A Salernitana elleni mérkőzés sajtótájékoztatója

A Salernitana elleni mérkőzés sajtótájékoztatója

Holnap este a Roma is megkezdi a bajnokságot, hazai pályán fogadja a Saleritana együttesét

A Roma menedzsere, José Mourinho megtartotta első sajtótájékoztatóját a 2023-24-es szezonban.

"Nagyon jól dolgoztunk az elmúlt hetekben - kezdte a Special One.

"Negyven napnyi munkát fektettünk bele. Nagyon kevés problémánk volt, és sérülések nélkül közelítünk ehhez az első mérkőzéshez. Két fontos játékosunk eltiltás miatt hiányzik majd, de jól állunk. Szeretnék köszönetet mondani a stábnak és a játékosoknak."

"Az előszezon során a játékunk számos aspektusán javítottunk. Paredes és Renato Sanches segíteni fog nekünk, ők minőségi játékosok."

"A hiányzó csatár? Mindenki ismeri a helyzetet. Idejönni sírni nem érdemes." - mondta Mourinho, amikor Tammy Abraham pótlásáról kérdezték.

"Hosszú idő telt el azóta, hogy Abraham megsérült, és nem tettünk semmit, hogy pótoljuk. Tudjuk, hogy Pinto és a klub mindent megtesz, hogy megoldja a helyzetet. Azokat edzem, akik a rendelkezésemre állnak, és kérem a szurkolókat, hogy holnap segítsenek nekünk."

"Pinto és a klub kiváló munkát végzett azzal, hogy ennyi távozó játékost hozott össze, de én is szeretném kivenni  a részemet az elismerésből, hogy segítettem formálni, és felépíteni néhány olyan játékost, akik a nyáron távoztak a klubtól." - tette hozzá.

"A klub eddig nagyszerű munkát végzett. A gazdasági és jogi korlátok mellett is nagyszerű munkát végeztünk."

"A holnapi nap nehéz lesz. A Salernitanának kiváló edzője van, és a tavalyi szezonban végig magabiztos játékot mutattak. Ez arra késztet, hogy ezt mondjam: Szerintem nem helyes, ha a játékosok sárga lapok miatti eltiltása átmegy egyik szezonból a másikba." - mondta Mourinho Dybala és Pellegrini eltiltásával kapcsolatban.

"Matic? Azt hiszem, a helyzet magától értetődő. Az, hogy már több mint egy hónapja tárgyalt a Rennes-el, mindent elmond, és nincs mit hozzátenni. Nagyon örülök, hogy Paredes van a helyén. Nagyon kedvelem őt."

"Nem számítottunk Matic "úr" távozására, de a klub azonnal fantasztikusan reagált. Matic személyében egy nagyszerű játékost veszítettünk el, de Paredest és Sanchest szerződtettük, nem az első jöttmentet az utcáról."

"Aouar kevés meccset játszott tavaly, és egy nehéz szezonból érkezik. Paredesnek nem volt csúcsszezonja, és úgy érkezik, hogy nem vett részt az előszezonban. Renato Sanches sok sérülést szenvedett az elmúlt évben. Ezek mind olyan játékosok, akiket kedvelek, de fel kell őket készíteni és segíteni kell őket."

"Llorentével és Ndickával is elégedett vagyok. Tudtuk, hogy Diego megfelel a mi szintünknek. Ndickának meg kell tanulnia, hogyan kell velünk játszani." - tette hozzá.

"Ibanez? Bántónak találom, amikor olvasom a róla elhangzott megjegyzéseket. Olyan hibákat követett el a meccseken, amelyeket az emberek sosem felejtenek el, de ő volt a leggyorsabb játékos a csapatunkban, kiválóan játszott a pontrúgásoknál, és ő volt a legmegbízhatóbb védő, amikor az ellenfélnek magasan a pályán kellett nyomást gyakorolni."

"Nem könnyű nekem, nem mondhatom, hogy szuper boldog vagyok. A bajnokság holnap kezdődik, míg az átigazolási időszak két hét múlva zárul. Nehéz, de nem vagyok dühös, és nem veszekszem senkivel. Próbálok pozitív lenni, és pozitív vagyok, mert a játékosoknak erre van szükségük".

"Ígéretet kaptam egy csatárra, és bízom a klubban és Pintóban" - tette hozzá. "Mindannyian tudjuk, hogy késésben vagyunk. Én tudom, Pinto tudja, a játékosok is tudják. Ha a csatárral kapcsolatos probléma még nem oldódott meg, az azért van, mert a vártnál bonyolultabb a helyzet. Nekem a játékra kell koncentrálnom."

"Pellegrini és Aouar együtt játszhat, annak ellenére, hogy ezt sokan szeretik megkérdőjelezni. Nyilván az ellenféltől is függ. Sok megoldásunk van a középpályán és sok játékosunk, akik különböző pozíciókban tudnak játszani. Cristante játszhat 6-os vagy 8-as poszton, Pellegrini és Aouar 8-as vagy 10-es poszton, Sanches pedig 8-as poszton. Rengeteg lehetőségünk van választani."

"Ez itt így megy. Elveszítünk egy játékost, de mások csatlakoztak. És a család továbbra is létezik. Továbbra is együtt megyünk, új játékosokat fogadunk. Fantasztikus a csapatunk, akik elmennek, azok sírnak. Még mindig tartom a kapcsolatot Diawarával, Oliveirával, Felixszel és Veretouttal. A család továbblép."

Forrás: romapress.net

Címkék: AS Roma, Mourinho, Salerintana, Serie A