Mourinho: A teljesítményünk alapján nem érdemeltünk vereséget

Mourinho: A teljesítményünk alapján nem érdemeltünk vereséget

Victor Osimhen késői gólja döntötte el a vasárnap esti találkozót, így a Napoli 3 ponttal távozott a Stadio Olimpicoból.

Olyan játék volt, amilyenre számítottál?

"A teljesítményünk elég volt ahhoz, hogy ne veszítsük el a mérkőzést."

Ezt várta a csapattól?

"Győzni akartam, ahogy ők is. Két kapura lövésük volt, abból egy gólt lőttek. Kiegyenlített meccs volt, kemény meccs, de kézben tartottuk a dolgokat. Kicsit bajban voltunk, miután annyi sárga lapot kaptunk - a második félidőben a legjobb lehetőségüket Cristante megakadályozta volna, ha nem lett volna már sárgája."

"Elfáradtunk, és nem sok lehetőségem volt a kispadon, hogy biztosítsuk az azonos szintű teljesítményt. Kicsit meglepő volt, hogy Karsdorp játszhatott, de ettől függetlenül nem volt olyan formában, hogy 90 percet játszhasson. Ugyanez a helyzet Spinazzolával, míg Pellegrini azért kérte, hogy lejöhessen, mert éreztea rúgást, amit kapott, Matic pedig sérült volt és nem edzett."

"Szóval akkor kezdtük igazán érezni ezeknek a problémáknak a hatását, amikor túljutottunk a 70. percen. De egy nagyszerű csapat ellen irányítottunk. Minden elismerésem a játékosaimé, akik mindent megtettek, amit tudtak - a végén az nyer, aki gólt szerez, és ma este ők nyertek."

Többet várt támadásban?

"Igen, valami olyasmit, mint amit Osimhen csinált. A második félidőben Zaniolo révén voltak helyzeteink, amiket jobban ki tudtunk volna használni. Azt a néhány lehetőséget, amit kialakítottunk, nem tudtuk kihasználni. Kemény meccs volt egy nagyszerű csapat ellen. A második félidőben a sok sárga lap után, valamint Karsdorp és Spinazzola küszködésével nehéz volt."

A játékvezetés volt a probléma ma este?

"Erről nem szeretnék beszélni. Irrati jó, igazságos játékvezető. Néhány dolog, ami a meccs során történt, nem tetszett, de nem akarok kritikus lenni."

A második félidőben kicsit megnyíltak a terek a pályán...

"A második félidőben a fáradtság miatt kissé visszaestünk, Mancini szorosan fogta Kvaratskheliat, Ibanez pedig többet ment előre. Az a srác, aki sokat ugrál, hogy is hívják, Lozano... szóval Spinazzolát átmozgattuk hozzá. De emiatt többet birtokolták a labdát; az irányításuk a mi fáradtságunkból fakadt."

"Az első félidőben több támadásunk volt, de a korlátainkat figyelembe véve nagyszerű meccset játszottunk. Négy ifista ült ma este a kispadon. Vinának a jobb oldalon kellett játszania, amikor bejött. A sérülések problémát jelentenek számunkra - nem örülök a vereségnek, de pozitív érzéssel távozom."

Hol tud még fejlődni a csapat?

"Még mindig határozottabbnak kell lennünk a kapu előtt. A statisztikák szerint a lövéseinknek csak a fele talál célba. Ha Osimhen lövése a Curva Nordba repült volna, akkor meg sem említették volna utólag - a játékosok adják hozzá a különbséget a végén."

"Nem szeretem a játékosaim számait nézni, akik szintén sokat játszottak már ebben a szezonban. Ezúttal nem játszottunk a hét közepén, de akárhányszor játszunk, mindig van néhány problémánk. Gratulálok a Napolinak, mert úgy nyertek, hogy nem igazán érdemelték meg, és gratulálok a játékosaimnak is, mert úgy kaptak ki, hogy nem igazán érdemelték meg."

"Irrati profi, ma este nem volt nagyszerű meccse, de ilyen az élet".

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Mourinho, Napoli, Serie A