Mourinho: Bosszantó ez az összeomlás

Mourinho: Bosszantó ez az összeomlás

Hiába vezetett a második félidő elején a Roma 2 góllal is, végül a Juventus fordított, és elvitte a 3 pontot.

Nem lehet kritizálni a játékosok erőfeszítéseit, hiszen 3-1-re vezetett a csapat... mi történt?

"Sajnos kritizálhatom őket - nem akarok egyéneket kiemelni, de megtehetem. Abszolút uraltuk a mérkőzést 70 percen keresztül, a játék irányítására való törekvésünkkel. Mind az első, mind a második félidőben megfelelő hozzáállást mutattunk mind taktikailag, mind szervezettség szempontjából, hogy irányítsuk a játékot, ezt nagyon jól csináltuk 70 percen keresztül. De utána mentálisan szétesettünk."

"A 3-2-re végződő gól megöl engem, mert Felix Afena-Gyan a korához képest briliáns játékot mutatott be. Befejezi a feladatát egy sprinteléssel, hogy lezárja Cuadradót és megállítsa a támadást tőlük - aztán lecserélem őt, és a játékos, aki a helyére lép, azonnal hibázik."

"Egy olyan csapattal, amelynek erős személyisége és hozzáállása van, nincs probléma, ha 3-2-nél kapunk gólt. A 3-1 és a 3-2 különböző gólok, de ez a különbség számomra nem jelent problémát - a játékosoknak viszont igen. Abban a pillanatban láttuk, hogy a törékeny mentális hozzáállás, a félelem és az aggodalmak bekúsznak."

"Ez történt az elmúlt szezonban, és biztosan meg fog történni ebben a szezonban is: tavaly nem nyertünk meccset egy nagy csapat ellen. A Milan ellen valami több volt, mint a két csapat teljesítménye. De hadd mondjam el, hogy mindig a játékvezetőkre megyünk rá, de azt hiszem, ma igazságos, ha azt mondom, hogy Massa jól vezette a találkozót. Nem láttam a megítélt büntetőnél az incidenst, de majd fogom, szerintem összességében jól teljesített."

"Amikor a dolgok elromlottak, a csapatom felállt, és megmutatta, hogy jó srácok. Egy dolog, ha gyenge a mentalitás, más dolog, ha a srácok nem jó karakterek. Az öltözőnkben jó fiúk vannak."

"Ha a mérkőzés 70 perc után véget ért volna, akkor is rendkívüli teljesítményként vonult volna be. De utána azt is láttuk, hogy milyen korlátaink vannak a kispadon: Maitland-Niles még csak most érkezett, egy másik csak a jövő héten érkezik, Zaniolo, El Shaarawy, Mancini és Karsdorp is kiesett. Fáj a lelkem, mert nem vagyok hozzászokva egy ilyen csapathoz, de azért vagyok itt, hogy segítsek ezeknek a játékosoknak fejlődni."

Azt gondolta, hogy a személyisége önmagában elég lesz ahhoz, hogy helyrehozza a Romát?

"Nem, soha nem gondoltam ezt! Azt gondoltam, hogy talán egy kicsit könnyebb lesz. A ma este 70 percen keresztül nyújtott teljesítmény, és más meccseken is, a tehetségünknek köszönhető - de a csapat nem mindig képes arra, még a rendszeresen játszó játékosok közül is, hogy kezelje az érzelmeiket és a játékot. Három évet kaptam itt, és mindegyiket ki akarom használni - szükségem van némi segítségre a klubtól, de el fogjuk érni azt a szintet, amire szükségünk van."

"Két játékos kölcsönvételéről állapodtunk meg, az egyik Maitland-Niles, a másik pedig egy középső középpályás, aki szerintem a jövő héten érkezik. Ő személyiséget, más profilt hoz majd, és hozzászokott a felelősségvállaláshoz. Ez a komfortzóna, az ötödik, hatodik vagy hetedik helyért játszani a bajnokságban, túl könnyű néhány ember számára, és ki kell kényszerítenünk magunkat ebből a komfortzónából."

"Ahogy a Milan elleni meccs után mondtam a fiúknak - nekik kell az én mentalitásomhoz közeledniük, nem nekem kell az övékhez közelednem. Nem akarom ezt tenni."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Mourinho, Juventus, Serie A