Moreno első interjúja

Moreno első interjúja

A mexikói játékos készen áll a nagy kihívásra, ami Roma játékosként vár rá a következő szezonban.

A védő szombat reggel érkezett meg Rómába és csatlakozott a csapat többi tagjához. Moreno tisztában van azzal, hogy a római szerződése hatalmas előrelépés a karrierjében, de hisz benne, hogy a tapasztalata és a tudása sikeressé teszi majd.

Üdvözlünk a Romában Hector. Először is, milyen érzés Roma játékosnak lenni?

"Fantasztikus érzés. Ez egy hatalmas kihívás és csodálatos lehetőség is egyben számomra. Nagyon izgatott vagyok és alig várom, hogy belevessem magam az új kihívásba."

Hogyan jellemeznéd, milyen védő vagy?

"Az a típusú védő, aki szereti a labdát felvinni előre. Persze mindig készen kell állni a védekezésre, amikor szükséges, de szerintem nekem nagyon sokat fog fejlődni itt a játékom, mert nagyon agresszívnek kell lennem védekezéskor."

"Nem nagyon szeretek magamról beszélni, az emberek nagyjából úgy is tudják milyen vagyok. Az a lényeg, hogy szeretem felvinni a labdát és szerintem ebben vagyok igazán jó, a támadások építésében."

Hozzáteszem, ezért is szerzel aránylag sok gólt...

"Igen, az elmúlt években elég sokat szereztem és remélem, hogy ez folytatódni fog. De ahogy gyakran mondom, nekem az fontosabb, hogy ne kapjunk gólt, mint a gólszerzés. Amennyiben gólt tudok szerezni és közben sikerül a kapusunkat hozzásegítenem ahhoz, hogy nem kapjunk gólt, az még jobb."

Ez az átigazolás segíteni fog abban, hogy az európai porondon még jobban megismertesd magad?

"Remélem. Már nagyjából 10 éve itt vagyok Európában és játszottam néhány remek csapatban, ahol sokat tanultam. Viszont a Romához történő igazolásom hatalmas előrelépés a pályafutásomban, ami azt jelenti, hogy a legmagasabb szinten futballozhatok. Nagyon megdolgoztam azért, ahol most lehetek és remélem, hogy sikerül a Roma elvárásainak megfelelnem."

Mint a mexikói válogatott csapatkapitánya, mit tudsz közvetíteni az új csapattársaid felé?

"Szerintem a kemény munka fontosságát tudom feléjük közvetíteni. Az én feladatom a csapaton belül az, hogy segítsek a csapattársaimnak a tudásuk legjavát kihozni. Mindannyian remek játékosok, de ha tudok abban segíteni a védőknek, a középpályásoknak és a csatároknak, hogy fejlődjenek, akár csak egy kicsit is, akkor már boldog leszek. Azt hiszem, hogy a nemzetközi tapasztalatom ebből a szempontból hasznos lehet."

Kitűztél már valamilyen speciális célt magadnak a következő szezonra?

"A személyes egyik célom az, hogy a lehető leghamarabb beilleszkedjek ebbe a remek klubba, hogy megszokjam az életet, a várost és élvezzem a játékot. Mint csapat, nyilvánvaló, hogy a bajnoki címért való küzdelem a cél. Látom, hogy a klubnak is ez a célja, és ez is a helyénvaló, én pedig azért vagyok itt, hogy segítsek ebben."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Moreno, interjú