Mourinho: A rossz játék ellenére győzelmet érdemeltünk volna

Mourinho: A rossz játék ellenére győzelmet érdemeltünk volna

Masszív ellenfélnek bizonyult a Sampdoria, mert hiába szerezte meg nehezen a vezetést a Roma, 10 perccel a vége előtt egyenlítettek a vendégek.

Türelmes játék után végre meglett a vezetés - mennyire frusztráló, hogy nem sikerült végül mindhárom pontot megszerezni?

"Nem vagyok benne biztos, hogy olyan sok türelmet mutattunk. Nem játszottunk jól. Megérdemeltük volna a győzelmet, igen, főleg azért, ahogy a második félidőben játszottunk, mielőtt 1-0-ra alakítottuk volna az állást, majd miután 1-1 lett."

"Próbálkoztunk, intenzíven játszottunk, és megpróbáltunk nyerni, uraltuk a játékot anélkül, hogy túl sok tiszta lehetőséget alakítottunk volna ki. De ez egy csúnya meccs volt, mert az a fél, amelyik meg akarta nyerni, nem játszott jól, és mert az a fél, amelyik nem akart nyerni, úgy játszott, ahogyan játszott, és ezért egy ponttal távozott."

Kicsit fáradtan érkezett a csapat erre a mérkőzésre a bergamói teljesítmény után?

"Talán, bár ez némileg normális. Még a Sampdoriának is olyan csapata van, hogy az edzőjük két különböző csapatot is kiállíthat. Szóval lehetséges, hogy a srácok fáradtak voltak. De a második félidőben nem tűntünk túlságosan annak. Az első félidőben talán igen."

"Az első félidőben a csapat egy kicsit lassúnak és bátortalannak tűnt, nehezen találták meg a megfelelő szögeket, és amikor nálunk volt a labda, hiányzott a koncentráció - sokszor vesztettük el a labdát buta hibák miatt."

"Néha ezek a dolgok a fáradtságnak tudhatók be, ha nem is a minőség hiányának. Szóval lehetett fáradtság is. Összefoglalva, megérdemeltük volna a győzelmet, de nem játszottunk jól."

Milyen hibákat nem szeretne látni a játékosoktól a szezon második felében?

"A meccs előtt azt mondtam a csapatnak, hogy lehet rosszul játszani és lehet jól játszani, lehet nyerni vagy veszíteni - de vannak dolgok, amiket ha egyszer felvettél, soha nem szabad elveszíteni: az Atalanta ellen megvolt bennünk ez a bátorság és ez a vágy, hogy nyomjunk, győzzünk és játsszunk, ezért ma azt sajnálom, hogy nem láttam ugyanezt a hozzáállást."

"Talán ez részben a fáradtságnak tudható be, ami számomra érthetőnek tűnik. Mindig támogatom a játékosaimat, mindig mellettük fogok állni, és nem akarok túlságosan kritikus lenni velük szemben. De nem játszottunk jól. A másik oldalon azonban egyértelműen egy olyan csapattal álltunk szemben, amely nem azért jött, hogy játsszon. Ne vegyétek ezt az ellenfelem kritikájának, de a Sampdoria alkalmazta a stílusát, és az első perctől kezdve húzni kezdte az időt. Ezt nagyon sokszor csinálták."

"És ez olyan nyugalmat ad egy csapatnak, amit nem szabadna. Aztán miután újra 1-1 lett a meccs, megint csak az egyik fél próbálta megnyerni a meccset, ők pedig örültek az egy pontnak. Gratulálok nekik."

Változik valami a taktikai felállásban, ha Lorenzo Pellegrini visszatér?

"Majd meglátjuk. A lényeg az, hogy vissza fog térni. És ha minden jól megy a szünetben, és akkor szerintem csak Leonardo Spinazzola lesz az, aki még mindig nem áll rendelkezésre. Így több lehetőségünk lesz, hiszen mi egy olyan csapat vagyunk, amelynek mindenből többre van szüksége."

Ha egy Instagram-poszttal kellene összefoglalnia a szezon első felét, milyen fotót választana hozzá?

"Egy nagyon normális fotót, mert ez egy nagyon normális bajnoki tabellának tűnik számomra: Inter előttünk, Milan előttünk, Juventus előttünk, Napoli előttünk, Atalanta előttünk. Szóval nem lenne egy elképesztő poszt egymillió kedveléssel. Nagyon normális lenne, mert a tabella nagyon normálisnak tűnik számunkra."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Mourinho, Sampdoria, Serie A