Mourinho: A Napoli a favorit, de ők sem mindig nyernek

Mourinho: A Napoli a favorit, de ők sem mindig nyernek

A bajnokság éllovasát fogadja holnap este a Roma a Stadio Olimpicoban.

Holnap este rendezik a Derby del Sole-t, azaz a Nap derbijét, ahol Dél-Olaszország két legnagyobb klubja csap össze.

Luciano Spalletti együttese zsinórban 10 győzelmet aratott már ebben az évben minden sorozatot figyelembe véve, míg a Roma a negyedik helyen áll a Serie A-ban.

"Sorozatban olyan sok meccs után végre volt egy hetünk rendesen dolgozni az edzéseken." - mondta Mourinho a sajtótájékoztatón.

"Általános vélemény, hogy a Napoli a favorit, de időnként az a csapat, amelyik a favorit, az veszít is. Nekünk jogunk van a saját játékunkat játszani."

"Spalletti tudja, hogy veszíthet, és ez nem blöff. Azt is tudja, hogy a csapata a tabella élén áll és remek formában van, de nem lesz könnyű dolga. Mindketten tudjuk, hogy nehéz meccs lesz."

Sokan úgy vélik, hogy a Roma az egyik legvédekezőbb csapat a Serie A-ban, különösen a folyamatosan támadó Napolihoz képest.

"Ha megnézzük a statisztikákat a lőtt gólok tekintetében, akkor igen, de nem a kialakított lehetőségek tekintetében. Nem azért vagyunk a Serie A nyolcadik legjobb támadószekciójával rendelkező csapat, mert védekezőek vagyunk, hanem mert túl sok hibát követünk el a kapu előtt. Ez szerencse kérdése is lehet, hiszen néha a térdedről, a válladról, a fenekedről megy be a labda!"

"Az Atalanta ellen 20 kapura lövési kísérletünk volt, aztán kikaptunk egy olyan csapattól, amelynek csak egy lövése volt. A Napoli sok gólt lőtt, jól védekezik, de majd megpróbáljuk megnézni, mit tudunk elérni."

Tegnap érkezett a hír az UEFA-tól, hogy Zaniolo egymeccses Európa Liga eltiltását három mérkőzésre hosszabbították meg, büntetésként a Real Betis elleni eset miatt.

"Zaniolo a karrierje egy olyan pillanatában van, amikor fejlődnie, javulnia kell és meg kell értenie a sportágat. Amikor többet támadsz, általában ösztönösebb is vagy, de a középpályán is mérlegelni és értékelni kell a körülötted lévő helyzeteket, nem szabad annyi kockázatot vállalni."

"A Sampdoria elleni meccs megmutatta nekem, hogy Zaniolo érzelmileg fejlődött. Amikor a kispadon kezd, már csak egy gondolat jár a fejében: Azt akarom, hogy a csapatom nyerjen. Láttam ezt az érettséget, és ez nagyon fontos."

"Ugyanakkor úgy gondolom, hogy egy hárommeccses eltiltás egy olyan piros lapért, ami könnyen lehetett volna sárga is, nagyon sok. Minden túlzás e fiatal srác körül, szóval meg kell védenem őt."

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Mourinho, Napoli, Serie A