Monchi: Cengiz fontos játékosa lesz a Romának

Monchi: Cengiz fontos játékosa lesz a Romának

A Roma sportigazgatója különösen örül annak, hogy bemutathatja a Roma egyik nyári új szerzeményét, Cengiz Ündert.

Cengizt a Roma a nyáron igazolta le a török második helyezett Basaksehir együttesétől és rögtön az első mérkőzésén gólt szerzett az angol Tottenham ellen.

Monchi szerint a 20 éves játékosra mindenképpen szép jövő vár a Románál, azonban hozzátette, a csatár már ebben az évben meghatározó szerephez juthat.

"Talán az összes nyáron igazolt játékos közül Ünder volt a legkevésbé ismert, azonban az ő megszerzése volt igazán nagyszerű. Rengeteg top csapat érdeklődött iránta és annak köszönhetően, hogy ő ide szeretett volna jönni, valamint, hogy Pallotta megbízott bennem, ő ma már a mi játékosunk. Elégedett vagyok."- mondta a spanyol szakember.

"Olyan játékost igazoltunk, aki a most és a jövőben is fontos, meghatározó játékosa lesz a Romának."

Elmondanád nekünk, hogy miként történik egy ilyen fiatal játékos leigazolása?

"A szurkolóknak nem sokat mondott Cengiz neve, de nekünk, szakmabelieknek már régóta ismert volt. Fiatal kora ellenére már felnőtt válogatott és tagja volt a török meglepetéscsapat, a Basaksehir menetelésének a tavalyi szezonban. Már figyeltük, én nagyon jól ismertem, ahogy a fantasztikus megfigyelő stábom is. Amikor az edző és én megállapodtunk abban, hogy hol kell erősítés, különös tekintettel egy olyan ballábas játékosra, aki a jobb oldalon is képes játszani, akkor azonnal rá gondoltunk."

Hogyan alakult az üzlet?

"Ő az egyik nagy reménységünk, de nem sietünk. Egy játékos képességei mellett azt is figyelembe kell venni, hogy milyen a személyisége és Cengiz mindenképpen intelligens egyéniség. Ez például azt jelenti, hogy a vártnál gyorsabban képes beilleszkedni. Persze sokan szerették volna leigazolni, még nem volt 20 éves és a 4 válogatott meccsén már 2 gólt szerzett. Jó pár angol top klub érdeklődött iránta, de szerencsére a Romának nagyszerű vonzereje volt."

Beszéltél Francesco Tottival Cengizről?

"Nem, nem beszéltem vele Cengizről. Amikor Trigoriában volt, akkor beugrott és kérdezte, hogy milyen játékos, elmondtam neki pár dolgot róla, de később megmutatta, hogy milyen remek srác, mert amikor találkoztak, köszönt neki és csináltak egy közös fotót, ami nagyon sokat jelent Cengiznek."

Mi a véleményed Neymar 220 millió eurós átigazolásáról?

"Egy kicsit nyugtalanító az egész és aggódom. Nem tudom, hogy ez hová vezet. Én már régebben is egyértelműen megmutattam, hogy nem drága játékosokat vásárolok, de persze ezt nem én mondom meg, hanem a vezetőség. Nehéz elképzelni, hogy csak úgy egyszerre elköltenek ennyi pénzt, miközben valahol máshol embereknek nehézséget okoz a mindennapi élet is."

Mit tesztek annak érdekében, hogy a szurkolók visszatérjenek a stadionba? Elérhető ez úgy is, ha nem költ a klub egy nagyobb összeget játékosra?

"Eddig három alkalommal voltam a Stadio Olimpicóban és ebből kétszer közel 65.000-en voltunk, a Juventus és a Genoa ellen. Remélem, hogy sikerül nyerni a Romával és akkor magától megoldódik ez a kérdés, mert sokan kijönnek majd a stadionba. Szerintem a Roma szurkolói vannak annyira intelligens emberek, hogy ne a nagy igazolás alapján látogassanak ki a stadionba, hiszen már amúgy is van jópár klasszis játékosunk. Itt van Nainggolan, De Rossi, Strootman, Florenzi. De ahogy mondtam, az én célom nem az, hogy 65.000 embert tudjak kicsábítani a stadionba, hanem, hogy nyerjek a Romával valamit."

Milyen érzés lesz visszatérni Sevillába az Antonio Puerta kupán?

"Nehéz elmagyarázni. 29 év után most először térek majd vissza más csapattal. Nehéz lesz kordában tartani az érzéseimet, különösen egy olyan valakinek, mint én, aki éveket töltött el a Sevillában. A Puerta kupa minden Sevilla szurkoló számára különleges nap."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Monchi, Cengiz