Mourinho: Az eredmény igazságtalan, de a csapatra büszke vagyok

Mourinho: Az eredmény igazságtalan, de a csapatra büszke vagyok

A Roma a rendes játékidő leteltét követően hiába szerezte meg a vezetést, végül a Milannak sikerült egyenlítenie.

Elégedett vagy a teljesítménnyel, vagy inkább az utolsó percben szerzett egyenlítő gól miatt vagy mérges?

"Ha a teljesítményről beszélünk, úgy gondolom, hogy az eredmény igazságtalan velünk szemben. Mert mi vagyunk az egyetlen csapat, amelyik képes lenne úgy játszani, ahogyan ma a Milan ellen játszottunk, minden nehézségünkkel együtt. Nem vagyunk egy gazdag klub, és nincs hatalmas csapatunk. Amikor elveszítünk egy játékost, az nagy probléma. És nem csak egyet veszítettünk el - sokakat elvesztettünk. Mindezen nehézségek ellenére mégis sikerült ilyen teljesítményt nyújtanunk a Milan ellen, miközben egy olyan célért küzdünk - a legjobb négy közé kerülésért -, ami szenzációs lenne, ha sikerülne elérnünk. Ezért inkább büszke vagyok, mint dühös. Persze szomorú vagyok, mert olyan közel voltunk a három pont megszerzéséhez. De inkább büszke vagyok, mint szomorú."

Tetszett a kétcsatáros játék?

"Néhány edző úgy játszik, ahogy akar. Megválasztják a játékstílusukat, kiválasztják a formációjukat, kiválasztják hozzá a játékosaikat, és olyan játékosokat választanak, akik sokféleképpen tudnak játszani. Ha A játékos nem tud játszani, akkor D játékos játszik, és ez nem ugyanaz. Ha a D játékos nem játszik, akkor a C játékos játszik, és semmi sem változik. Minden meccsre más csapatot kell összeállítanunk aszerint, hogy kik állnak rendelkezésünkre. Szóval inkább nem válaszolnék ilyen kérdésekre, ami logikus. Inkább azt mondom, hogy a játékosaim fantasztikusak voltak, és csak a csapatszellemnek köszönhető, hogy még mindig abban a helyzetben vagyunk, amelyben most vagyunk, és a végsőkig próbálunk mindent beleadni."

Már Chris Smalling és Diego Llorente is hiányzott, ma pedig Marash Kumbulla is megsérült. Fontolóra veszitek, hogy formációt váltotok?

"A női csapatunk ma megnyerte a Scudettót - és megragadom az alkalmat, hogy gratuláljak az edzőnek és az összes játékosnak. Van egy középhátvédjük, aki korábban a Bayern Münchenben játszott, és nagyon jó. Talán ő is bejöhet hozzánk játszani."

Most nincs idő edzeni, csak pihenni kell a szerdai meccsre. De még mindig versenyben vagytok a Bajnokok Ligája-helyért, és még mindig az Európa Ligában vagytok.

"Még mindig ott vagyunk az El-ben, és mindent megteszünk, amit csak lehet. Nagyon büszke edző vagyok."

Ez egy megszerzett pont vagy két elvesztett pont?

"Két pontot vesztettünk."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Mourinho, Milan, Serie A