Megtörtént Eldor Shomurodov bemutatása

Megtörtént Eldor Shomurodov bemutatása

Kedd délután megtörtént az üzbég csatár hivatalos bemutatása a média számára.

Miután már bajnokin is bemutatkozott az első csapatban, kedd délután a média számára is bemutatták Eldor Shomurodovot.

"Nekem sokkal könnyebb az első sajtótájékoztatót két-három héttel később tartani egy játékos számára, mert így mindannyian lehetőséget kaptak arra, hogy megnézzék a játékosokat akció közben." - kezdte Pinto.

"Eldor az elmúlt szezonban érkezett Olaszországba. Remekül szerepelt, és rájöttünk, hogy az ő kvalitásai nagyon hasznosak lehetnek mind a mi csapatunk, mind az edzőnk és az általa képviselt játékmód szempontjából."

Mit gondolsz, miért tartott 26 éves korodig, hogy egy nagy klubhoz csatlakozz?

"Nem könnyű okot mondani. Minden évben megpróbáltam elérni a magam elé kitűzött célokat. Nem hiszem, hogy a kor túl sokat számít - ami számít, az az, hogy most egy olyan nagyszerű klubnál vagyok, mint a Roma. Nagyon örülök, és alig várom, hogy megmutassam mire vagyok képes, és hogy nyerjek valamit a Romának, a Romával."

Mit gondolsz, tudnátok Tammy Abraham-mel együtt játszani?

"Ami a csapaton belüli szerepemet illeti azt kell mondanom, hogy nem bánom túlságosan - játszhatok középső csatárként, vagy játszhatok szélsőbb poszton is. Az egész csatársorban jól érzem magam, ahogy a Roma is akarta, amikor megkeresett. Szóval bármit kérnek tőlem, ami segít a csapatnak, akkor természetesen alig várom, hogy ezt megtegyem."

A győzelem iránti vágy hajt? És mivel ilyen messze vagy az otthonodtól, mik voltak azok a dolgok, amelyek eddig segítettek Rómában?

"Mielőtt egy ilyen nagy klubhoz kerültem volna, nagyon koncentráltam arra, hogy jól játsszak és a lehető legtöbbet fejlődjek. Most azon túl, hogy a jó teljesítményt bebiztosítsam folyamatosan, még arra kell gondolnunk, hogy mit tehetünk azért, hogy nyerjünk valamit. Ami a lényeg: Segíteni akarok a Romának, hogy nyerjen valamit."

Milyen a kapcsolatod José Mourinhóval - és fontos volt-e, hogy meggyőzzön arról, hogy a Romához jöjj?

"Igen, már találkoztunk véletlenül Moszkvában két évvel ezelőtt. Amikor hallottam a Roma érdeklődéséről, azonnal igent mondtam. Először is azért, mert a Roma egy európai topklub, de azért is, mert egy olyan nagyszerű edzővel dolgozhatok együtt, mint Mourinho."

Számítottál arra, hogy máris ilyen kulcsszerepet fogsz játszani? És hol érzed úgy, hogy még fejlődhetsz?

"Amikor megérkeztem, minél hamarabb meg akartam mutatni, hogy mire vagyok képes. Igaz, hogy eddig még jobban teljesítettem, mint amire számítottam, de biztosnak kell lennem abban, hogy ezen az úton haladok tovább, hogy mindent elérhessünk ebben a szezonban, amit szeretnénk."

 

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Shomurodov