Mourinho: A csapat jó irányba halad

Mourinho: A csapat jó irányba halad

A portugál szakember szerint a Spezia elleni győzelem is azt bizonyítja, hogy a csapat jó irányba halad.

Mi a véleménye a mai játékról?

"Nyilvánvaló, hogy 2-0-nál mindig van esély arra, hogy a dolgok megváltozzanak. Tavaly a Juventus ellen hasonló körülmények között rossz tapasztalatunk volt, idén pedig az AC Milan ellen volt egy jó tapasztalatunk: egy kétgólos különbség nem jelenti azt, hogy vége a meccsnek."

"De igen, igaz, hogy a kispadról nézve elég nyugodtnak éreztem magam; jól irányítottuk a játékot, jól tartottuk meg a labdát, és az oldalváltásokban is jó munkát végeztünk."

"Ilyen értelemben ez egy eléggé sima meccs volt, egy olyan pályán, ahol sosem könnyű, és egy olyan ellenféllel szemben, aki gondot tud okozni. Jó munkát végeztünk abban, hogy átvegyük a játék irányítását, és olyan érzést keltettünk, hogy mi irányítunk."

Elmagyarázná, mi folyik Nicolo Zaniolóval?

"Az általános igazgató beszélt a mérkőzés előtt, és azt hiszem, jó dolgokat mondott. A lényeg, hogy ma megnyertük a mérkőzést, a lényeg, hogy jól játszottunk. Most majd meglátjuk, mi történik."

"Megvan a véleményem, az érzésem, és ez az, hogy február 1-jén itt lesz. De az átigazolási ablak még nyitva van, és Nicolo kinyilvánított vágya, hogy távozzon. De én így látom a dolgokat."

Ha meggondolná magát, tárt karokkal fogadná vissza?

"Mire gondol?"

Ön mondta, Nicolo maga mondta, hogy el akar menni.

"Igen, kifejezte a távozási szándékát - de ez nem jelenti azt, hogy valóban távozni fog. Még én is szívesen lettem volna ma este Londonban a családdal vacsorázni, de itt vagyok!"

Miért van az az érzése, hogy nem fog elmenni?

"Mert Nicolo nagy játékos, jelentős átigazolási értékkel rendelkezik, és ami jelenleg az asztalra kerül érte, olyan ajánlatok, amelyeket a klub lehetetlen figyelembe venni. Általában, amikor egy játékosnak nagy a távozási vágya, akkor ezt a vágyat egy nagy ajánlat kíséri, amire nehéz nemet mondani. De most nincs semmi, vagy legalábbis nagyon kevés. Ezért van az az érzésem jelenleg, hogy február 1-jén itt lesz."

És február 1-jén hogyan fogja kezelni ezt a helyzetet?

"Hogyan fogom kezelni? Azok, akik keményen dolgoznak és megérdemlik, hogy játsszanak, játszani fognak. Azok, akik nem dolgoznak olyan keményen, és nem érdemlik meg, hogy játsszanak, nem fognak játszani. Időnként a válogatási döntések igazságtalanok lehetnek, mint ahogyan ma is voltak egy kicsit, mert sok olyan játékosom van, akik nagyon keményen dolgoznak és megérdemlik, hogy játszhassanak, de végül úgy döntöttem, hogy nem használom őket. Mindig azt próbálom tenni, ami a klub érdekeit szolgálja. Ezt tettem az első napomon itt, és az utolsó napomig mindig azt próbálom majd tenni, ami szerintem a legjobb a klub számára."

"Ha Zaniolo február 1-jén is itt lesz velünk, akkor ő egy plusz lehetőségünk lesz."

De Ön eddig mindig Zaniolo védelmére keltél, sokat fektetett bele. Az edzők ilyen körülmények között eléggé csalódottak tudnak lenni...

"Őszintén szólva remek a kapcsolatom vele. Mindig próbáltam segíteni neki, ő pedig mindig nagyszerű erőfeszítéssel válaszolt. Ezért van az, hogy még akkor is, amikor az emberek több gólt vagy asszisztot, meccsfordító pillanatokat várnak tőle, megvédem őt - mert mindig megvédem azokat, akik mindent megadnak értem és a csapatomért."

"Mindig mellette leszek. Most éppen távozni akar, és ezt el kell fogadnom. De ezzel együtt, hol van az ajánlat? Hol van az az ajánlat, amely elfogadható a Roma számára, amely lehetővé tenné számunkra, hogy bővítsük a csapatunkat? Mert ha Nicolo távozik, akkor valakinek jönnie kell a helyére.

"És ha Nicolo hat hónapra elmegy [kölcsönbe], még ha ez egy nagyszerű bajnokságba is lenne, ha semmi sem jön vissza cserébe, akkor az is elfogadhatatlan opció. Bosszant, hogy ebben az egészben úgy tűnik, mintha Tiago Pinto lenne a rosszfiú: nem ő a történet rosszfiúja. Ő mindig a Roma érdekeit próbálja védeni."

Az előbb azt mondta, hogy ha Zaniolo megy, akkor valakinek jönnie kell. Milyen pozícióban vagy szerepkörben lenne ez? És pédául Ola Solbakken hova illene?

"Jelenleg nem gondolkodom ezen: nem vesztegetem az időmet, mert nem úgy tűnik számomra, hogy ez valóban meg fog történni. Őszintén szólva, mindig vannak nevek, akik szóba kerülnek... Deulofeut és Ziyechet már láttam, de nem gondolkodunk senkin, mert őszintén szólva nem hiszem, hogy bármi is történne.

"Ami Solbakken-t illeti, szüksége van egy kis időre - más szinten játszik, más körülmények között edz, más taktikai felállásban játszik, ami nagyon különbözik a miénktől. Apránként kell megismernie minket. Két meccsen néhány percet játszott, és alig ért labdához. Mivel 2-0 volt az állás, nem akartam kockáztatni. Ha védekeznünk kell, ha visszaállunk, és ő nem tudja, mit kell tennie, és gólt kapunk...

"De ő egy tehetséges fiú, vele és Volpatóval két igazi tehetségünk van. Jó helyen vagyunk. És persze ott van az a fiú is, az a kis srác, aki nem sokat játszik... Dybala [nevet]."

A Juventusnál történtek megnyitják a Roma előtt a Bajnokok Ligája-kvalifikáció reális lehetőségét?

"Nem akarok ilyen dolgokról beszélni. Ezeket a dolgokat a bíróságokon fogják megvitatni. A Juventusszal a bajnoki tabellát úgy nézem, ahogy az néhány nappal ezelőtt volt. Most úgy gondolom, hogy hat ponttal vagyunk mögöttük.

"Most, ha bűnösnek találják őket, akkor nyilvánvalóan meg kell fizetniük az árát. Ha változik a helyzet, akkor változik. De most csak arra gondolok, hogy elég jól állunk, és a világbajnokság óta visszajöttünk és megnyertük a meccseinket, a San Siróban is döntetlent értünk el, annak ellenére, hogy egy ideig elég nehéz helyzetben voltunk."

"A csapat jelenleg jól halad. Nehezebb lesz, amikor heti három meccset játszunk, mert akkor egy kicsit jobban fogunk szenvedni".

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Mourinho, Spezia, Serie A