Mourinho: Csalódott vagyok az eredmény miatt

Mourinho: Csalódott vagyok az eredmény miatt

A Roma 3:1-es vereséget szenvedett hétfő este az Atalanta vendégeként.

Úgy tűnt, hogy a csapat az este nem volt a legjobb formában a hétközi fáradtságos meccs után. Te is így gondolod?

"Nem, nem értek egyet. Minden korlátainkkal együtt úgy gondolom, hogy kiváló meccset játszottunk. Az elemzésből nem lehet kihagyni az egyes pillanatokat, mert ezek mind részei a mérkőzésnek, és meghatározhatják az eredményt, de ez tényleg apró pontokon múlott. Az első félidőben mi irányítottunk; nem alkottunk sokat, de teljesen kontrolláltuk a játékot."

"Az első góljuk azért született, mert egy játékos elveszíti a labdát a bal oldalon, a labda pedig a jobb oldalra kerül, ahol Tammynek kellett volna szabálytalankodnia. Aztán jön egy keresztlabda a tizenhatoson belülre, és ahelyett, hogy megfelelően helyezkedtünk volna, Pasalic gólt szerzett. De nem hiszem, hogy az első félidőben bármi különbség is volt köztünk és az Atalanta között, annak ellenére, hogy volt néhány változtatásunk, és néhány srác fáradt volt."

"A második félidőben, miután 2-1-re szépítettünk, úgy gondoltam, hogy tovább tudunk nyomni és akár ki is egyenlíthetünk, annak ellenére, hogy már csak nyolc perc plusz a hosszabbítás volt hátra. Aztán volt egy újabb pillanat, ami eldöntötte a meccset. De elégedett vagyok a játékosaimmal. Ez a csapat egységes. Mindig összetartunk, amikor nehéz helyzetben vagyunk. Azt hiszem, a szurkolóink - köztük Francesco Totti, aki az egyik legnagyobb rajongónk - büszkék erre a csapatra, mert mindig csapatként játszunk. Kilenc emberrel fejeztük be a meccset, és kilenc emberrel a kapufát találtuk el, ami a második gólunk lehetett volna. A végéig küzdöttünk."

"Őszintén szólva nagyon-nagyon nehéz kritizálni ezt a csapatot, mert mindig kimennek, és mindent megtesznek, amit csak tudnak, a mi korlátainkkal együtt. Nem mondom, hogy az eredmény igazságtalan, mert ezek az egyéni pillanatok a játék részei, és ha hibázol, akkor megfizetsz érte, de valóban nagyon elégedett vagyok a játékosaim által mutatott hozzáállással - mind azokkal, akik játszottak, akik nem gyakran játszanak, mind azokkal, akik a kispadon kezdtek és beálltak, hogy segítsenek."

Magas árat fizethet a csapat ezekért a sérülésekért, valamint balszerencséje is van a csapatnak, hiszen immár 30. alkalommal találtátok el a kapufát?

"Ha a kapufát találjuk el, az azt jelenti, hogy lehetőségeket teremtünk. Nem találhatod el 30-szor, ha nem teremtesz ennyi lehetőséget, ha nem vagy olyan csapat, amely képes a helyzetkihaalakításra. Ez pozitívum. Akkor nevezheted balszerencsének, eredménytelenségnek, vagy aminek akarod. A sérülések a meccsek halmozásával együtt járnak. Amit ma megpróbáltunk tenni, az az volt, hogy megvédjük azokat a játékosokat, akik a tudományos adatok alapján a csütörtöki meccsünk után a leginkább fáradtságot mutatták. Paulo Dybalát sérülésétől, másokat, elsősorban Leo Spinazzolát és Nemanja Maticot fáradtságától próbáltuk óvni. Akik játszottak, mint például Ola Solbakken, nagyon-nagyon jól teljesítettek. És amikor már teljesen játékban voltunk, akkor kaptuk a harmadik gólt."

Szombaton egy hatalmas hét veszi kezdetét, három olyan mérkőzéssel, amelyek nagyban meghatározzák a Serie A-szezont. Nem aggódsz amiatt, hogy nincs sok tartalékod?

"Azt hiszem, minden edzőnek gondot okoz, még a legnagyobb klubok vezetőinek is, akiknek rengeteg lehetőségük van, ha játékosok hiányoznak. Egyes csapatoknál ez egy kis probléma, másoknál pedig hatalmas. Számunkra ez egy hatalmas probléma. Mert Chris Smalling az Smalling, és Diego Llorente, aki nagyon-nagyon jól teljesített, most szintén kiesett. Hihetetlenül nehéz lesz számunkra. Talán a Feyenoord elleni kiesés jobb helyzetbe hozott volna minket, hogy a végsőkig harcoljunk a Serie A-ban. Az eredmény miatt csalódott vagyok, de elégedett vagyok a játékosaimmal."

Francesco Totti (aki a DAZN-on hallgatta az interjút): Azok után, amit mondott, még magabiztosabb vagyok abban, hogy önnel az élen, Mourinho úr, nagyszerű dolgokat érhetünk el a Serie A-ban és az Európa Ligában egyaránt. Büszke vagyok arra, amit mondott, és büszke vagyok a csapatra. Mi, a szurkolók mindig Ön mögött állunk, készen állunk arra, hogy továbblendítsük Önt. Mert megérdemlik.

"Te a Roma Kapitánya vagy, és Jose-nak kell szólítanod, nem Mr-nek, vagy edzőnek. Köszönöm a kedves szavakat. Mi természetesen nem tudunk csodákat tenni, de az egyik "csoda" a csapat és köztetek, szurkolók között lévő kötelék. Idegenben, az Olimpicóban, mindenhol. Az emberek megértették ennek a csapatnak az értékeit, függetlenül attól, hogy jobban vagy rosszabbul játszunk, nyerünk vagy döntetlent játszunk, vannak sérültjeink vagy nincsenek... Mindig együtt küzdünk a végsőkig."

"Segíthettél volna nekünk jövő szombaton, bár igazából Aldairra kicsit nagyobb szükségünk lenne most, mint rád..."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Mourinho, Atalanta, Serie A