Mirante első interjúja

Mirante első interjúja

A tapasztalt hálóőr úgy véli, a legjobbkor igazolt a Romához.

Üdvözlünk a Románál Antonio. Mit érzel azt követően, hogy a Romához igazoltál?

"Büszke és elégedett vagyok, hogy a Roma játékosa lettem. Nagyon akartam ezt az átigazolást - régebben is volt már némi érdeklődés, de ez a legjobb pillanat a pályafutásomban, ami egy nagyszerű lépés lesz számomra."

Számos alkalommal védtél a Roma ellen, mi maradt meg benned ezekből?

"Sok, hiszen mindig különleges aurája van annak, amikor egy remek csapat ellen játszol. Nem voltam túl szerencsés a Roma ellen, elég sok vereségre emlékszem. Sokat szerepeltem a Serie A-ban, emiatt nincs egy dolog, ami különösen megmaradt volna bennem, de mindig úgy éreztem, hogy a bajnokság legjobb csapatai ellen játszhatok."

Ellenfélként sokszor kerültél szembe a Roma szurkolóival is...

"A Roma szurkolói olyanok, akiknek számos plusz pontot köszönhet a csapat. Nagyon fontosak a csapat számára."

Mi a véleményed a Roma előző évi BL-szerepléséről?

"A tavalyi szezon nagyon fontos volt a Roma számára, és tele sikerrel. Szerintem nagyon sokat tanult a csapat, amire lehet építeni a jövőben mind a hazai bajnokságban, mind az európai kupaporondon. Ez az év viszont még nehezebb lesz, hiszen a tavalyi sikerekre alapozva szeretnénk továbblépni, de ezt mindannyian tudjuk, és minden a rendelkezésünkre áll ahhoz, hogy sikerüljön is."

Mit mondott neked Monchi, amikor találkoztál vele Trigoriában?

"Már előtte beszéltem vele telefonon, amikor befejeződtek az egyeztetések, és mindketten nagyon örültönk a megállapodásnak. Már nagyon az átigazolási időszak elején is beszéltünk, szóval nem volt sok megbeszélni valónk később, mint az, hogy mindketten nyugtáztuk a transzfert."

Hallottál az edzőről?

"Tegnap este beszéltem vele, üdvözölt a klubnál. Egy remek csapathoz szerződtem, ahol egy top edző dolgozik, ez kiderült a tavalyi szezonban."

Mit vársz a következő szezontól?

"A szezon egyértelműen nagyon fontos lesz, mindenképpen fejlődnünk kell. A célom az, hogy keményen dolgozzak és maximálisan a klub rendelkezésére álljak. Nagyon tapasztalt vagyok, 12 évet játszottam a Serie A-ban. Tudom, hogy minden héten keményen kell dolgozni és a csapattársak rendelkezésére kell állni, más hozzáállást nem ismerek."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Mirante, interjú