Mourinho: Bátor győzelem volt

Mourinho: Bátor győzelem volt

A portugál tréner szerint csapata bátor játéka eredményezte a Monza elleni sikert.

A Romának sikerült kiharcolnia a győzelmet a védekezésben erős Monza ellen.

"Nem hiszem, hogy megérdemelték volna a vereséget. Nyilvánvalóan hálás vagyok, hogy megszereztük a győzelmet - éreztem, hogy nem mennek olyan jól a dolgaink. Sok hibát követtünk el, és néhány játékosom fizikailag is küszködött. Azokra gondolok, akik a közelmúltban nagy utakat tettek meg - Leandro Paredes, aki Argentínában és Peruban volt, Evan Ndicka és Houssem Aouar. Mindhármuknak nehéz volt, míg néhányan mások hanyagul játszottak."

"A Monzának remek játékosai és egy top edzője van - nem könnyítették meg a dolgunkat. A bátorság vitt át minket ma a célvonalon - mindent beleadtunk, hogy ez sikerüljön. Kétszer eltaláltuk a léceket, és a Monzának is megvoltak a lehetőségei. A ma mutatott futball nem volt a legjobb minőségű, de izgalmas találkozó volt."

A Romának javítania kell a csapatmunkán, ha elöl két csatárral játszik? Néha úgy tűnt, hogy Romelu Lukaku és Andrea Belotti kissé elszigetelten játszottak.

"Paulo Dybala és Lorenzo Pellegrini hiányában hiányzik egy játékos, aki összeköti a középpályát és a támadást. Kipróbáltam Aouart ebben a szerepkörben, de az ő képességei eltérnek az előbb említettektől. A múltban játszottunk már két csatárral, és jól teljesítettünk. Azonban ez a két srác nem kreatív típus, és egyikük sem lép mélyen vissza, hogy összekösse a játékot. Ha hiányzik egy olyan tízes számú játékos, mint Lorenzo, vagy egy olyan második csatár, mint Paulo, akkor nehezen tudjuk összekötni a dolgokat."

"A Monza nagyon visszaállt, és tapasztalt védőkkel rendelkezik. Pablo Mari egy szikla hátul - nagyon stabilak voltak. Jól teljesítettek az alacsony védővonalukkal, és gondot okoztak nekünk, amikor néhány pörgősebb játékosuk a kispadról érkezett. A Monza edzője Raffaele Palladino jó döntést hozott, amikor behozta Dany Motát és Samuele Vignatót, utóbbi közülük komoly fejfájást okozott nekünk. Míg ők merész, gyors és kreatív játékosokat dobtak be, mi a győzelemre törekedtünk, ezzel viszont elvesztettük a szilárdságunkat."

"Nagyon kemény mérkőzés volt. Miután láttam, hogy Sardar Azmoun próbálkozása a kapufát találta el, még Lukakuénál is jobban, azt mondtam magamban: "Ha ez nem megy be, akkor ez nem a mi napunk." Azonban Stephan El Shaarawy úgy érezte, hogy benne van a gól, és a legvégén sikerült is bezsákolnia egyet."

A közelmúlt eseményeinek fényében beszélgettél már El Shaarawyval?

"Igen, de csak egy rövidet. Nagyon is valós kapcsolatom van a játékosaimmal. Még akkor is közvetlen vagyok, ha kritikus vagyok, és ők tudják, hogy nálam a csúnya igazság jobb, mint a szép hazugság. Amikor Stephan és a kölyök (Nicola Zalewski) azt mondta, hogy ne aggódjak, mert a pletykáknak nulla igazságuk van, megnyugodtam."

Miért küldtek el a végén?

"Nem tudom pontosan. Egy gesztust tettem a monzai kispad felé. Talán ezért küldtek el. De nem mondtam semmi sértőt. Egyszerű okból tettem - az előző szezonban remekül játszottunk a Monza ellen, de a meccs után néhány tisztességes, de naiv ember rossz szavakat mondott rólunk. Ma csak a vendégkispadon ülők voltak azok, akik dalra fakadtak és nyomást gyakoroltak a játékvezetőre. Nem őket kritizálom ezért, csak azt mondom, hogy a meccsek után kerülni kellene az ilyen rágalmakat."

"Csak annyit tudok mondani, hogy a Monza jó csapat, jó edzőjük van, és nem érdemeltek vereséget. Ennél őszintébb nem tudok lenni."

Hová szeretnéd vezetni ezt a csapatot a jövőben? Dicsérted Paredest: A Roma egy másfajta csapat, ha ő is ott van a csapatban. Milyen Romát fogunk látni, ha az összes játékosod rendelkezésre áll?

"Alapvetően Paredesszel és Bryan Cristantéval szeretnék játszani. Nyilvánvalóan nem tudom őket minden meccsre beválogatni. Annak ellenére, hogy ma úgy tűnt, hogy hiányzott az egyensúly, és nehezen találtuk az átmeneteket, különösen a második félidőben, a genovai vereség óta elért javulásunk annak köszönhető, hogy két stabil játékosunk van a középpályán, akik kompenzálják a gyengeségeinket. Ez ugyanis az, hogy nem vagyunk egy tempós csapat, és amikor az egyéni párharcokról, az átmenetekről és a gyors visszahúzódásokról van szó, hiányzik egy ilyen szerepkörre specialista."

"Próbáltuk megtalálni az egyensúlyt, de elvesztettük a struktúránkat, amikor a meccs vége felé előre özönlöttünk. Ha döntetlent értünk volna el, vagy akár vesztettünk volna egy olyan monzai csapat ellen, amely a mérkőzés nagy részében tíz emberre fogyatkozott, akkor ez minden bizonnyal negatívum lett volna számunkra."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Mourinho, Monza, Serie A