Mourinho: A játékosok megmutatták, hogy van bennük tartás

Mourinho: A játékosok megmutatták, hogy van bennük tartás

A Roma nyögvenyelős döntetlent játszott a városi rivális Lazio ellen vasárnap este.

Mit gondolsz a megszerzett pontról?

"Olyan érzés, mint egy pont. Amikor győzelemre játszol, egy pont pozitív - jobb, mintha veszítenél. Amikor egy olyan ellenféllel állsz szemben, aki ugyanazokra a célokra hajt, és hasonló bajnoki pozícióban van, és sikerül elkerülnöd a vereséget, az azt jelenti, hogy egy közvetlen riválisod nem szerzett három pontot. A nap végén ez egy pont."

Sokat beszéltél a fitneszkérdésekről. A mérkőzésen nagyon későn cseréltél - ez azért volt, mert a csapatod remek formában volt, vagy a derbinapi adrenalin hatott?

"A legjobb állapotban lévő játékosokat választottuk a mai mérkőzésre. Három megfelelően fitt középső középpályás közül választhattam. Renato Sanches nem kezdett, míg Lorenzo Pellegrini és Houssem Aoaur a kispadon maradt. Három olyan középső középpályást állítottam be, akik energiát, szívet, lelket és tartást tudnak vinni egy ilyen színvonalú mérkőzésre."

"A taktikából adódóan tudtuk, hogy a két szélsőhátvédünknek nehéz lesz végigjátszania a mérkőzést, bár lényegében ez történt végül. Voltak megoldásaink arra, hogy kompenzáljuk ezt a játékmódot, mert Karsdorpnak és Spinazzolának ma nagyon megterhelő volt."

"Ami a játékvezetőt illeti, kivételes döntést hozott, amikor a mérkőzés első negyedórájában két középhátvédünknek is sárgát adott. Ez gondot okozott nekünk, és taktikai nehézségekhez is vezetett. Karsdorpnak azt kellett mondanom, hogy ne kötelezze el magát Marusic mellett, mert ha ezt tette volna, akkor a Lazio kontrájával szemben Mancinit hagyta volna cserben. Szerintem Pedro egy top játékos, de akár profi úszó is lehetne azzal, ahogyan dobálja magát a pályán. Ezekkel a kockázatokkal kellett szembenéznünk."

"Úgy gondolom, hogy a srácok jól teljesítettek és karaktert mutattak. Sokat láttunk a labdából is. Még nem látom a statisztikákat, de szerintem nagyjából 50-50 százalékos lett volna a labdabirtoklás. Nem szereztünk gólt, de volt néhány lehetőségünk. Ha Bove nem lett volna ennyire fáradt, többet is kihozhatott volna a lehetőségekből, amik a térfelén adódtak."

"Rui a meccs nagy részében gyakorlatilag csak néző volt, de amikor kellett, hogy egy csúcsminőségű mentést mutasson be, akkor ott volt, hogy megtegye."

A Roma támadó középpályájáról talán hiányzott valami. Paulo Dybala vitathatóan kissé lemaradt csapattársaitól a kondíció tekintetében.

"Itt láttuk az igazi minőségét. Jól teljesített ma. Amikor a labdatartásról és az átlövésekről volt szó, stabilitást hozott a csapatba. Korábban is levehettem volna, de a csapatnak szüksége volt egy olyan játékosra, mint ő, az ő magabiztosságára és klasszisára, különösen a Lazio ellen, amelynek a kispadon sok friss opció várakozott. Ha hagyjuk, hogy náluk legyen a labda, és a meccs vége felé hátradőlünk, akkor saját magunknak okozunk gondot."

Mit mondtál Sarrinak a végén? Láttuk, hogy mindketten mosolyogtatok.

"Mindig olyan kedves volt velem. A meccs előtt együtt lógtunk, és viccelődtünk azon, amit a hét közepén mondtunk. Mondtunk is egymásnak valamit, ami igaz - hogy szeretjük egymást. A meccs után nevettünk, előrevetítve a következő két hetet, amelyben nem lesz mit nevetni vagy sírni. Ez összefoglalja ezt a döntetlent."

Mit gondolsz a Roma 2023/24-es rajtjáról?

"Ez egyszerű és világos. Három pontra vagyunk a negyedik helytől. Számomra a bajnoki szezonunk csak a 4. játéknapon kezdődött el igazán. Az első három meccsen nem igazán voltunk ott. Ha szeptember végén kezdődött volna a szezon, akkor most a Bajnokok Ligája-helyeken lennénk.

"Azóta - a genovai horrorisztikus előadástól eltekintve - a lehetőségeinkhez mérten játszunk. Hogy mire törekedhetünk, arra Smalling, Pellegrini és Renato távolléte volt hatással, utóbbi kevésbé. Jelenleg a teljesítményünk korrelál azzal, ahogyan dolgozunk."

"Olyan helyzetben vagyunk, amelyben javulni tudunk, remélve, hogy a sérültek mihamarabb felépülnek majd. Mindenki keményen dolgozik, hogy segítsen nekik a gyógyulásban. Renato esetében például még nem sokat láttunk tőle, de meglátjuk, hogy a következő két meccsen tudunk-e segíteni neki a továbblépésben, mert ő egy olyan játékos példája, akinek nagyon sokat kell adnia."

Tehát a kritikák ellenére elégedett vagy a Roma első néhány hónapos szezonjával.

"Nem, közömbös vagyok a kritikák iránt. Nagyon igényes vagyok magammal szemben. Amikor azt mondtam a meccs felvezetésekor, hogy 5-0-ra is nyerhetünk, akkor nem feledkeztem meg a múlt csütörtöki eredményről. Ez sokat elmond arról, hogy ki vagyok. Soha nem vagyok elégedett."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Mourinho, Lazio, Ser