Mirante: Mindenki kiveszi a részét a védekezésből

Mirante: Mindenki kiveszi a részét a védekezésből

Újabb kapott gól nélküli meccsen van túl a Roma, amihez remek védéseivel nagy mértékben hozzájárult Antonio Mirante is.

Az olasz kapust a mérkőzés után arról kérdezték, hogy mi a titka az utóbbi időszakban tapasztalható fejlődésnek a védekezést illetően.

"Hiszek benne, hogy a mester döntései és az én védéseim mellett a csapat hozzáállása is változott kicsit az utóbbi időben."- válaszolta a kapus.

"Sokkal kevésbé vagyunk nyitottak, és ha nálunk van a labda, akkor mindig megpróbáljuk jól felépíteni a támadásainkat. Ezzel visszajött némi önbizalom, amit az eredmények is igazolnak."

"Keményen dolgozunk azon, hogy megszerezzük a negyedik helyet. Tudjuk, hogy eléggé nehéz a helyzet, de a feladatunk az, hogy a végsőkig harcoljunk."

Elképzelhető, hogy te leszel jövőre az első számú kapus?

"Az igazság az, hogy mikor a Romához igazoltam az év elején, akkor tisztában voltam a szerepkörömmel, aztán megváltoztak a dolgok, és persze örülök, hogy lehetőséget kapok. Viszont most nem arról szól a dolog, hogy a jövő évről gondolkodnék, sokkal inkább a kemény munka a főszereplő jelenleg, hogy a hozzáállásom mindig maximális legyen."

"Annak ellenére, hogy tudtam, csak tartaléknak hoztak ide, mindig úgy edzettem, mintha vasárnaponként pályára léptem volna. Innen nézve szerencsés vagyok, mert olyan kapusedzőm van, aki nem hagy elpuhulni, én pedig alapból nem vagyok olyan, aki könnyen feladja."

Az, hogy végig csak tartalék voltál, nem ásta alá az önbizalmadat?

"Di Francesco idején más volt a játékstílus, nagyobb szerepe volt a labdakihozatalnak és a támadásépítésnek hátulról indulva, ami azt jelentette, hogy sokkal többször kellett lábbal beavatkozni. Ezért fordult elő, hogy néhány csapat kihasználta a megingásainkat."

"Ez természetesen nem a volt edző hibája, ez a mi problémánk volt, hiszen mi megyünk ki a pályára és mi játszunk, szóval a felelősség minket terhel. Tapasztalt játékosok vagyunk, és vannak bizonyos dolgok, amikkel ezen a szinten tisztában kell lenned. A dolgok változhatnak, de az tény, hogy a kevesebb kapott gólnak számos pozitív hozadéka volt."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Mirante, Juventus, Serie A