Mourinho: A játékosok hozzáállása nyerte meg a meccset

Mourinho: A játékosok hozzáállása nyerte meg a meccset

A Roma Gianluca Mancini második félidő elején szerzett bombatalálatával legyőzte vasárnap este a Juventus együttesét.

Ez a mai egy nagyon jó csapatjáték volt. Ellentétben a Cremonese ellen látottakkal, most a csapat hozzáállása jelentette a különbséget.

"Ezért érzem magam még mindig... nem szomorúnak, de nehezen fogadom el a Cremonában mutatott játékunkat. Mert ez a csapat, amikor csapatként játszik... nem lesz a világ legjobbja - mindig mindent bele kell adnunk az eredményért. Nyilvánvalóan nagyon örülök a győzelemnek, de még mindig nem dolgoztam fel teljesen a cremonai teljesítményt."

Meg tudná magyarázni, miért döntött úgy, hogy nem egy csatárt választ a kezdőbe? Végül hol nyerte meg a Roma a meccset?

"A Roma azért nyert, mert a játékosok jól teljesítettek, mert 100%-ot adtak ki magukból. Nem akarom azt mondani, hogy a taktikai felállásunknak köszönhetjük a győzelmet, mert a játékosok hozzáállása volt az, ami megnyerte számunkra. Ugyanakkor nagyon tisztelem Max Allegrit és a csapatot - sokat fejlődnek, és a szezon legjobb formájában érkeztek ide."

"Tudjuk, hogy amikor a Juve kompakt marad, nagyon-nagyon nehéz ellenük esélyt teremteni, mi pedig egy olyan csapat vagyunk, amelyik amúgy sem lő sok gólt. Fontos volt számunkra, hogy birtokoljuk a labdát és visszaszerezzük a létszámot, ugyanakkor ne engedjük, hogy kihasználják az erősségeiket - több energiájuk, intenzitásuk és sebességük van. Amikor ránk törnek, azt nehéz kezelni. Hátul szorosan tartottuk a dolgokat, és elég jól védekeztünk, Rui Patricio pedig néhány csodás védést mutatott be. Ez fontos, mert amikor egy olyan csapat ellen játszol, mint a Juve, akkor jó teljesítményre van szükséged a kapuk előtt is."

Volt egy szép ölelés Allegrivel: mit mondtak egymásnak?

"Gyakran beszélünk, sms-ben. Évek óta nagyon jó a kapcsolatunk - jót nevetünk egymáson. Mindig van egy vicc közöttünk. De most tiszteletben kell tartanom a szomorúságát, a frusztrációját. Csak annyit mondok, hogy nagyon szeretem a csapatát, és nagyon örülök ennek a különbségnek, ami most a bajnoki tabellán van, mert a Juventus még a 15 pontos hátránya ellenére is fenyegetést jelent, mert öt, hat, hét, nyolc, és akár tíz meccset is megnyerhet zsinórban."

Azt mondta, hogy a Roma nem esélyes a Bajnokok Ligája-helyekért, de így játszva akár a legjobb négy közé is bekerülhetnének.

"A probléma az, hogy sosem lehet tudni, hogyan fog játszani a Roma, és hogy lesz-e eredményük vagy sem. Tisztában kell lennünk a korlátainkkal, mert ha így van, akkor úgy játszunk, hogy elrejtsük őket, és eredményeket érjünk el. Amikor nem vagyunk 100%-osak, akkor küszködünk. A bajnoki szezon egy maraton - 10 hónapon keresztül játszódik. A bajnokság sok mérkőzésből áll, és nem egyszeri mérkőzésekből - tudjuk, hogy az egyszeri mérkőzéseken képesek vagyunk komoly teljesítményre és eredményre, még a liga legjobb csapatai ellen is. És ez a Juve-csapat, sérülések nélkül, ezzel az edzővel és ezekkel a játékosokkal egy top csapat."

Véleménye szerint a Juve megbánta, hogy nem volt egy olyan játékosa, mint Paulo Dybala?

"Számunkra ő szuper fontos. Nem akarok erről beszélni, mert ez Max témája, de a Juventusnak nincs szüksége nagyszerű játékosokra, mert a csapatuk tele van nagyszerű játékosokkal."

Ami az Európa Ligát illeti, mit gondol, a Roma meg tudja ismételni a tavalyi szereplését a Konferencia Ligában, vagy túl magas a színvonal?

"A tavalyi Konferencia Liga színvonala magasabb volt, mint az idei. A Feyenoord és a Leicester ellen játszottunk, akik jobbak, mint az idei csapatok. Voltak olyan csapatok, mint az Olympique Marseille. De ha megnézzük az idei Európa Ligát, az olyan, mint a Bajnokok Ligája. Nyilvánvalóan nehéz lesz, de menjünk lépésről lépésre."

"Most már bajban vagyunk, mert a Real Sociedad pénteken játszott, mi pedig vasárnap este, és az egy olyan meccs volt, amire sokat készültünk. De próbáljunk meg a megfelelő hozzáállással nekivágni a csütörtöknek. Két párharc van - lássuk, mire vagyunk képesek."

Vasárnap is a kispadon lesz, vagy számít az eltiltásra?

"Nem számítok semmire. Ahogy a mérkőzés előtt is mondtam, folyamatban van egy eljárás, és ezt tiszteletben kell tartanom. Nem akarok semmit mondani, amíg ennek nincs vége. Szeretném megismételni, amit a mérkőzés előtt mondtam, vagyis azt, hogy csak a munkámat akarom nyugodtan végezni. Nem akarok semmi többet."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Mourinho, Juventus, Serie A