Még nem biztos a jövőt illetően De Rossi

Még nem biztos a jövőt illetően De Rossi

A Roma középpályása még nem tudja, hogy mit hoz a jövő, viszont sajnálja, hogy nem sikerült az Empoli ellen nyerni.

Éppen 15 évvel ezelőtt, 2001. október 30-án mutatkozott be az első osztályban Daniele De Rossi, aki ma is végigjátszotta az Empoli elleni, 0:0-ra végződött mérkőzést.

"Sajnos megint lemaradtunk a listavezetőhöz képest, de hosszú még a szezon. Úgy érzem, hogy nincs miért szemrehányást tennem a csapattársaimnak a mai nap miatt."- mondta De Rossi.

"Elég jól játszottunk, csak belefutottunk egy volt csapattársba, aki hihetetlen teljesítményt nyújtott. Egyszerűen el kell fogadnunk az eredményt."

"Talán alábecsültük a körülményeket, mert papíron könnyű meccsnek ígérkezett. Talán azt hittük Skorupski első nagy védése után, hogy ezt a szintet úgy sem fogja tudni egész meccsen hozni, de nyilvánvaló, hogy nem reménykedhetünk abban, hogy a kapus majd egyszer talán hibázik."

"Nem könnyű Empoliban játszani, mert nagyon szervezetten védekeznek. Van olyan, amikor meg kell emelned a kalapod az ellenfél előtt."

 De Rossi szerződése a szezon végén lejár a Románál és voltak olyan pletykák, miszerint a Juventus megkereste őt, azonban az MLS sokkal valószínűbb célpont lehet.

"Ma van 15 éve, hogy a Roma játékosa vagyok és ennek örülök, köszönöm. Remélem, hogy még vannak elérhető célok, én pedig a szívemet és lelkemet kiteszem azért, hogy ezek megtörténjenek."

"A többiről semmit nem tudok. A Juventus a legjobb játékosokat is képes megvenni, nálam jobbakat, szóval kétlem, hogy ez igaz lenne."

"Nem beszéltem még a jövőmről a Romával, de ha távoznék, akkor azt várom, hogy a klubnál megmarad ez a hozzáállás, mert ennek a csapatnak előbb, vagy utóbb, de nyernie kell."

 

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, De Rossi, Serie A, Empoli