Matic: Büszke vagyok arra, hogy Mourinho irányítása alatt játszhatok

Matic: Büszke vagyok arra, hogy Mourinho irányítása alatt játszhatok

A Roma középpályása a Sky Sports-nak adott exkluzív interjút.

A korábbi Chelsea és Manchester United középpályás tavaly nyáron csatlakozott a Romához, miután lejárt a szerződése a Vörös Ördögöknél, és így újra Jose Mourinho irányítása alatt futballozhat.

"Nagyon jól érzem magam itt. Szeretem a klubot, szeretem a körülményeket, amik körbevesznek, szóval nagyon boldog vagyok." - mondta a Sky Sports UK-nak.

"A bajnokságban a legjobb négy közé jutásért harcolunk, és az Európa Liga elődöntőjében is ott vagyunk, szóval várom a szezon végét, és meglátjuk, mi lesz."

Ez a harmadik alkalom, hogy Mourinhóval dolgozik együtt a Chelsea és a Manchester United után, hogyan változott a Special One?

"Tapasztaltabb, de José sosem változik" - mondta a tapasztalt középpályás.

"A helyzettől és a csapatban lévő játékosoktól függ, de nagyon jól tudja, mi a dolga. Ha jól ismered őt, akkor vicces, és minden játékos, aki alatta játszik, ugyanezt fogja mondani."

"Ő egy fantasztikus menedzser, aki rengeteg trófeát nyert. Mindig többet akar nyerni és, ézt kell mondanom, hogy büszke vagyok arra, hogy alatta játszhatok. Néha nem könnyű, sosem elégedett, mindig többet akar nyerni, és azt akarja, hogy minden nap fejlődj, de én ezt szeretem."

A Roma az elmúlt szezonban megnyerte első nagy európai trófeáját, a Konferencia Ligát, és most bejutott az Európa Liga elődöntőjébe, ahol a Xabi Alonso által irányított Bayer Leverkusennel találkozik.

"Azt hiszem, ez valami elképesztő dolog lenne, és mindannyian mindent megteszünk, hogy ezt elérjük, mert nekünk vannak a legjobb szurkolóink Olaszországban, és ezt megérdemlik" - mondta Matic.

Az ex-Manchester United középpályást angol csapattársairól, Chris Smallingról és Tammy Abrahamról is megkérdezték.

"Chris fantasztikus játékos, nagyon tapasztalt, és számomra ő az egyik legfontosabb játékos a csapatban. Nagyon meglepett, hogy nincs az angol válogatottban."

"A klubunk számára jobb, ha több ideje van pihenni a válogatott szünetben. Nagyon jól érzi magát itt, mindenki szereti őt, nagyszerű ember és nagyszerű játékos. A pályán kívül is nagyszerű ember, és nagyon örülök, hogy ismét egy öltözőben lehetek vele."

"Abraham egy fiatal játékos, aki még mindig fejlődik. Nem úgy lövi a gólokat, mint az előző szezonban, de az utolsó hónapban minden megváltozhat. Most jönnek a szezon legfontosabb mérkőzései, és neki csak hinnie kell, tovább kell dolgoznia, és a gólok jönni fognak."

Matic szerződése a Stadio Olimpicóban 2024 júniusában jár le, de már most világos tervei vannak a jövőjét illetően.

"Már eldöntöttem, hogy egy nap menedzser leszek. Az edzői licencet is megszerzem, de jelenleg még a futballra koncentrálok. Jól érzem magam, friss vagyok, és úgy gondolom, még van pár év a lábamban. De az biztos, hogy menedzser leszek a Premier League-ben."

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Matic