Megtörtént Mirante és Santon hivatalos bemutatása

Megtörtént Mirante és Santon hivatalos bemutatása

Péntek délután hivatalosan is bemutatták a Roma két nyári szerzeményét, Antonio Mirantét és Davide Santont.

DAVIDE SANTON

Mit jelent a pályafutásod ezen szakaszában az, hogy a Romához igazoltál?

"Az újrakezdés, a visszatérés lehetőségét. Azért jöttem ide, mert meg akarom mutatni mindazt, amit kell. Ezért vagyok itt."

A pályafutásod során igen sokoldalú voltál, de a jobb oldali védő posztját kedveled a legjobban?

"Szerintem a Románál van pár remek játékos, mint Florenzi és Kolarov. Mindkét szélen tudok játszani, nem részesítem egyiket sem előnyben, bármit kérnek majd tőlem, keményen fogok edzeni, hogy visszatérjek arra a szintre, ahol régen voltam. Aztán majd az edző eldönti. Azért vagyok itt, hogy minden tőlem telhetőt megtegyek annak érdekében, hogy fontos tagja legyek a csapatnak."

Roberto Mancinivel voltak kiemelkedő időszakaid, de voltak hullámvölgyek is. Mit gondolsz, a Románál lesz lehetőséged visszaverekedni magad a válogatottba?

"Egészen biztosan, hiszen megmutatta, hogy ő egy top edző, akire rá lehet bízni a válogatottat. Mindig arra koncentráltam, hogy jól szerepeljek a klubomban, majd ha meghívót kaptam a válogatottba, akkor az annak volt köszönhető, hogy a klubomnál jól teljesítettem. Amennyiben sikerül összeszednem magam, akkor talán a válogatottba is visszakerülök."

Voltak nehézségeid a közösségi médiában is: elromlott valami? Bízol benne, hogy az itteni szurkolókkal jobb lesz a viszonyod?

"Az Inter szurkolókkal való kapcsolatom már a múltté. Voltak gondok, de én már nem gondolok rá. A Roma szurkolói részéről jó fogadtatásban volt részem. Nem tudom, hogy mindannyian örülnek-e nekem, de tegnap, amikor a szurkolók előtt edzettünk, akkor igen meleg fogadtatásban volt részem. Azt látom, hogy a Roma nagyon sokat jelent nekik, amit nagyon csodálok bennük. Megpróbálok tehát mindent kiadni magamból, amit csak tudok, hogy ugyanazt a szenvedélyt lássák tőlem is a pályán."

Hogy van a térded? Nemrég még azt mondták, hogy nem leszel képes sok meccset sorozatban játszani...

"Akár az összes meccsen képes vagyok játszani, ha szükség lesz rá. Ahogy minden olyan játékosnak, akinek már volt térdműtétje, úgy nekem is időről időre jobban oda kell figyelni a lábunkra. De a térdem teljesen rendben van, jól érzem magam, és ha minden harmadik napon játszanom kell majd, számomra nem lesz probléma."

Érdeklődött valamikor is a Roma irántad korábban?

"Igen, amikor Angliában játszottam, akkor volt némi kapcsolat köztünk, majd amikor visszatértem az Interhez, akkor újra."

ANTONIO MIRANTE

Mit jelent a pályafutásod ezen szakaszában az, hogy a Romához igazoltál?

"Nagyon fontos pillanat, ezzel sikerült kipipálnom egy célt, hogy lehetőséget kaptam egy top klubban védeni. Egy kicsit későn jött el a pályafutásomban, de büszke vagyok rá, és igen komoly motivációt ad a kemény munkához, hogy még jobb legyek, mint eddig voltam. Csak rajtam múlik, hogy megmutassam mit tudok."

Régebben mindig kezdő voltál, hogyan fogsz szembenézni azzal, hogy ebben a szezonban erre kevesebb esélyed lesz?

"Számomra semmi nem változik, eltekintve talán a vasárnapoktól. Rengeteg meccs van egy szezonban, és egy top csapatnál két top kapusnak kell legalább lennie. A munka, amit beleteszek nem fog változni, talán csak annyit, hogy még jobb akarok majd lenni. Ég bennem a bizonyítási vágy."

Milyennek írnád le Savorinit, akivel most együtt dolgoztok?

"Az, hogy a kapusok mennyit fejlődtek itt az elmúlt években mindenki számára jól látható. Nagyon sokat követel meg tőled, de emellett nagyon odafigyel a technikára, amit én nagyon szeretek, és szerintem ez a jó kapus alapja. Igen mély benyomást tett rám mind technikailag, mind magánszemélyként. Még az én koromban is sokat lehet tanulni, én pedig nagyon fogékony vagyok a tanácsaira."

Párszor közel voltál ahhoz, hogy a Roma játékosa legyél: emlékszel rá, hogy mikor?

"Még a Parma játékosa voltam, amikor volt némi kapcsolat, majd tavaly nyáron újra. Amikor úgy éreztem, hogy az érdeklődés már sokkal komolyabb, akkor sokkal jobban érdekelt engem is, mással nem is foglalkoztam."

Van olyan csapattársad, aki különös benyomást tett rád?

"Azt hiszem a mentalitás az, ami hatalmas benyomást tett rám; ez egy nagyon erős csapat, remek hozzáállással. Semmi nem hiányzik. A fiatalok nagyon tehetségesek, szerintem a klub nagyon jól igazolt. Nagyon sokat lehet fejlődni a fiatalok számára, akik meg is teszik a szükséges erőfeszítéseket, ezért biztos vagyok benne, hogy hamarosan készen fognak állni. Az én generációmmal összehasonlítva, ők már egy lépéssel előrébb járnak, és készek a legmagasabb szinten versenyezni."

Milyen szerepet tölthetsz be Daniel Fuzatóval együtt?

"Alisson személyében és velem olyan társai lesznek, akiket bármivel megkereshet. Mindig vannak olyan pillanatok, amikor egy kapusnak szüksége van valakire, akire támaszkodni tud. 35 évesen még mindig jó formában érzem magam, és készen állok megmutatni azt, amit tudok. Minden egyes nap keményen fogok dolgozni, hogy készen álljak, ha vasárnap szükség lesz rám."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Mirante, Santon, interjú