Megtisztelő elismerésben részesült De Rossi

Megtisztelő elismerésben részesült De Rossi

A Giacomo Bulgarelli nevével fémjelzett díjjal jutalmazták Daniele De Rossit csütörtök este Veronában.

A díjjal járó serleget személyesen Fabio Capello, a játékos volt edzője adta át Veronában a hotelben.

A játékost még tavaly decemberében jelölték a legjobb Európában játszó középpályás díjára, azonban nem tudott személyesen megjelenni Milánóban, így most kapta meg a díjat.

A volt olasz válogatottról elnevezett díjat általában a legbefolyásosabb, legjobb európai csapatban futballozó középpályás kapja meg, és korábban olyan játékosok részesültek ebben az elismerésben, mint Xavi (Barcelona), Andrea Pirlo (Juventus) és Yaya Toure (Manchester City).

"Hatalmas megtiszteltetés számomra ez az elismerés. Nem csak azért, hogy kik után kaphattam én is meg, hanem amiatt is, akik rám szavaztak, akik olyan sokat elértek a futballban, mint például Capello, aki nekem személyesen is sokat jelent."- mondta De Rossi.

Fabio Capello volt az, akinek De Rossi a bemutatkozását köszönhette.

"Különösen büszke vagyok arra, hogy Daniele nyerte ezt a díjat, hiszen az én edzősködésem alatt mutatkozott be, és most is a csapat legfontosabb játékosa."- ismerte el Capello.

"Talán Daniele személyisége a pályán és azon kívül az, ami miatt a legjobban emlékeztet engem Bulgarellire. Nagyon egyhangú volt a szavazás, és nem szentimentális választásról volt szó, hanem teljes mértékben elismertük a hatalmas befolyásosságát."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, De Rossi