Matic: Nagyon ambíciózus ez a klub

Matic: Nagyon ambíciózus ez a klub

Megtörtént a szerb középpályás hivatalos bemutatása a média számára.

"Nagyon örülök, hogy Nemanja így döntött, és elfogadta az ajánlatunkat." - mondta Pinto a megnyitó beszédében.

"Egy olyan játékos, mint Matic, pontosan megválaszthatja, hova szeretne menni, és az, hogy minket választott, nagyszerű jel a projektünk és a fejlődésünk szempontjából."

A játékos ezt követően a média munkatársainak a kérdéseire válaszolt.

Üdv a Romában! Sokat játszottál José Mourinho irányítása latt - összesen 118 alkalommal. Csak Frank Lampard játszott többször vele. Segíteni fog az edzőhöz fűződő szoros kötelék, és mi az első célod itt Rómában?

"Ahogy mondta, nagyon jól ismerjük egymást. Természetesen nagyon boldog vagyok, hogy újra itt lehetek vele. Ő volt az egyik oka annak, hogy a Romát választottam. A Roma mint klub vonzó a játékosok és számomra is, és nagyon boldog vagyok, hogy ennek a klubnak a tagja lehetek. Ahogy mondta, csak Frank Lampardnak van több meccse Joséval, mint nekem, és megpróbálom majd megdönteni a rekordját!"

"Boldog vagyok, hogy ennek a hatalmas klubnak a tagja lehetek, hogy együtt dolgozhatok Joséval, hogy része lehetek ennek a csapatnak - mert úgy gondolom, hogy a csapatban sok nagy játékos van, fontos kvalitásokkal, és jó pár fiatal, nagy lehetőségek előtt álló játékossal, akik szintén nagyon fontosak lehetnek a jövőre nézve. Szóval alig várom, hogy holnap elkezdjük az edzéseket."

Mi történik Manchesterben? Rengeteg játékos távozik a nyáron, köztük te is. Miért döntöttél úgy, hogy távozol és elhagyod a Premier League-et?

"Ez egy jó kérdés. Azt hiszem, tudom a helyes választ. Nyolc és fél év után a Premier League-ben úgy döntöttem, itt az ideje, hogy távozzak és új kihívást keressek. Ahogy már mondtam, a Roma nagyon vonzó lehetőség, jó és helyes lépésnek tűnt számomra. A Serie A mindig kihívást jelent, ezért döntöttem úgy, hogy elhagyom a Manchester Unitedet."

"Természetesen a Premier League-ben is megtehettem volna a következő lépést, de úgy döntöttem, hogy bajnokságot váltok, és kipróbálom a Serie A-t - mert úgy gondolom, hogy itt rengeteg nagy klub van, és minden évben egyre érdekesebb a bajnokság. Ezért hoztam meg a döntést, és úgy gondolom, jól döntöttem."

"Mindenki tudja, hogy a United évek óta nem nyert bajnoki címet. Ez egy nagy klub, és minden jót kívánok nekik. Néhány hónapja nem voltam ott, így nehéz megmondanom, mi folyik ott. Csak annyit mondhatok, hogy nagyon boldog voltam, hogy része lehettem annak a nagy klubnak, a világ egyik legjobbjának, és minden jót kívánok nekik."

Pinto most mondta, hogy csak néhány napba telt, mire úgy döntöttél, hogy Romába jössz. Mennyire játszott ebben szerepet Mourinho, illetve az, hogy a klub európai trófeát nyert?

"Azt hiszem, ahogy Tiago is mondta, a tárgyalások nagyon gyorsan lezajlottak, mert a klub, az edző és a csapat ambíciói megegyeznek az én ambícióimmal. A szezon utolsó mérkőzése, a Konferencia Liga döntője nem befolyásolta a véleményemet, mert ahogy mondtam, a döntés könnyű volt, és már akkor eldöntöttem, hogy a Romához jövök. Ha egyszer eldöntöttem valamit a fejemben, akkor lehetetlen meggondolni magam."

Szerinted Lorenzo Pellegrini lehet olyan játékos, mint Frank Lampard? És látod magadat jól együttműködni a középpályán?

"Igen, természetesen szinte minden Roma-játékost ismerek. Megnéztem a meccseket. Egyértelmű, hogy Pellegrini az egyik legjobb és legfontosabb játékos. Ő egy nagyszerű játékos, és úgy gondolom, hogy nagyszerű kapcsolatunk lesz a pályán. De az is igaz, hogy holnap kezdünk el edzeni, így ezt a pályán is meg kell mutatnunk. De határozottan kedvelem őt, mint játékost."

"Nagy csapatunk van, minőség van a csapatban, és jó alapot adnak a tapasztalt játékosok a fiatalok mellett, akik nagyon fontosak lesznek a jövőre nézve."

Az előző szezonban Mourinho egyértelműen kijelentette, hogy a klub egy klasszikus "registát" keres a középpályára. Mit gondolsz, ez lesz a te szereped, vagy egy ilyen játékos mellett fogsz játszani? És inkább egy két- vagy háromfős védelemben szeretnél szerepelni.

"A Joséval szerzett tapasztalataimból tudom, hogy képes változtatni a rendszeren, és ez attól függ, hogy milyen játékosai vannak a csapatban. Ami engem illet, a pályafutásom során játszottam már háromfős és kétfős középpályán is, így könnyű alkalmazkodni, és természetesen igyekszem a legjobbamat nyújtani. Szóval az edzőtől függ, hogy mit akar játszani, én pedig azt teszem, amit ő akar."

"A Chelsea-nél és a Manchester Unitednél néha kétfős középpályán játszottam, néha háromfősben - szóval mindkét típusú rendszerhez tudok alkalmazkodni. Úgyhogy azt hiszem, erre elég könnyű válaszolni."

Hogy lehet, hogy egy egy plusz egyéves szerződést fogadtál el?

"Természetesen, amikor a Manchester Unitednél játszol a Premier League-ben, akkor különböző ajánlatokat kapsz. De az én elképzelésem az volt, hogy ide akarok jönni, és a Romában akarok játszani. Hogy újra együtt dolgozhassak José Mourinhóval is - és ahogy már korábban is mondtam, ha egyszer meghozok egy döntést a fejemben, akkor azt nem változtatom meg.

"De persze, hogy válaszoljak a kérdésedre, igaz, hogy voltak különböző ajánlataim, de nem hiszem, hogy hibáztam volna."

Beszéltél már tavaly nyáron Mourinhóval, amikor ő a Romához igazolt? Beszéltél vele újra, mielőtt idén nyáron aláírtad a szerződést?

"Ahogy mondtam, korábban is jó volt a kapcsolatunk, és tartottuk a kapcsolatot, de az elmúlt szezonban nem beszéltünk arról, hogy a Romához csatlakozom. Ez csak néhány hónappal ezelőtt történt. De kapcsolatban maradtunk, de nem beszéltünk erről. A futballban sosem tudhatod, mi fog történni a következő hónapokban, és elég tapasztalatunk van ahhoz, hogy ezt tudjuk."

"Amikor néhány hónappal ezelőtt beszéltünk, azt mondta, hogy a csapatban akar látni, és természetesen ez befolyásolta a döntésemet. De ő és a Roma tökéletes kapcsolat volt számomra, és az ő ambíciója, az én ambícióm és a klub ambíciója egy irányba halad. Szóval majd jövő májusban meglátjuk, hogy mit csináltunk együtt."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Matic