Monchi bízik benne, hogy a csapat folytatja a fejlődést a Sahtar elleni meccsig

Monchi bízik benne, hogy a csapat folytatja a fejlődést a Sahtar elleni meccsig

Papíron könnyűnek tűnhet a Roma ellenfele, azonban nem szabad lebecsülni az ukrán együttest.

Jobban örült volna, ha a Sevillát kapja a Roma?

"Már mondtam, hogy nem akartam a Sevillát kapni, számos ok miatt. A Sahtar lesz az ellenfelünk, és a legjobbakat reméljük."

Mik a tervek a januári átigazolási időszakra?

"Előbb még be kell fejeznünk ezt az évet, hiszen még van pár fontos bajnokink, majd utána együtt eldöntjük, hogy van-e szükségünk valamire. Ahogy a dolgok most állnak, szerintem a mi erősítéseink Patrik Schick, Emerson Palmieri, és Gregoire Defrel visszatérése lesz. Ne felejtsük el, hogy az átigazolási időszak nem nyit január 2-a előtt, szóval nyugodtnak kell lennünk, és együtt kitaláljuk, hogy kell-e csinálnunk valamit."

A Chievo ellen a rotálás megbosszulta magát, vagy csupán Stefano Sorrentino teljesítményének köszönhető a döntetlen?

"Szüksé van a rotálásra, mert rengeteg meccset kell játszani, és megfelelően bánni kell a csapattal. Sorrentino az egyik fő oka volt a döntetlennek. Meg kell néznünk, hogy mit csináltunk jól, és mit nem, aztán folytatni kell azt, amit eddig csináltunk. Nagyon közel vagyunk a tabella élmezőnyéhez, és biztosak vagyunk abban, hogy beérhetjük őket."

A mentalitás kulcsfontosságú a BL-ben, ebből a szempontból milyen benyomást tett Eusebio Di Francesco? Például azzal kapcsolatban, hogy az egész meccsen végig koncentrált maradjon a csapat.

"Egyetértek, a mentalitása kulcsfontosságú. Ezen az úton kell maradnunk, hiszen ő az, aki ezt a csapathoz hozta. Tegnap rekordot döntöttünk a kapura tartó lövések számát illetően az idegenbeli meccsen, szóval gólt kellett volna rúgni, de én elégedett vagyok azzal a mentalitással, amit meghonosított a klubon belül."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Monchi, interjú