Moreno: Tudjuk, hogy minden labdáért meg kell küzdenünk

Moreno: Tudjuk, hogy minden labdáért meg kell küzdenünk

A mexikói védő tisztában van azzal, hogy Bergámóban nagyon nehéz meccs vár a csapatra.

A Roma az Atalanta ellen kezdi meg a 2017-18-as szezont, a fővárosi együttes nyári szerzeménye pedig tisztában van azzal, hogy a csapatra nagyon nehéz meccs vár, minden labdáért meg kell majd küzdeniük.

"Nagyon nehéz meccsre számítok, mert az Atalanta remek csapat. Tavaly ők voltak a bajnokság meglepetéscsapata és a remek szezonjuknak köszönhetően az Európa ligában indulhatnak idén. Viszont hiszek abban, hogy a Romának megvannak azok a játékosai, azok a képességei és mentalitása, ami ahhoz kell, hogy nyerni tudjon Bergámóban."- kezdte Moreno.

"Minden labdáért megküzdünk majd és szeretnénk a saját játékunkat játszani Reméljük, hogy jó eredménnyel távozunk."

Mit tudsz az Atalanta játékosairól?

"Papu Gomezt ismerem - fantasztikus játékos. Annyira jól ment neki a játék, hogy még az argentin válogatottba is meghívást kapott. Mikor mi Spanyolországban voltunk, akkor néztem a Valencia elleni meccsüket és láttam egy srácot, aki ellen már játszottam, Hans Hateboer. Emellett van két igen hatalmas játékosuk elől, szóval igen nehéz lesz."

"Nagyon gyorsan játszanak, küzdenek minden egyes labdáért és mindenki segíti a másikat. Nagyon jó, egységes csapat, szóval minden csapat számára, köztünk nekünk is, nehéz lesz ellenük játszani."

Mit gondolsz Di Francesco futballjáról?

"Számomra nem probléma Di Francesco játékrendszere. Nekem nem lényeges, hogy 4-3-3-at, vagy 3-4-3-at játszunk, mert csak az számít, hogy ismerd a csapattársaid és megértsétek egymást. Di Francescónak megvan a saját filozófiája, valamint az, ahogy a meccsekre felkészül, de az számít igazán, hogy amikor a pályán vagyunk, akkor csapatként mindig egy azonos irányba haladjunk."

Mik az erősségeid és mi az, amiben még tudnál fejlődni?

"Mindenben tudok fejlődni, szerintem nincs olyan terület, ahol ne lehetne még kicsit jobbnak lenni. Minden egyes nap megpróbálok fejlődni a labdakezelésben, az előrelátásban, a sebességben, az erőben. Megpróbálok azokkal az emberekkel beszélni, akik tudnak segíteni a fejlődésben. Azzal tisztában vagyok, hogy keményen kell dolgozni ahhoz, hogy jobb legyek."

"Nem szeretek túl sokat az erősségeimről beszélni, mindössze megpróbálom a pályán bemutatni azt, amit tudok. Amennyiben van valami, amit jól csinálok, akkor az a labdakihozatal hátulról, abban jó vagyok. Szerintem hasznos tagja lehetek a csapatnak egy olyan edző alatt, mint Di Francesco, aki szereti a támadó focit, ami hátulról építkezik."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Moreno, Serie A, Atalanta