Monchi: Vissza kell nyernünk a hitünket

Monchi: Vissza kell nyernünk a hitünket

Nem sikerült jól kezdeni az idei BL-sorozatot a Romának, miután aránylag simán, 3:0-ra kikapott a Real Madrid otthonában.

Lehetne jobb a Roma?

"Mindig lehetsz jobb. Az első félidőben gyengék voltunk, de én inkább a második félidőre figyelnék, arra lehet építeni. A második játékrészre sokkal határozottabban és nagyobb hittel mentek ki a srácok."

"Persze szükségünk vannak a pontokra, de folytatnunk kell azoknak a dolgoknak a kijavítását, amik nem igazán mentek eddig. Nagyon nehéz meccsen vagyunk túl, bár szerintem itt most a tavalyi Roma is kikapott volna, hiszen a világ egyik legjobb csapatáról beszélünk. Ha a Roma második félidei játékát vizsgáljuk, akkor optimistán tekinthetünk előre."

Mit kell visszanyernie a Romának, a hitét, az önbizalmát?

"A győzelmek visszaállítják az önbizalmat, de bizonyos dolgokon változtatnunk kell. Ezen a meccsen már kicsit mást láttunk, és a teljesítményünkből ki kell ragadnunk a pozitívumokat, és azzal továbbmenni. Az emberek mindig azt emlegetik, hogy keményen kell dolgozni, de az önbizalom felépítése legalább annyira fontos. Mentálisan nem vagyunk éppen a legjobb formában, ez pedig meggátol abban, hogy a legjobb tudásunk szerint játsszunk."

Egy jó eredmény sokat dobott volna a csapat hangulatán, de azért elégedett volt a teljesítménnyel?

"Bizonyos területeken láthatóan fejlődtünk, most viszont meg kell találnunk a helyes utat a további fejlődéshez. Tudtuk, hogy nem lesz könnyű meccs, hiszen az egyik legjobb csapat ellen léptünk pályára, de továbbra is azt gondolom, hogy azért voltak szép megmozdulásaink. Nem szabad visszanézni, előre kell tekinteni."

"A játékosokon látszik, hogy nagyon szeretnének kilábalni ebből a hullámvölgyből, amiben most vagyunk."

Mit gondol, a második félidei jobb játék a mentalitásnak, vagy a cseréknek volt köszönhető?

"A futballban nagyon sok dolog számít, a kemény munka, a minőség, a fizikális erő, de az én véleményem az, hogy a mentalitás a legfontosabb. Ez az, ami segít helyesen dönteni egyes pillanatokban. Én a mentalitásunknak tulajdonítom a második félidei javulást."

Szóval, akkor mire van szükség ahhoz, hogy megváltozzanak a dolgok? Mentális változásra?

"Jelenleg az a legfontosabb, hogy megóvjuk a játékosainkat, és újraépítsük a hitüket. A hit nagyon fontos a futballban, ahogy az életben is. Az, hogy itt lehettünk a Bernabeuban, rengeteg játékos nagyon kemény tavalyi munkájának volt köszönhető. Segítenünk kell nekik, hiszen szükségük van ránk. Össze kell tartanunk, és mennünk kell előre."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Monchi, Real Madrid