Megtörtént Pau Lopez hivatalos bemutatása

Megtörtént Pau Lopez hivatalos bemutatása

Tegnap délután megtörtént Pau Lopez, a Roma új kapusának hivatalos bemutatása is.

Milyen eddig a felkészülési időszak? Mit kért tőled Fonseca?

"Először is szeretnék köszönetet mondani a klubnak, és a sportigazgatónak, hogy lehetőséget adtak nekem - tudom, hogy komoly erőfeszítéseket tettek, hogy megszerezzenek, így most már rajtam múlik, hogy mindent megtegyek, hogy visszafizessem ezt a hitet. Az elmúlt napokban az edzővel a játék védekező részére összpontosítottunk, és mindig kiemeli, hogy olyan csapatot szeretne, ami magas intenzitással játszik, és már az ellenfél térfelén letámad."

Ami a képességeidet illeti, lábbal nagyon jó vagy. Szerinted ez a modern futball egyik kulcsfontosságú eleme?

"Szerintem ez az edzőn múlik - a kapusnak mindig ahhoz kell alkalmazkodnia, amit az edző kér. Fonseca azt kéri, hogy hátulról építkezve kezdjünk el játszani, és ha a kapus is részese tud lenni a játéknak, akkor ez mindenképpen hasznos lehet a csapatnak."

Ha már a képességeidről volt szó, vannak gyengeségeid?

"Igen, több is :). Ahonnan jöttem, ott teljesen máshogy csináltuk a dolgokat. Itt Olaszországban teljesen más, ráadásul Marco Savorini munkamódszere is teljesen más ahhoz képest, amihez hozzászoktam. Minden egyes apró részletre, minden technikai szempontra nagyon odafigyel. Biztos vagyok benne, hogy a beilleszkedési időszak után nagyon jól fogom érezni magam. Savoraniról mindenki nagyon pozitívan beszélt, és biztos vagyok benne, ha megfogadom a tanácsait, akkor nagyon sokat fogok tanulni az olasz futballról."

Alisson is nagyjából ennyi idősen került a Romához, ő lenne a követendő példa?

"Alisson remek kapusa volt a Romának - megmutatta, hogy a világ egyik legjobbja. Én viszont nem akarom másokhoz hasonlítani magamat, én Pau vagyok, fejlődni, javulni, és a csapatnak segíteni jöttem. Jó dolog a legjobbaktól tanulni, de Pau története a Románál még csak most kezdődik."

A menedzsered azt nyilatkozta, hogy a Barcelona is érdeklődött irántad. Miért a Romát választottad?

"Kezdjük azzal, hogy nem akartam elhagyni a Betist, majd amikor befutott a Roma ajánlata, meggondoltam magam, és ide akartam jönni. Nem volt más opció, vagy maradok a Betisnél, vagy jövök a Romához. A legjobb időben tettem meg ezt a lépést."

Tényleg lemondtál a fizetésed egy részéről, hogy a Romához igazolhass?

"A Roma és én azt akartuk, hogy ez az átigazolás megtörténjen. Mindkét oldalon komoly erőfeszítések történtek ennek érdekében, és nagyon örülök neki, hogy itt lehetek, mást nem akarok hozzáfűzni."

Te vagy a Roma történelmének legdrágább kapusa. Gondoltad volna, hogy ilyen sokat érsz?

"Az mindig felelősség, mikor egy klub valódi esélyt ad neked. Senki nem tudja előre, hogy mennek majd a dolgok, de garantálom az áldozatot, az alázatos, kemény munkát. Rajtam múlik, hogy bebizonyítsam, megérem azt a pénzt, amit kiadott értem a klub."

Szeretsz beszélni a pályán? Milyen nyelven fogsz kommunikálni?

"Igen, eléggé beszédes vagyok. Nagyon keményen fogok azon dolgozni, hogy mihamarabb olaszul is beszélni tudjak. Érteni már valamennyit értek. Azért is akarok megtanulni olaszul, mert ezzel is szeretném megtisztelni a klubot, a csapattársaimat, és a szurkolókat."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Pau Lopez, interjú