Mourinho: Az Inter jobb csapat nálunk

Mourinho: Az Inter jobb csapat nálunk

A portugál szakember elismerte, hogy az Inter jobb a Románál és hozzátette, reméli megnyerik a scudettót.

"Az Inter az Inter, ők a Serie A legjobb csapata minden szempontból, tele nagyszerű játékosokkal, de minden tiszteletem az övék. A csapatuk tele van brutális játékossal - a jó értelemben!"- jegyezt meg a meccs után Mourinho a DAZN-nek nyilatkozva.

"Ma tökéletesnek kellett volna lennünk ahhoz, hogy jó eredményt érjünk el, és sajnos nem voltunk tökéletesek. Jól teljesítettünk, de nem voltunk tökéletesek. 0:0-nál hatalmas lehetőségünk volt Mancini fejesével megszerezni a vezetést, majd 10 másodperccel később egy kontrából gólt szereztek. A második gól egy átlövés volt, miután elvesztettük a labdát."

"A szünet előtt 10-15 perccel hiányzott a koncentráció és az önbizalom. A második félidőben egy olyan felállított játékhelyzetből kaptunk gólt, amit a játékosaim nagyon jól ismernek, tudják hogyan kell levédekezni, mert sokat beszéltünk róla."

"Volt bátorságunk játszani és folytatni a játékot. Inkább veszítsünk három hónap után egy nálunk sokkal erősebb csapat ellen, úgyhogy nincs mit mondanom."

Szokatlan módon Mourinhónak sem volt panasza a játékvezetésre Sozától.

"A játékvezetőnek nehéz meccse volt, mert az Inter a Scudettóért küzd, a Roma pedig idejön, és szeretne győzni, szóval nehéz dolga volt. Örülök, mert tapasztalatlan bíró, de a két csapat is segített neki. Ha a múlt héten Sozza lett volna a játékvezető, Di Bello helyett, akkor a Napoli ellen is begyűjtöttük volna a három pontot."

A Roma az egyetlen olyan csapat, amelyik állva maradt az európai kupaporondon, és csütörtökön a Leicester Cityvel találkozik a Konferencia Liga elődöntőjének első mérkőzésén.

"Most pihennünk kell, kergetnünk kell az álmot, hogy elérjük a Konferencia Liga döntőjét, és csütörtökön nagyon nehéz meccs vár ránk. Ahogy mondtam, ha már veszítenem kellett, akkor inkább egy erősebb csapat ellen veszítsek."

A Roma a top 4 csapattal szemben eléggé gyengén teljesített az idei szezonban is, mi kell ahhoz, hogy sikerüljön előrelépni?

"Időre, munkára, a játékosok fejlődésére van szükségünk. Zalewskinek rengeteg képessége, nagyon tehetséges srác. Vannak olyan csapatok, mint az Inter, akik fizetnek olyan játékosért, mint Gosens, akit a kispadra igazoltak, míg nekünk egy gyerekkel kell dolgoznunk, és segítenünk kell őt fejlődni."

"Tényleg úgy gondolom, hogy a hozzáállásunk nagyon pozitív volt ma, és az egyetlen ok, amiért nem szereztünk több gólt, az az Internek köszönhető. Megpróbáltuk kialakítani a helyzeteket, de ők ebben jók, De Vrijnek nem okozott gondot egy az egy ellen játszani Tammy Abrahammal, de ennek ellenére egyáltalán nem vagyok csalódott a csapatom teljesítménye miatt."

"Ha ma egy középcsapat ellen léptünk volna pályára, biztosan nyertünk volna. Az Inter két évet húzott le Antonio Contéval, most egyet Simone Inzaghival, taktikailag nagyon okosak és rutinosak. Ha problémát okozol nekik, akkor megtalálják a módját, hogyan kerüljék meg."

Mourinho 2010 után most először tért vissza a San Siróba ellenfélként, és meleg fogadtatásban részesült, az utolsó percekben köszönetképpen feltartotta a kezét.

"Szeretem az Intert, az Inter is szeret engem, de minden meccset meg akarok nyerni. Nyilván most már mondhatom, hogy nem kell többé az Interrel, a Milannal, a Romával vagy a Napolival játszanunk, így most már mondhatom, hogy szeretném, ha az Inter megnyerné a Scudettót."

"Korábban ezt nem mondhattam volna, hiszen ez a munkám, és azért fizetnek minket, hogy nyerjünk."

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Mourinho, Inter, Serie A