár. Javítottunk a hátulról kifelé való játékunkon, Bryan Cristante most más pozícióban van, és például majdnem gólt szerzett a kapufáról lecsorgó kísérletével."

"Ha Renato Sanches nincs formában, akkor ő betöltheti ezt a szerepet. Mint mondtam, csalódott vagyok az eredmény miatt, de elégedett vagyok a teljesítményünkkel."

A Roma az előző szezonban sziklaszilárd védelemmel rendelkezett, de most úgy tűnik, hogy hátul kevésbé koncentrált a csapat.

"Meg kell találnunk az egyensúlyt a középpályán, és hogy őszinte legyek, ma tetszett az egyensúly Paredes és Cristante között. Azt hiszem, vissza fogunk térni a normálisabb helyzetbe, ahol kevés gólt kapunk." - folytatta a tréner.

"Az emberek két-három fontos meccsen elkövetett hibái miatt emlékeznek Ibanezre, de elfelejtik, hogy kiváló védő volt. Kétségek merültek fel bennem ma, hogy Cristante-t esetleg középhátvédként használjam ma, de Diego Llorente rendkívüli meccset játszott, amikor Duvan Zapatával harcolt."

"Megértem, hogy a tabella most nem néz ki jól, de még korai, és decemberben biztosan nem ott leszünk, ahol most vagyunk."

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Mourinho, Torino, Ser