Manolasz: Messi csak az ötödik legjobb

Manolasz: Messi csak az ötödik legjobb

A Roma védője kijelentette, Lionel Messi csak az ötödik legjobb játékos, aki ellen valaha játszott.

A görög védő a klub hivatalos honlapjának adott interjúban megnevezte azt az 5 támadót, akik szerinte a legjobbak és már játszott ellenük. A lista Messit, Zlatan Ibrahimovicot, Luis Suarezt, Karim Benzemát és Cristiano Ronaldót tartalmazza, azonban meglepetésre az argentin csatárt csak ötödiknek nevezte.

"Ő nem igazi csatár, ezért közvetlenül sosem fogtam, ez az oka annak, hogy csak ötödiknek említem a nevét."- jegyezte meg Manolasz.

"Viszont az ő sebességével úgy száguld át a védőkön, mint a bowling golyó és a kapu előtt mindig tudja, hogy mi a helyes megoldás, akár egy lövés, vagy egy passz a szabad csapattársának. Mindig a legjobb megoldást választja."

"Ibrahimovic ellen még az Olympiakosszal játszottam a BL csoportkörben a 2013-14-es szezonban. Ibra maga a természeti erő, gyakorlatilag képtelenség vele lépést tartani a meccs folyamán, mert olyan hihetetlen fizikai adottságai vannak."

"Suarezzel a 2015-16-os szezonban találkoztam szintén a Bajnokok Ligájában. Ő tipikusan az a játékos, aki mindig gólt akar szerezni és folyamatosan keresi ennek lehetőségét. Kegyetlen a kapu előtt és nagyon nehéz kordában tartani."

"Benzema szintén nehéz ellenfél. Ő egy kiforrott csatár, mert fizikálisan nagyon erős, mindemellett technikailag nagyon képzett. Ő is nagyon trükkös ellenfél nekünk, védőknek, mert amikor a technika és a fizikális adottságot így találkoznak, akkor arra védőként nagyon nehéz választ adni."

"Ronaldo fenomenális. Mindent tud, cselezni, gólokat szerezni és fizikálisan is rendben van. Tavaly, amikor a Real ellen játszottunk, mindössze két lehetősége volt a hazai és az idegenbeli meccseken, de ő ezekből be is talált. Egyszerűen halálos."

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Manolasz