Mit jelent Totti a szurkolók új generációjának

Mit jelent Totti a szurkolók új generációjának

Rahul Warrier a FourFourTwo munkatársa próbálta összefoglalni azt, hogy mit jelent Francesco Totti a szurkolók új generációjának számára.

Rahul  Warrier mindössze 1 éves volt, amikor Totti megnyerte a Scudettót és annak ellenére, hogy teljesen más generáció, teljesen más kontinens, a Roma csapatkapitányát minden játékosnál jobban csodálja.

A modern futballban azok a játékosok, aki egy csapatnál töltik a pályafutásukat, igen értékes áruvá válnak. Az olyan szuper klubok megjelenésével, mint a Barcelona, vagy a Real Madrid, a játékosok gyakran álmodoznak arról, hogy Spanyolországba mehessenek és a futball krémjével játszhassanak.

Aztán vannak mégis olyan játékosok, akik ellenálnak az ilyen kísértéseknek. Francesco Tottinak, Il Capitanónak, Róma királyának is megvolt a lehetősége, hogy abba a Real Madridba igazoljon, ami sztárokkal volt teletűzdelve, azonban ő visszautasította ezt a lehetőséget.

Számára az otthon a minden. Emiatt is szeretik annyira világszerte. Számára a pénz sosem volt tényező, neki az számított mindig, hogy gyerekkori klubját képviselhette.

De mit is gondol a szurkolók új generációja a Roma legendájáról?

Manchester United szurkoló vagyok. 1999 decemberében születtem, több, mint 6 évvel azután, hogy 1993. március 28-án Totti bemutatkozott a Brescia ellen. Hatalmas lelkesedéssel és vággyal lépett a pályára mert azt szerette volna, ha a Curva Sud az ő nevét skandálja.

Számomra ő a lojalitás megtestesítője, aki minden egyes alkalommal, akárhányszor pályára lépett az Olimpicóban, büszkén viselte csapata mezét.

Az én generációm számára, akik a 90-es évek végén születtek, Totti valami teljesen mást jelent, hiszen mi már hozzászoktunk a hihetetlen pénzköltésekhez és ahhoz, hogy a top játékosok körbe-körbe forognak a legjobb csapatoknál.

Viszont én romantikus alkat vagyok: az a tény, hogy egy játékos ugyanannál a csapatnál játszik 24 éven keresztül szinte elképzelhetetlen, azonban Totti dacolt a futballisták által kitaposott közös úttal.

Ha Ronaldo és Messi lenyűgöz, akkor Totti a Roma iránti tiszta és szenvedélyes szeretetével inspirál. Ez az ember megannyi változást megélt maga körül, viszont a klub iránti imádata szemernyit sem változott. Római vér folyik az ereiben, Róma jelent számára mindent, amit valaha megismert. Ki akarna változtatni a szerelmén, ha az akit szeretsz örök?

Totti egy teljesen más generációhoz tartozik és ennek következtében én alig láttam a meccseit ahhoz, hogy bármilyen következtetést levonjak a tudásával kapcsolatban. Amikor 2006-ban megnyerte a világbajnokságot még csak alig múltam 6 éves.

De akármikor Romával kapcsolatos hírt olvasok, az ő nevét elkerülhetetlenül megemlítik. Tavaly a szezon vége felé volt egy olyan időszak, amikor úgy tűnt, hogy Totti fogja megmenteni a Roma szezonját minden meccsen, ahogy azt a király tenné a városával. Ki tudja, hogy mit fog tenni a mostani szezon végén, de amikor véglegesen eljön az az idő, hogy szögre akasztja a cipőjét, akkor az egy hatalmas veszteség lesz a város, a klub és az egész futball világ számára, akik már régóta csodálják Róma gladiátorát.

Bármilyen posztot is töltsön majd be Totti a klubnál később, a játékos szelleme ott marad a Stadio Olimpicóban. Ha utánozhatnám egy játékos eredményeit, akkor az Totti lenne: egy klub, örökké. Az igazi szerelmet egyszer tudod csak megtalálni - és Totti nagyon jól szimbolizálja ezt.

Roma és Totti most már rokonértelmű egymással. Egy igazi hős, inspiráció a jövő generációja számára.

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Totti, vélemény