Mourinho: Akkor nyersz, ha több gólt lősz, mint az ellenfeled

Mourinho: Akkor nyersz, ha több gólt lősz, mint az ellenfeled

A portugál tréner úgy gondolja, mindegy, hogy 5:4-re, vagy 1:0-ra nyer egy csapat, mert csak a győzelem számít.

A Roma Paulo Dybala korai tizenegyesből szerzett találatával nyert a Torino ellen idegenben, miután ez a találat elégnek bizonyult a meccs végéig. Jose Mourinhonak nem volt sok türelme a mérkőzést követő, a gyenge színvonalú teljesítményre vonatkozó megjegyzésekkel kapcsolatban.

"Akkor nyersz meccseket, ha eggyel több gólt lősz, mint az ellenfeled." - jegyezte meg indulatosan Mourinho a DAZN-nek.

"Hogy 1-0-ra, vagy 5-4-re nyersz, az nem számít. Aki eggyel több gólt lő, az nyeri a meccset. A sport célja pedig a győzelem."

"A cél mindig ugyanaz marad, a lehető legtöbbet nyerni a rendelkezésre álló minőséggel, és megpróbálni elrejteni a gyengeségeket."

Dybalát hamis 9-esként használta a találkozó során, míg Tammy Abrahamot és a korábbi torinói támadót, Andrea Belottit is a kispadon hagyta, és ez úgy tűnt, meglepte Ivan Juricot.

Ezzel az eredménnyel a Roma feljött a harmadik helyre, miután a milánói csapatokat sikerült megelőznie azok gyenge pénteki eredményei miatt. Azonban a portugál tréner nem tudott elmenni a Juventust érintő pontlevonásos ügy mellett, és óvatosan odaszúrt a riválisnak.

"Biztosak benne, hogy a Juvénak nincs 59 pontja? Azzal nem harmadikak, hanem negyedikek lennénk. Emberek, Olaszországban vagyunk..." - vonta meg a vállát.

A kezdeti, 15 pontos levonással járó büntetés elleni fellebbezést április 19-én tárgyalják, és ez még megváltoztathatja a tabellát a bajnokság vége felé.

Hivatalosan a Roma 53, a Milan 52, az Inter 51, az Atalanta 48, a Juventus pedig 45 ponttal áll jelenleg.

"Nincs nagy keretünk, csak magunkra kell koncentrálnunk. Egy nagy csapat nem veszít el egy meccset azért, hogy a következőn nagyobb esélye legyen a győzelemre. Nekünk csökkentett létszámú csapatunk van, és egy olyan Európa Liga-sorozat negyeddöntőjében vagyunk, amely olyan, mint a Bajnokok Ligája."

Ola Solbakken a második félidőben egy rossz esés után úgy tűnt, hogy sújosabb sérülést szenvedett.

"Azt hiszem, ma talán a szezon hátralévő részére elveszítettük Solbakkent."- fűzte hozzá Mourinho.

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Mourinho, Torino, Serie A