Maximális erőbedobást vár a csapattól Strootman a derbin

Maximális erőbedobást vár a csapattól Strootman a derbin

A holland játékos a Sky Sport Italia-nak adott interjúban arra kérte a csapatot, hogy a derbin maximális erőbedobással futballozzanak.

Miért van az, hogy mindenki a csapattársaktól az edzőkön át a kommentátorokig csak jó szavakat tudnak rólad mondani?

"Nem is tudom, meg kell őket kérdeznem erről. Remélem, hogy a derbi után is csupa jókat fognak mondani rólam. Én mindig 100%-ot nyújtok a pályán, azonban a csapattársaim nélkül semmi nem lennék. Én nem vagyok az a típusú játékos, aki kicselez három játékost, mielőtt gólt lő. Vasárnap mindenképpen szükség lesz arra, hogy mindenki hozzátegye a magáét."

A Pescara elleni meccsen gólt szereztél úgy, hogy berobbantál a 16-oson belül - ez mindig a játékod része, vagy olyan valami, amit gyakorolsz edzéseken?

"Rengeteg dolgot gyakorolunk az edzéseken és ez is köztük van. Radjának még jobban javult a gólátlaga ebben a szezonban. Az elmúlt hónapokban az én szerepköröm egy kicsit változott és így egy kicsit előrébb vagyok, ami azt jelenti, hogy többször bukkanhatok fel a kapu előtt. A Pescara ellen is sikerült gólt szereznem egy fantasztikus Paredes indítás és egy tökéletes El Shaarawy gólpassz után."

Emlékszel még arra, hogy milyen érzés volt gólt szerezni az őszi derbin?

"Hogyne emlékeznék. Különleges pillanat volt és sosem fogom elfelejteni. Nem voltam túl jó formában, messze elmaradtam a várakozásoktól a meccs előtti hetekben, de mindenki a klubnál, az egész edzői stáb és a játékostársaim hihetetlen bizalommal voltak felém. Nem akarom azt mondani, hogy most sokkal jobb vagyok a derbi miatt, de ez mindenképpen extra motivációt adott nekem."

Kibékült már Dzeko és az edző?

"Persze, Edin tisztában van azzal, hogy hibázott. Megbeszélték és elnézést kért. Ezek a dolgok megtörténnek a futballban - mindig gólt akar szerezni, de az edző közben már a következő meccsre gondolt. Csak Dzeko és Totti a két középcsatárunk, ezért cserélte őt le az edző. Reméljük, hogy a vasárnapi derbin majd gólt szerez Edin."

Az utóbbi időben nagyon sok hír jelent meg a szerződéseddel kapcsolatban. Jövőre is a Roma játékosa leszel?

"Folyamatosan egyeztetünk erről. Éppen most lett új sportigazgatója a klubnak. Beszélünk az új szerződésről és én mindig is mondtam, hogy szeretek itt lenni. Mindig mindenki támogatott itt, különösen a sérülésem idején. Folynak a megbeszélések, de amikor egy 5 éves szerződésről van szó, akkor természetes, hogy mindennek tökéletesnek kell lennie. Én egyértelműen itt leszek jövőre is."

Mi az, ami a legjobban megfogott Spallettiben és mit gondolsz a jövőjéről?

"Az edző teljesen megváltoztatta a csapat mentalitását. Az emberek gyakran mondják azt rólunk, hogy néhány meccsig képesek vagyunk nagyon jól játszani és olyanok vagyunk, mint egy remek csapat, de aztán van 2-3 rossz meccsünk. Na ettől meg kell szabadulnunk, mert minden meccsen jól kell teljesítenünk függetlenül attól a ténytől, hogy az olasz bajnokság igen erős. Minden meccsen bizonyítanunk kell, hogy top csapat vagyunk.

"Az edző nagyon jól felkészült taktikailag és nem számít, hogy ki az ellenfél, mindig van egy tervünk. Remélem, hogy maradni fog. Tudom, hogy mindig a szerződéséről kell beszélnie, mert a sajtó folyton erről kérdezi, de ahogy én mondtam, remélem, hogy maradni fog, mert remek munkát végez és élvezet vele dolgozni."

Még mindig hisztek abban, hogy befogható a Juventus?

"Ezt a kérdést minden egyes győztes meccs után megkapom - de ez ugyanolyan dolog, mint amiről már beszéltem. A Juventus nagyon erős, remek csapat és ezt a BL-ben is bizonyították. Nekünk a második helyre kell koncentrálnunk és arra, hogy vasárnap nyerjünk. Aztán meglátjuk. Mindkét csapatnak nehéz meccsei vannak hátra, ezért nekünk a sajátainkkal kell foglalkozni."

"Amennyiben a Napoli előtt a második helyen végzünk, akkor szerintem jó munkát végeztünk, hiszen a Napoli szintén top csapat. Viszont most arra kell koncentrálnunk, hogy megnyerjük a vasárnapi derbit, mert csak ez számít."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Strootman, Lazio, Serie A, derbi